Maanantai 17.6.2019

Jussi Halla-aholta suorat sanat: ”Muut haluavat, että perussuomalaisten kannattajat jäävät seuraavalla kerralla kotiin”

Luotu: 
11.5.2019 12:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi hallitusneuvotteluja suorin sanoin puheessaan perussuomalaisten puoluevaltuustossa lauantaina. Hän kertoi perussuomalaisten lähteneen keskusteluihin vakavalla ja rakentavalla asenteella.

”Luonnollisesti oli selvää, että demareiden valmiudet tehdä yhteistyötä kanssamme olivat heikot, jopa olemattomat. Meidän osaltamme tunnustelut olivatkin todennäköisesti lähinnä taktista teatteria. (Antti) Rinne halusi ennen kaikkea luoda kokoomuksen ja keskustan suuntaan mielikuvaa siitä, että muitakin vaihtoehtoja on, jos nämä puolueet eivät jousta riittävästi.”

Hallitukseen osallistuminen on Halla-ahon mukaan kiinni muiden puolueiden yhteistyöhaluista, ei siitä, mikä puolue on suurin. 

”Toivon muiden puolueiden viimeistään nyt ymmärtävän, että perussuomalaiset eivät ole tilapäinen häiriö, joka menee pois, kun riittävän kauan odotetaan. Me emme ole pelkkä muiden epäonnistumisista elävä protestipuolue, kuten monet näyttävät uskovan. Ihmiset äänestävät meitä, koska he jakavat meidän ajattelutapamme ja arvomaailmamme”, hän totesi.

Halla-aho arvioi, että Suomi on saamassa ennennäkemättömän punaisen hallituksen. 

”Kyse ei ole pelkästään siitä, mitkä puolueet ovat mukana, vaan myös siitä, että niin demarit, vasemmisto kuin vihreät ja rkp ovat tietyssä mielessä radikalisoituneet ja siirtyneet vasemmalle. Niistä kaikista on tullut voimakkaasti identiteettipuolueita. Perinteiset teemat kuten työväestön asema ja ympäristö ovat tehneet tilaa muodikkaille teemoille kuten fanaattisille maahanmuuttonäkemyksille, intersektionaaliselle feminismille ja yleiselle todellisuuskriittisyydelle. Keskusta on konservatiivisempi, mutta Sipilän kauden jälkeen sielläkin on voimakasta sisäistä painetta siirtyä vasemmistolaisempaan politiikkaan”, hän analysoi.

Halla-aho myönsi, että perussuomalaiset ovat ”hiukan pettyneitä” kokoomuksen ja keskustan haluttomuuteen tehdä yhteistyötä puolueen kanssa. Hänen mukaansa kyseessä on eristämispolitiikka.

”Todennäköisenä tuloksena on punavihreiden dominoima hallitus maassa, jonka eduskunnassa on vahva ei-sosialistinen enemmistö. Meidän täytyy muistaa ja muistuttaa äänestäjiämme, että juuri tämä on eristämispolitiikan tavoite. Muut puolueet haluavat, että perussuomalaisten kannattajat turhautuvat äänestämiseen ja jäävät seuraavalla kerralla kotiin. Vastaavasti eristämispolitiikka loppuu vain, jos muut puolueet näkevät, että kannattajamme äänestävät meitä vaaleista toiseen.”

Lue myös:

Kokoomuspomo sanoo nyt suoraan: Hallitusohjelma voisi syntyä perussuomalaisten kanssa

Tähän kuvaan perussuomalaiset nyt vetoaa - Professori: ”Keskellä kulkee Suomen herravihalinja”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Martikainen

"Halla-aho myönsi, että perussuomalaiset ovat ”hiukan pettyneitä” kokoomuksen ja keskustan haluttomuuteen tehdä yhteistyötä puolueen kanssa. Hänen mukaansa kyseessä on eristämispolitiikka......Vastaavasti eristämispolitiikka loppuu vain, jos muut puolueet näkevät, että kannattajamme äänestävät meitä vaaleista toiseen."
Eihän muut puolueet perussuomalaisia äänestä mutta kun äänestäjät huomaavat ettei perussuomalaisten ohjelmat milloinkaan johda hallitustyöhön niin jojo ohjelmat muuttuvat tai äänestäjät katoavat.

Risto Nikander

Nyt näyttää käyvän päinvasyoin kuin esität. JA ovathan he jo saaneet paljon aikaan suomaöaisten eduksi.
Mikä on maailman vähiten julkisuutta saanut (iso) uutinen. Kristittyjen vainot. Rinne ja "eurooppalaiset" arvot edellyttävät jopa rikollisten islamilaisten nuorten miesten "ihmisarvoista" kohtelua ja "oikeusvatio periteetta" täne tulleille, jotka eivät ole edes TODELLISIA pakolaisia. Kustannus 135 kertainen lapsiin ja naisiin nähden pakolaisleireillä. TAi yli € 100,000,- / vuosi jos ja kun tekevät rikoksia. Mm. siksi erosin korkosta. Osaatko ajatella, onko sinulla moraalia ?

Pirjo-Margit Jauhiainen

Kovin hehkutetaan eriarvoisuuden poistamisen puolesta - mutta kuten olemme nähneet, puolue joka tekee erittäin hyvää työtä synnyinmaansa eteen, muut puolueet tullen mennen eduskunnan tupaan astuessa katselee toiseen suuntaan PS:n puolueen jäsenen kohdatessaan, jossa eri suuntaan katsojat katsoo toisaalle myös PS:n äänestäjiä kohdatessaan, kuin että täytys sanoa käsipäivää ja Kiittää synnyinmaan puolustamisesta monien asioiden edessä.

Klisee ottaa esille historiaa - missä yhteen suuntaan puhaltaminen oli kunnia-asia ja usein rakennettiin rikkonaista suomea yhdessä, joka tässä ajassa on hajaannuttamista / hajottamista ja yhteiskunnan sopimuspapereissa kansalliset oikeudet joko kirjoitetaan alareunaan erittäin pienellä tekstillä, tai ei ole mainintaa ollenkaan, kun niihin oikeuksien kohdalle on tullut runsaasti nykytrendien kohteita = ilmasto / sukupuolien muuttaminen / avoin avioliitto myös eläinten kanssa / kansa kävelemään ja autot pois käytöstä / ei teollisuutta = työpaikat / avoin piikki perheiden yhdistämiseen maailmalta / porkkanoita popsimaan / vierasväen ohittaminen kantaväestön työttömien edestä jne. jne. onhan niitä.

Sääli on sairautta - mutta säälin maansa syöjiä, jossa laskua tullaan maksaan muullakin kuin rahalla?

Raija Lempiäinen

Jauhiaisen kirjoituksessa korostuu persujen tyypillinen uhriutuminen "katsoo muualle" myös persujen äänestäjiä?? Vainoharhaisuutta suorastaan! Taantumuksellista ja muuttuvan maailman kieltämistä, liiottelua ja ylilöyntejä! Kansalaisten enemmistön halveksuntaa, oikeastaan aika pelottavaa!

Pirjo-Margit Jauhiainen

Hohhoijaa,,,,,,, uhriutuminen, jossa kyllä katson pienituloisena jo vuosia olevani enemmän u h r i, kuin uhriutuja, kun suomi halutaan maailmanmatkailijoilla täyttää = tulonsiirtojen piiriin.

Tuosta maailmakuvan kieltämisestä en verran: Olen usein kirjoittanu - että minun kotiini mahtuu 1-3 lasta, tai äiti lapsineen tuolta jostain maailmakulmilta, missä pikkulapsetkin joutuu tiilejä kantamaan, kuin että suomea ollaan miehitetty / miehitetään miehillä, joka on jo itsestään turvallisuusriski, josta olemme esimerkkejä saaneet, missä rauhallisia kansalaisia tapetaan ja sitten pienet tytöt ovat joutuneet raiskauksien uhreiksi, niin mitähän Raija Lempiäinen pelkää minun kirjoituksessani?

Minä äitinä ja mummina olen erittäin peloissani nyky suomessa - enkä tunne pelkoa synnyinmaataan rakastavia kulkijoita kohtaan, jotka jossain vastaan tulee.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #7

Olet oikeassa. Suomessa on liian paljon hörhojä, suhteellisuuen tajuttomia Raija Lempiäisiä. He eivät ymmärrä mitä nollat tarjoittavat luvuissa, jos ja kun on nollaa suurempi luku edessä.
Näillä Raija Lempiäisillä ei olr moraalia kuin Suomeen tulleille rikollisille ja työtä vioerksuville nuorille miehille.

Kari Saari

Todella kummallisen tarinan olet sepittänyt itsellesi. Useampi PS kampanja on herättänyt omalla kohdalla inhoa sillä, että ne pyrkivät levittämään eripuraa leimaamalla muita. Sitten ollaan nimenomaan uhreja kun tällä riidankylvämistä ei päästäkään yhteistyöhön.

Tarinassasi kohokohta on tuo "Avoin avioliitto myös eläinten kanssa". Kannattaisi varmaan perehtyä asioihin eikä vetää hatusta jotain käsittämätöntä huuhaata ja tulla paasaamaan sitä totuutena.

Raija Lempiäinen

Ei ole vaaleista montakaan viikkoa eteenpäin eletty , kun jo Halla-Aho kaavailee ja kauhistelee uhriutumalla seuraavia vaaleja (ei EU). Nyt on neljä vuotta katseltava ja tutkailtava mitä tämä kansanrintama hallitus tuopi tullessaan, se tulee ratkaisemaan kansalaisten vaalikäyttäytymisen, ei se ,että Halla-Aho uhoilee ja pelottelee. Suomessa on vuosikaudet aikasemminkin ollut vasemmistoenemmistöisiä hallituksia, joiden aikana Suomi rakennettiin hyvinvointiyhteiskunnaksi, miksi Halla-Aho vähättelee näitä osaajia?? Ettei vaan olisi vähän kitkerä?
Koko Euroopan on pakko ruveta taistelemaan ääriliikkeitä vastaan, kiihko nationalismi ja rajat-kiinni ääriliikkeet,muukalaisvihoineen ovat tuhoisaa politiikkaa , sillä ei Eurooppaa pelasteta vaikka Huhtasaari kansalliskiihkossaan näin uhoaa!
PerusSuomalaiset ratsastavat tietämättömien ja helposti hurahtavien kustannukslla, populisteina syöttävät kovaäänisesti uhkakuvia ja jopa valheellistakin "tietoa" väittäen olevansa ainoa puolue joka pitää tavallisten ihmisten puolta, se on suoranainen valhe! Itse löydän muista puolueista auttajani ja asioitteni puolustajat!
ps. Rinteen hallituksella on eduskunnassa 117 edustajan enemmistö ,ovat kaikki vasemalla ? sillä ei ole merkitystä, ainoastaan tahtotila tehdä suomalaisille ja Suomelle hyvää politiikkaan merkitsee!

Vesa Kiljunen

Sinulla ei nyt näytä olevan hajuakaan ketkä persuja äänestää?Nimenomaan ollaan seurattu tarkasti maailman menoa ja asioita ja vedetty niistä objektiivisä johtopäätöksiä.
Ja ketkäköhän niitä uhkakuvia levittelee näillä aivopestyjen lapsien verukkeella!
Populismia on väittää,että suomalaiset voivat pelastaa koko maapallon!

Jari-Pekka Vuorela

Heh joo, varmaan 56% suomalaisista äänesti jotakin "intersektionaalista feminismiä" ja "fanaattisia" maahanmuuttonäkemyksiä :)

Halla-aho on realisti. Kannatusmaksimi on tässä. Tästä lähtien hänen on keskityttävä paikkaamaan aidanrakoja, jotta omat eivät lähtisi nukkumaan.

Janne Rantala

Vähän aikaa sitten se oli teidän mukaan 8% nyt se on 19% :)Ei ole mitään oikeaa rajaa puolueen on vain tehtävä hyvää työtä niin kuin tähänkin asti.Suomi on valtio joka elää veitsenterällä jatkuvasti ja muutaman ison yrityksen poistuminen suistaa meidät alas kuplasta.Tavoite tulee olla perussuomalaisilla vain ja ainoastaan suomalaisen ihmisen etujen ajaminen, afrikasta ja lähi-idästä vastaa tällä hetkellä kaikki muut puolueet.

Kari Jokinen

Halla-Aho on oikeassa, että onko demokratiaa jos eduskunta on selkeästi oikeisto voittoinen ja hallitus vahvasti vasemmisto. Keskusta ei ole vasemmistoa ja toivottavasti se tajuaa vielä sen, onneksi Sipilä on neuvotteluissa mukana.

Mikko Toivonen

Seuraavat eduskuntavaalit ovat mahdollisesti vasta 4 v päästä.
Siihen saakka on tultava tällä valinnalla toimeen ja yritettävä sinä aikana minimoida suunniteltuja vahinkoja. Niinhän me teimme myös edelliset 4 vuotta ja saimmekin aikaan melkoisen tiedotteen kepuille. Ei riittävän suurta vieläkään.
Kansalaisia tulee kyllä riittävästi äänestämään jos sen todellista tahtoa ei osata lukea tai että jotkut sorsivat systemaattisesti toisia samassa veneessä olijoita niin että yrittäisivät pudottaa nämä veneestä.
Sorsin minäkin kepuilijoita,vihervassareita ja välillä loppujakin, mutta en kokonaan veneestä pudottaakseni vaan ainoastaan sopivaan tilaan sijoittamiseksi

Arvi Hagelin

Poliittinen vastuun kantaminen on uhrautumista toisten hyväksi ja niiden, joiden hyväksi ei uhrauduta, antama kritiikki on uhriutumista.

Näyttää siltä, että suomalaiset ovat oikein hyvin oppineet marxilais-engelsiläisen dialektiikan, joka perustuu merkitysten manipulointiin "kaikki muuttuvat vastakohdikseen". Niinpä uhrista tulee uhriutuja ja uhrautujasta uhri.

Pekka Seppelin

Raija Lempinen pureuttu ongelman ytimeen kirjoittaessaan meistä tietämättömistä ja helposti hurahtavista. Myönnän olevani tietämätön ja helposti hurahtava. Yksinkertaisuudessani en vain ymmärrä, miksi minun olisi hyväksyttävä nämä hallitsemattoman maahanmuuton mukanaan tuomat ongelmat. En myöskään ymmärrä, miten joillain älykkäillä ihmisillä vastaanotin on suljettuna, tai mahdollisesti jopa rikki. Silloinhan sinne on tietenkin turha jatkaa ohjelman lähettämistä .

Eero Heikkilä

Jussin pitää muistaa että demokratiassa alle 20% kannatus ei vain riitä enemmistö hallituksen tekoon joutuu hakemaan kumppaneita. Niin se vain demokratiassa on. Mutta seuraavissa vaaleissa veikkaan että Jussin puolue ottaa suurimman puolueen paikan pitää vain jaksaa odottaa niitä vaaleja,eikä kannata ajaa toimillaan itseään nurkkaan yksin kököttään.

Art Vainio

Halla-aho, käyttääksemme hänen uudissanojaan, "hyvesignaloi" ja "moraaliposeeraa". Tarkoittaa sitä, että paha/pahe pitää ulkoistaa johonkin. Nyt hän alkaa jo nähdä pahan kaikissa, jotka eivät äänestäneet perussuomalaisia. Propagandan kulunut keino: luodaan viholliskuvia. Halla-aho katsoo, että muita puolueita äänestäneet kannattavat "fanaattisia maahanmuuttonäkemyksiä, intersektionaalista feminismiä ja yleistä todellisuuskriittisyyttä". Halla-ahon olisi paras katsoa peiliin. Kirkkoslaavin tohtori käyttää sanoja, joita keskimääräisen persun, esimerkiksi 8. luokkaa peruskoulua käyneen T. Hakkaraisen, on varmaankin työläs ymmärtää. Kyllä se kannatus laskee, kun sanakikkailun onttous alkaa hidasälyisillekin selvitä. Esittääpä Halla-aho oikean kauhuskenaarionkin: "Perussuomalaiset eivät ole tilapäinen häiriö, joka menee pois, kun riittävän kauan odotetaan." Hirvittävää, jos siitä todella tulisi pysyvä häiriö.

Johanna Sirén-Kaplas

Heräsin tässä yhtenä päivänä ihmettelemään, että miksi Muumitalo on SININEN? Siis Suomessa, jossa punamullalla maalatut talot ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.

Muistan nähneeni elämäni ensimmäisen sinisen omakotitalon Sipooon Nikkilässä. Sittemmin samanlaisia sinisiä taloja on näkynyt niissä tv-ohjelmissa, jotka on kuvattu Venäjällä.

Jos hallitukseen nyt ovat menossa Sdp, Vasemmisto, Vihreät, Keskusta ja Ruotsalainen kansanpuolue, niin tulee mieleen, että pitäisikö RKP:n istumapaikat olla vielä hiukan enemmän vasemmalla?

Reijo Paunonen

Erkki Martikainen on asian ytimessä.
Galluppien ja ääniprosenttien huumassa äänestäjiltä on jäänyt sangen oleellinen asia huomioimatta.
Se, että politiikka on yhteisten asioiden hoitamista YHDESSÄ. Täytyy olla tahto ja taito toteuttaa asioita joihin halutaan vaikuttaa. Ps puolue on menettänyt hajottuaan merkittävän poliittishallinnollisen osaamisen, jonka piti perustua kristiilssosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, lakien/yhdistyslakien, sekä yhteiskuntarauhan kunnioittamiseen.
Nykyinen suvaitsevaisuuden tie on johtanut aivan toisaalle.
Puoluejohto on nähnyt tärkeämpänä puolueen kannatuksen kasvattamisen kuin yhteistyökelpoisuuden parantamisen muiden puolueiden kanssa.
Samalla on sallittu sisäinen suvaistevaisuus ns vahvimman oikeudella. Tästä on seurannut asiantilaan turhautuneiden jäsenkatoa, samalla kun sisään on tullut kannattajia, jotka eivät ole perimmäistä ongelmaa vielä havainneet. Eivätkä kaikki huumassaan tajuakaan, elleivät joudu/pääse puoluorgnisaatiossa eteen päin.
Puoluejohto esittää tietämätöntä ongelmista, eikä toimeenpane korjausliikkeitä.
Vaalien jälkeen on jo ensimmäiset hiushalkeamat nähty kiusallisina selittelytilanteina muutamien juuri valittujen k-edustajien edesottamusten vuoksi.
Tämä on juuri sitä kehityskulkua, joka johtanee viimein Halla-ahon syrjäyttämiseen.

Mitä tulee hallituskumppanuuteen, on sangen ymmärrettävää, ettei tällaisen puolueen varaan voida rakentaa hallitusyhteistyötä.

Pajon on vielä oppivuosia edessä.

Juha Tyyki

SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat keskenään hyvin sopuisia, eivät ainakaan julkisesti riitele ja keskenään nokittele, toisin kuin ei-vasemmistolaiset Kokoomus, Keskusta ja Persut, joiden keskinäiset välit ovat vähintäänkin huonot
Ottaen huomioon, että mykyisten vasemmistopuolueiden arvopohjat ovat keskenään hyvin samankaltaiset, on kummallista, että ne eivät ole yhdistyneet yhdeksi suureksi vasemmistopuolueeksi, joka vaaleista toiseen keräisi helposti 30-40 % kannatuksen. Se merkitsisi todellista blokkipolitiikan tuloa. Kun tuota kannatusta vastassa olisi keskenään riitaisat keskusta-oikeistolaiset puolueet, joista aina joku saataisiin tukemaan vasemmistoblokkia, olisi jopa toimivat vähemmistöhallitukset mahdollisia Suomessa, Ruotsin tapaan. Mutta näköjään vasemmisto ei ymmärrä omaa strategista parastaan, se ei ymmärrä käyttää hyväkseen keskusta-oikeiston eripuraa. Tosin uuden hallituksen muodostamisessa sitä näyttää taas syntyvän, kun seuraa kokoomuslaisten kepua kohtaan suunnattua nokittelua. Mutta jos ei-vasemmistolaiset puolueet olisivat keskenään sopuisampia, vasemmiston lailla ja unohdettaisiin pikkumainen persujen diskriminointi jollain typerällä arvopohjahorinalla, tuo sopuisuus koituisi koko ei-vasemmistolaisen blokin hyödyksi.
Blokkipolitiikka, olet tervetullut suomalaiseen politiikkaan, ja itse asiassa se jo pinnan alle on tullutkin.