Perjantai 24.5.2019

Li Anderssonilta tyly vastaus Jussi Halla-aholle: ”Eivät tiedä ovatko vasemmalla vai oikealla”

Luotu: 
11.5.2019 16:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Li Andersson.
|

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on tarttunut perussuomalaisten puheenjohtajan Juss Halla-ahon kommenttiin, jonka mukaan perinteiset teemat, kuten työväestön asema tai ympäristö, ovat tehneet tilaa muodikkaille teemoille, kuten fanaattisille maahanmuuttonäkemyksille.

Halla-aho nosti asian esiin puheessaan perussuomalaisten puoluevaltuustolle aikaisemmin lauantaina. 

”Suomi on saamassa ennennäkemättömän punaisen hallituksen. Kyse ei ole pelkästään siitä, mitkä puolueet ovat mukana, vaan myös siitä, että niin demarit, vasemmisto kuin vihreät ja rkp ovat tietyssä mielessä radikalisoituneet ja siirtyneet vasemmalle. Niistä kaikista on tullut voimakkaasti identiteettipuolueita”, hän sanoi. Lue lisää: Jussi Halla-aholta suorat sanat: ”Muut haluavat, että perussuomalaisten kannattajat jäävät seuraavalla kerralla kotiin”

Li Anderssonin mukaan Halla-aho yritti kritisoida syntyvää hallitusta, mutta onnistui sen sijaan kuvailemaan täydellisesti omaa puoluettaan. 

”Perussuomalaiset ovat todellisuudessa Suomen identiteettipoliittisin puolue. He eivät tiedä ovatko vasemmalla vai oikealla, talouspoliittinen linja on tästä johtuen hyvin epäselvä, duunareiden asialla halutaan olla mutta ei ay-liikkeen eikä konkreettisia työelämäesityksiä näy”, hän vastaa Halla-aholle Twitterissä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Suomen Kommunistisen Puolueen (1991 nimi vaihdettu Vasemmistoliitoksi) Anderssonille tiedoksi että PS kannattaa työehtojen yleissitovuutta ja siten ammattiliittoja.

Jos SKPn Anderson ei tiedä PSn linjauksia, niin voivan kuva näyttää sekavilta, mutta ongelma on Anderssonin päässä ei PSn päässä.

Pekka Näränen

Pakko olla huvittunut kun Kremlin näkemyksiä eri keskustelupalstoilla vuosikausia edustanut Janne Pohjala on keksinyt, että Li Andersson on SKP:n jäsen :D. Suomessa on kaksi kommunistista puoluetta, eikä Andersson kuulu kumpaankaan.

Merja Nurmi

Tietämättömyyttään ei kannata noin näkyvästi mainostaa. Skp on yhä edelleen toimiva puolue, eduskuntavaaleihinkin osallistui. Anderssonin puolue on Vasemmistoliitto.

Yllättävän räikeää on persujen viha vasemmistoa kohtaan, kun ottaa huomioon, että he "eivät ole äärioikeistoa".

Kalervo Niementaus

M.N:"Yllättävän räikeää on persujen viha vasemmistoa kohtaan, kun ottaa huomioon, että he "eivät ole äärioikeistoa"."

Itse kiinnittänyt huomiota siihen miten yllättävän räikeää Merja Nurmen viha on perussuomalaisia kohtaan, vaikkei hän olekaan äärivasemmistoa.

Olavi Kanervisto

Nykyinen pakkoruotsipuolueen manööveroima uusi istumajärjestys symboloikin entistä paremmin kansanedustajien jakaumista työväen- ja edunsaajapuolueisiin: kielivähemmistöpuoluekin halusi siis lähemmäs jälkimmäistä ääripäätä, jonka kannattajat siis haluavat "yhteiskunnalta" enemmän kuin ovat valmiita sille antamaan.

Hannu Rautomäki

Suomen monikultturistamista maahanmuutolla ajavat kaikki puoleet poislukien ainoastaan persut.
Kuka mistäkin syystä ajavat. Kokoomus ja RKP haluavat ulkomaista halpatyövoimaa, Vasemmistoliitto ja Vihreät haluavat kansainvälisen solidaarisuuden hengessä lisää erivärisiä ihmisiä, Kepu ja SDP tukevat maahanmuuttoa kun muutkin tukevat, Kristilliset haluavat jakaa Herran laupeutta vaikka ulkomaisille terroristeille.

Pasi Lehtola

Tällä kertaa tässä kontekstissa Liin pulkassa: En väittäisi analogista suhdetta kommunistien ja vasemmistoliiton välillä, eivätkä he itsekään sitä tee. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo - voiko poliittisen järjestelmän kautta puolueet tarjota suurempaa arvomaalia ja ihannetta? Tulonjako- keskustelut menevät puolestaan pitkälle oman yhteiskunnallisen aseman ja omien tulojen antaessa lähtökohdat suhtautumiselle ko. asiaan altruististyyppisten "syvempien henkisten identiteettikohtaisten"- piirteiden lyödessä enemmän tai vähemmän kiilaa tähän prinsiippiin.

Kaarina Leinonen

Kyllä minä muistan "vaalitemmellyksessä" Jussi Halla-ahon kosiskelleen köyhiä ! Siinä saattoi moni köyhä "lentää lankaan" kuvitellessaan pelastajan tulleen. Sittemmin PS näyttääkin olleen oikeistopuolue. Kuka ottaisi selvää minkälaista yritystaustaa eduskuntaan hyväksytyillä perussuomalaisilla on ? Kiinnostava tieto !

Juha-pekka Naukkarinen

Anderssonin puolueineen pitäisi kertoa totuus kansalle mihin ne miljardit menevät,jotka kuuluisivat suomalaisille vähäosaisille ja Rinteen lupaama vappu satanen on pienitekijä yli 3 miljardin potista,joka annetaan haitta maahanmuuttoon,miksi nämä puolueet eivät missään yhteydessä kerro maahanmuuton todellisia kuluja verovaroista,kestävyysvaje olisi korjattu tällä summalla!

Pasi Lehtola
Vastaus kommenttiin #27

No minä esitän: laskiessani intuitiooni luottaen ja huolellisesti keskittyen ottaen tietenkin huomioon Suomen valtion debet- ja kredit- tilit, niin saan valtion talouden rasitteeksi vuodelta 2018 osapuilleen 100 (sata) euroa - tappiota.

Luvun alhaisuus johtuu ainakin osittain "hyvän imagon, kansainvälisyyden ja auttamishalun" luomasta myönteisestä vireestä ja vaikutuksesta valtion talouteen.

Ari Mikkola

Eikös Persut voisi rehellisesti tunnustaa olevansa oikeistolainen, maahanmuuttoa vastustava populistipuolue niin asia selviytyisi.
Mikä siinä on niin vaikeaa.
SDP varmaan vaikein määrittää paikkansa nykymaailmassa, hyvässä vakituisessa työssäkäyvän keskiluokan ja eläkeläisten puolue ehkä. Kokoomuksella ei ole ideologiaa ja keskusta on ideologialtaan selkeästi pienen ihmisen ja sivistyksen asialla, se vain valtionhoiyajalla aina välillä unohtuu. Vihreät tekee etelässä oikeistolaista ja pohjoisessa vasemmistolaista politiikkaa, kd ja Rkp, vasemmisto ei mitään epäselvää.

Petra Virtanen

Li osaa tuon: olla tyly ja huonokäytöksinen.
Sivistynyt keskustelu ei juuri onnistu, mutta eristävä, hyökkäävä ja alistava luokittelu kyllä.

Hän piirtelee muista puolueista ja ihmisistä voimakkaasti itse kehittelemään tyypityksiä ja latelee sitten niitä voimaantuakseen?

Aika selkeästi Persujen puolueohjelmasta on löydettävissä vastaukset, joita Li ei oikein näytä hanskaavan. Mutta huono käytös ja tyly ulosanti inhimilliyyden ja hyvän käytöksen sijaan on hänelle ihan tavaramerkki.

Odotellaan, milloin tulee ensimmäinen otsikko, jossa Li ei kuittaa, ivaa, hyökkää, alista tms. Vaan esim. Keskustelee, kuuntelee, harkitsee ja sopii.

Arvi Hagelin

Nykyinen poliittinen aatepohjaraja kulkee globaalin liberalismin ja kansallisen liberalismin välissä. Globaali liberalismi jakaantuu markkinaliberalismiin ja sosiaaliliberalismiin. Nationalismi (kansallismielisyys) taas puolestaan kansallisliberalismiksi ja kansalliskonservatismiksi.

Globaaliliberalistinen suvaitsevaisuus on muotiaate, jonka mukaan kaikki oikeudet ovat ihmisoikeuksia, paitsi kansallismielisten oikeudet.

Arvi Hagelin

Kollektiivisluontoiseen sosialismiin ja yksityisluontoiseen omistukseen perustuva taloudellinen toiminta erottaa enää hyvin huonosti puolueiden ideologioita toisistaan. Sosialistit ovat alkaneet yksityisiksi ja kollektiivisiksi sijoittajiksi siinä missä "kapitalistitkin" ja muut oikeistolaiset.

Jouni Lehmusruusu

Vihervasemmiston tietämättömyys luonto- ja talousasioista on pelottavan ohut. Talousreaaliteetti puuttuu täysin.

Eläkeläisten ja lapsiperheiden köyhyys, orjatyö, terveydenhuollon koko kenttä, korruptio, 75% ylisuuri julkinen sektori, miljardiluokan kustannnukset ja turvallisuuden menetys haittamaahanmuuton takia.

Ja Anderssonin suurin huoli on Suomen suurin puolue, PerusSuomalaiset?

Arvi Hagelin

Omalle mielipiteelle vastakkaisen mielipiteen ilmaiseminen on poliittisessa argumentoinnissa muuttunut vihapuheeksi. Suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuttaan korostamalla on poliittisen argumentoinnin sovittamaton ristiriita. Selektiivinen suvaitsevaisuus alkaa mennä överiksi.

Jairi Palonen

Riippumatta vaalituloksesta puolueisiin kytköksissä olevat "vallan vahtikoirat" jotka parhaiten päätösten valmistelussa pystyvät , ja joilla on siihen parhaat resurssit ja tarpeeksi rahaa vaikuttamaan päätöksiin .Poliittiset lobbarit kykenevät tehokkaasti säilyttämään vaikutusvaltansa – joka on tosiasiallista vallankäyttöä. Toivottavasti tämä näkyy niin että köyhä ei köyhdy entisestään.