Torstai 27.6.2019

Antti Rinne valotti yhtä suunnitelmaa: ”Tie- ja väyläinvestointeja tarvitaan laajassa mittakaavassa”

Luotu: 
15.5.2019 17:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Antti Rinne valotti tekeillään olevan hallituksen suunnitelmia infossaan keskiviikkona.
|

Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd) ei kiistänyt Iltalehden tietoja suunnitelluista mittavista liikennehankkeista, kun häneltä kysyttiin asiasta keskiviikkoillan mediatapaamisessa.

Iltalehti kertoi keskiviikkona, että sdp:n johtamissa hallitusneuvotteluissa kaavaillaan poikkeuksellisen mittavia tie- ja ratainvestointeja, joihin lukeutuisi lehden mukaan muun muassa suurnopeusjuna Helsingistä Tampereelle tunnissa ja Ouluun 3,5 tunnissa.

”Kyllä me tarvitaan tie- ja väyläinvestointeja noin laajassa mittakaavassa”, Rinne vastasi kysymykseen.

Lue myös: Nyt aukeaa Pekka Haavistolle unelmien työ? Antti Rinne vihjaisi torikahveilla vihreiden suuresta mahdollisuudesta: ”Täytyy arvostaa”

Nykyisin toimivien yhteyksien puute on talouskasvun pullonkaula, Rinne sanoi jo aiemmin neuvotteluiden aikana.

”Nähtäväksi jää mitä [liikennehankkeista] saadaan kasaan”, hän totesi nyt.

Muuten Rinne jatkoi vähäpuheista linjaansa. Hän kertoi, että talouden kehyksiä on käsitelty puheenjohtajien pöydässä, mutta kehyksien suuruutta hän ei lähtenyt valottamaan.

”En käy yksityiskohtia nyt millään tavalla läpi”, Rinne sanoi.

LUE MYÖS:

Miksi kiinalaisraha kiinnostui Peter Vesterbackan ratahankkeista? – Li Anderssonilta varoitus

SAK iski miljardin esityksen pöytään Säätytalolla – Verolista sai kokoomuksen suunniltaan

”Täysin epärealistinen ajatus” – EK yrittää estää sdp:n esittämän lähdeveron

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Maassamme on euroopan surkeimmat tiet, ja yhä lisää säästetään! Juuri uutisoitiin ettei tieväyliin riitä rahaa ja viimevuodesta vähennetään korjausmenoja 40%.

Auto- ja polttoaineverot menevät näemmä julkishallinnon työvoimakuluihin tai muuhun turhaan?

Irja Hirsivaara

Eikös niitä autoilusta kerättyjä veroja ole jotain 8 miljardia vuosittain. Ei niitä teihin nytkään panna, laitetaan tunnin juniin.

en kyllä käsitä miksi, demarien entinen puoluesihteeri Jungner kyllä eilen Atalkissa sanoi, että se on mahtavaa, saadaan suuri osa suomalaisista Helsinkiin tekemään töitä tai ainakin sen niin ymmärsin.

Minä, kun kuvittelin, ettei tänne pääkaupunkiseudulle lisää väkeä tarvita, pikemmin täältä pitäisi viedä töitä, kuten valtion virastoja, muualle maahan.

Irma Asikainen

Ennen vaaleja rinteellä oli vain yksi motto - vanhusten ja vähävaraisten asiat pannaan kuntoon heti alkajaisiksi. Sitä hän papattti kuin papukaija, joka on yhden repliikin vanki, mutta kukan on kuullut vaalien jälkeen sanaakaan vähempiosaisten tai vanhusten hyvinvoinnista - ei varmaan kukaan, eli siinä kävi juuri niin kuin sanoin ennen vaaleja. Demari valehtelee aina.