Maanantai 17.6.2019

Juha Sipilä avautui hallitusneuvotteluista – Rinne: ”Kertoo tunnoistaan – kuuluu neuvotteluprosessiin”

Luotu: 
17.5.2019 15:07
  • Kuva: Valtioneuvosto Flickr
    Kuva
|

Hallitusneuvottelujen vetäjä, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ei yllättynyt keskustajohtaja Juha Sipilän kommenteista, että neuvottelut ovat vaikeita ja ”kiire tulee”.

”Niin kauan, kunnes kaikki on sovittu, niin yhtään asiaa ei ole sovittu. Ja vielä on sovittavia asioita paljon”, Rinne sanoo Säätytalolla medialle.

”En pidä sitä minään purkauksena. Hän kertoo tunnoistaan tällä hetkellä. Se kuuluu neuvotteluprosessiin”, hän jatkaa.

Rinteen mukaan neuvotteluissa on ollut hyvä henki, mutta esillä on ollut ”vaikeampia ja helpompia kysymyksiä”.

”Nyt niitä sitten täytyy ratkoa.”

LISÄÄ AIHEESTA:

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuula-Riitta Suvala-Himanen

Haluan muistuttaa kaikkia hallitusneuvotteluosapuolia siitä, että viime hallituskauden lopulla aikaansaatu sos. -ja terveysvaliokunnna mietintö vakuutuslääkärijärjestelmän korjaamisesta viimeistään kevätistuntokautena 2020 ja Korkeimman oikeuden "harvinainen lakialoite (US 14.9.2018) hallitukselle: Suomalaisten oikeusturva vaarassa vakuutusoikeudessa - puututtava heti", johon viime hallitus ei kuitenkaan puuttunut; ovat polttavia oikeusvaltion perusteita jo pitkään horjuttaneita puutteimyös ta, jotka viimein on on saatava hoidettua myös hallitusohjelmassa. Kun vakuutusoikeus tarpeettomana ja oikeusturvaamme loukkaavana lakkautetaan ja vakuutusyhtiöt vakuutuslääkrijärjestelmän perkaamisen jälkeen saadaan korvaamaan nykyisellään valtion, kuntien ja erikoissairaanhoitopiirien vastuulle korvattaviksi jääneet lakisääteiset kulut, voi veronkorotusten tarvettakin vielä hallitusneuvotteluissa arvioida uudestaan.