Maanantai 17.6.2019

Jari Lindström Duunitorille: ”Suurin virheeni oli, että laskin aktiivimallin läpi”

Luotu: 
19.5.2019 08:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Jari Lindström.
|

Toimitusministeristön työministeri Jari Lindström (sin) arvioi tehneensä ministerinpestinsä suurimman virheen aktiivimallin kanssa.

”Olen täysin ymmärtänyt, mitä tehtiin. Suurin virheeni oli, että laskin aktiivimallin tuollaisenaan läpi. Siihen jäi se valuvika, että ihminen saa sanktion, vaikka tekee kaikkensa hakeakseen töitä”, hän sanoo Duunitorin haastattelussa.

Lindström sanoo olevansa ehdottomasti sitä mieltä, että työttömällä pitää olla jokin velvollisuus ja jokin porkkana. Karensseja ei pidä hänestä poistaa kokonaan.

”Jos ihmistä ei kiinnosta hakea töitä, mielestäni se on tuomittavaa toimintaa.”

Lue myös: Aktiivimalli: Kelan tilastot haastavat ”keskeisimmän ajatuksen” – Leikkuriin jääminen toistuu

Jari Lindström putosi eduskunnasta huhtikuun eduskuntavaaleissa. Sininen tulevaisuus ei saanut vaaleissa yhtään kansanedustajan paikkaa. Lindström on kertonut jättävänsä valtakunnan politiikan, kun uusi hallitus on muodostettu.

Lue lisää:

Jari Lindström: ”Siniset ja minä koimme katastrofin – ei mitään seliteltävää”

Nyt tuli Sinisistä suorat sanat: ”Vituiksi meni koko vallankumous”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rainesto

Varmaankin suurin virheesi, vaikuttihan se satoihin tuhansiin ihmisiin pelkästään haitallisesti, joihinkin jopa kuolettavasti.
Jos käsittäisit, että työpaikkoja luodaan yksityisiin yrityksiin että verorahoillamme, olisi ollut suotavaa luoda niitä työpaikkoja. Minun mallissani jokainen menee sinne työpaikkaan, mistä tykkää ja työnantaja kouluttaa hänet työhön. Jos joku ei siitä huolimatta työllisty, voidaan asiasta alkaa keskustelemaan hänen kansaan, jotta motivaatiot palaisivat.
Tosiasiassa suojelit sekä yksityisiä työnantajia työllistämiskuluilta eli osallistuit heidän voiton maksimointiinsa, että säästit veronmaksajan rahoja vääriin asioihin käytettäväksi!

Irja Röntynen

Manu Luukkainen: Miten itse olisit toiminut, jos kerran pienyrittäjillä ja isommillakin EI työpaikkoja ole avoinna? Tai sellaisia työpaikkoja joita hakijat eivät osaa tehdä? Kouluttaa: Oppisopimus oli ainakin 1990 luvulla, en tiedä onko enää olemassa? Miten kalliiksi se tulee yritykselle ja veronmaksajille. Entä jos se koulutettu EI tykkääkkään tehdä töitä?

Jouni Lehmusruusu

Lindström näyttänee mallia kun nyt jää työttömäksi. Menee vaikka vapaaehtoiseksi leipäjonon jakajaksi. Kokoomuslaisille sopii paremmin ne metsähommat.

Perustuslaki tosin antaa oikeuden sosiaalietuhin sairauden, vanhuuden tai työttömyyden varalle. Mutta sitä ei ole enää noudatettu Suomessa vaan sille naureskellaan.

Hannu Rautomäki

Ainakaan avomielisyyden puutteesta Lindströmiä ei voi syyttää.
Erityistä oli ministerin osallistuminen jopa nettikeskusteluihin.
Suurtyöttömyyden maassa pääongelma on avoimien työpaikkojen vähyys, eikä se muuksi muutu tyättömiä juoksuttamalla.

Kalle Kaskinen

Elähän Jari töitäsi anteeksi pyytelemään, hyvä tinki menossa tiijä kuin pitkään vielä menee. Ei sen aktiivisanktion myötä(n. 5€/kk) kellään henki lähteny, mielesä myrkyttäneitä varmaan piisaa. Eiköhän Rinteen pöyvänkulumalle ole nostettu jo aktiivi 3:n. Aktiivinimi vaan muuttu solidaarisuusosallistumiseksi.

Irja Röntynen

Hannu Rainesto: Mene nopeasti neuvomaan tulevaa hallitusta ja erityisesti Antti Rinnettä, miten TEHDÄÄN uusia työpaikkoja!
Jos yrittäjän PITÄÄ työllistää 100 työntekijää ja vain YHDELLE on töitä, MITÄ sitten teet? Yrittäjänä 28 v.

Hannu Rainesto

Se mikä on käsittämätöntä on etteivät ihmiset käsitä ideologian merkitystä vaan uskovat poliittiseen peliin.
Ideologia antaa päämärän jota tavoitella, siitä ei luovuta jos ei päämäärää pystytä kumoamaan.
Lindströmillä ei ole mitään ideologiaa, kuten ei yhdelläkään muulla joka ei osaa määritellä edes luokkajakoa esiin.
Kapitalismissa on kaksi ideologiaa joiden sisään mahtuvat sitten kaikki muut ja tämä tulee suoraan juuri luokkajaosta. Olet joko työläinen joka myyt työvoimaasi elääksesi tai pääomien omistaja, joka rikastutat pääomaasi työläisen työvoimaa hyväksesi kuluttamalla.
Minusta varsin yksinkertaista, ihme onkin se miksi tätäkään ei käsitetä!

Matti Kurki

Jos on paperitehtaan laboratorion siivooja, niin ei ehkä aina ymmärrä kaikkea kun Kempeleen Ketku vedättää. Pysyisit poissa julkisuudesta, niin ei tarvitsisi kärsiä tästä myötähäpeästä mitä tunnen teitä smurffeja kohtaan.

Erkki Kelloniemi

Suurin virheesi oli/on nurja ihmiskäsityksesi. Et näemmä kokemuksistasikaan ymmärrä, että ihmisillä on oma terve järki. Sitä käyttäen ihmiset tekivät/tekevät omat johtopäätöksensä politiikan porkkanakauppiaista ja kepin heiluttajista.

Petri Rissanen

En ole törmännytkään vähään aikaan yhtä kieroon sälliin kuin tuo Lindström on!

Sipilän hallitus NOSTI omavastuupäiviä viidestä seitsemään 1.1.2017 ja laski niitä takaisin viiteen 1.1.2018.

Jartsa se nyt vain sopivasti "unohti" tämän.

Tuomas Sikander

Osoitti oikeistolta täydellistä moraalittomuutta ja syvää harkintakyvyn puutetta nostaa tavallinen kuusankoskelainen skinhead ministerin asemaan .
Työvoimanhan pitäisi olla valtion erityisessä suojeluksessa, ei luonnevikaisten hörhöjen potkupallona ja sylkykuppina.
._.