Maanantai 17.6.2019

Mikko Kärnä: Suojelupoliisin tulisi selvittää poliitikkojen Venäjä-yhteydet

Luotu: 
19.5.2019 15:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Mikko Kärnä.
|

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä sanoo perussuomalaisten varapuheenjohtajan ja eurovaaliehdokas Laura Huhtasaaren osoittaneen huonoa harkintaa, kun hän osallistui Euroopan äärioikeistopuolueiden suurkokoukseen Milanossa eilen lauantaina. Huhtasaari on myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

”Nämä puolueet ovat avoimesti putinistisia ja nyt perussuomalaiset on ilmeisesti luisumassa samaan suuntaan. Tilanne on huolestuttava. Huhtasaari muistetaan myös lausunnoistaan, joiden mukaan kukaan ei voisi auttaa Suomea, jos Putin tulisi tänne ja että 10 ydinpommia riittäisi. Tällaisten sammakoiden päästeleminen ulos suusta on harkitsematonta ja ne horjuttavat koko turvallisuusilmapiiriä”, Kärnä kommentoi tiedotteessaan.

Kärnän mukaan poliitikoilla tuntuu olevan yhä enemmän kyseenalaisia Venäjä-yhteyksiä ja hän toivoo, että Suojelupoliisi kiinnittäisi vakavaa huomiota poliitikkojen Venäjä -kytköksiin.

”Vaalirahoituksen osalta on myös syytä selvittää, onko Suomeen virrannut venäläistä rahaa poliitikoille tai millaista muuta tukea Venäjältä on mahdollisesti annettu. Onneksi eduskunnan tiedusteluvaliokunnan jäsenistä tullaan laatimaan tällaiset selvitykset, mutta olisi perusteltua harkita, tulisiko selvitykset teettää myös keskeisimpien valiokuntien puheenjohtajista. On hyvä, että uusi tiedustelulainsäädäntö antaa poliisille laajat valtuudet myös poliitikkojen seurantaan”, Kärnä toteaa.

Itävallan varaliittokansleri ja ja oikeistopopulistisen FPÖ:n puheenjohtaja Heinz-Christian Strache jätti molemmat tehtävänsä lauantaina juuri Milanon kokouksen alla lahjusepäilyjen ja Venäjä-kytkösten vuoksi. Tapaus nosti uudelleen esiin eurooppalaisen äärioikeiston Venäjä-yhteydet. Esimerkiksi Matteo Salvinin johtaman italialaisen La Legan on huhuttu saavan taloudellista tukea Venäjältä. 

Lue lisää:

Angela Merkeliltä kova ulostulo populisteista: ”He haluavat tuhota meidän arvojemme mukaisen Euroopan”

Laura Huhtasaari puhui Matteo Salvinin suurkokouksessa: ”Perussuomalaiset haluaa ottaa kädestä samalla tavalla ajattelevia”

Itävallan varaliittokansleri eroaa lahjontavideon vuoksi: ”Jouduin laittoman ansan uhriksi”

Kova väite venäläisten salaisesta rahoituksesta Italian äärioikeistolle – Tutkija: ”Matteo Salvini, olet petturi”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Perinteisien valtapuolueiden mustamaalaamisyrityksistä huolimatta EU:n keskusvaltaisuutta vastustavat kansallismieliset puolueet nousevat koko Euroopassa.

EU ei kykene herättämään henkiin Ex-Neuvostoliiton keskusvaltaista kloonia, sillä keskusvaltaisuus on Euroopan tilkkutäkissä takuu tulevasta pysähtyneisyydestä, kuten esikuvallekin kävi.

Raimo Laine

Krimin kysymys tulisi ratkaista eikä antaa sen loputtomasti kiristää jännitystä ja lisätä pakotteista riitelyä.
Krimiläisistä 92 % äänesti Venäjään liittymisen puolesta Ukrainan hirmuhallinnon pelossa sen jälkeen kun
demokraattisesti valittu presidentti oli aseellisesti syösty vallasta ja korvattu kiihkomielisellä hallinnolla.

Pertti Kamula

Kepu on aina käyttänyt Neuvostoliittoa ja Venäjää lyömäaseenaan jo Kekkosen ajoista lähtien. Eivätpä näytä päässeen eroon käsikassarastaan vieläkään. Ei olisi kuitenkaan odottanut että Kärnä lähtee etujoukoissa tähän mukaan..

Seppo Virkkula

Keskustallahan on kansanedustaja Katri Kulmuni Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajana ja häntä ennen keskustan Paula Lehtomäki. Suomen PEN -sananvapausjärjestön ex-puheenjohtaja Jukka Mallinen kirjoitti Talvitien ja Lehtomäen palauttaneen seuran "Kremlin käsikassaraksi".

Raija Lempiäinen

Kyllä Persut on tämän haasteen antanut, Huhtasaari selkokielellään lörpöttelee kummajaisia ja aiheuttaa sekaannusta. USA:ssa rukousaamiaisella ja Italiassa äärioikeiston kokouksissa ylistämässä Venäjää, ota siitä sitten selvää, ainoa mikä on selvää ,että Persut on äärioikeistolainen puoluea vaikka oikeasta laidasta äläkän nostikin, pelkoa oli, että kannattajakunta tajuaa jutun juonen.

Hannu Rautomäki

Käyhkö on oikeassa.
Eräät eivät näköjään tiedä, että Neuvostoliitossa oli vallassa sosialismi.
Kommunismi oli virallisestikin vasta tavoite, jota ei saavutettu koskaan.
Läntiset tahot metakoivat tuolloin kommunismista, jota ei ollut olemassa edes Neuvostoliitossa.

Juha Salmi

#14 ja #16
Ovat todella mielenkiintoisia puolustuspuheenvuoroja sille etteikö supo saisi tutkia poliitkkojen rahaliikennettä. On myös erittäin loistavaa tietoa tietää ,että Suomessa toimivat tilintarkastajat toimivat rikollisesti. Hehän tarkastavat kuntien kirjanpidon.

On totta että monet kepukunnat saavat paljon valtionosuuksia, joilla ylläpitävät mm. vanhustenhuoltoa, joten on myös hienoa huomata että on tahoja joiden mielestä moinen toiminta on osoitus kähminnästä ja korruptiosta.

Missä kepukunnassa se tapahtuikaan, kun miljoonia euroja poltettiin tietojärjestelmän uusimiseen taii laitehankinnoissa?

Seppo Simonen

Keskustalaiset kunnat ova ruuan lähde, raikkaan ilman lähde, kirkkaiden järvien lähde jonne city ihminen kaipaa luontoon luontoon pois hiilen mustasta kivikylästä. Cityjen elolla ei ole pitkässä juoksussa tulevaisuutta sillä kukapa haluaisi asua slummiutuvassa Rinkebyn kaltaisissa yhteisöissä.

Raija Lempiäinen

Venäjällä ja Euroopan äärioikeistolla on yhteinen agenda, hajoittaa EU tai ainakin haitata sen toimintaa!! Venäjä ei sitten onnistuessaan piittaa yksittäisten valtioiden sisäisestä tilanteesta, pääasia kun on "tuhonnut" EU:n. Tahtotila on hajota ja hallitse, siis Venäjänkin on helpompi kyykyttää yksittäisiä valtioita kuin liittoutumaa.
Puolueet jotka tuota tavoitetta tukee ja suosii ovat oman maansa pettureita!

Matti Virtanen

Demarit juurikin ovat maansa pettureita.
Ovat koettaneet sosialissoida suomea vuosikymmenet.
Sdp:n sosialisointiohjelma lyötiin jäihin vasta sen jälkeen kun esikuva, NL, oli kaatunut. Joskus 90-luvulla.

Se on selvä että politikkojen rikollinen toiminta, jos sitä on, on aina tutkittava oli puolue mikä tahansa.

EU:n "tuhoamisesta" sen verran että ei se ole mikään rikos ole.

Erkki Malinen

Niin kyllähän meitä ollaan Amerikkalaistamassa kovaa kyytiä. Sotaharjotukset hoidetaan Amerkkalaisten johdolla, meillä kun on koko ikäluokka asepalveluksessa se on CIAn helppo manipuloida omien aatteiden mukaisesti. EI tarvii Venäjäkytköksiä pelätä jos niitä on, se on olematon porukka millä ei ole mitään merkitystä.

Timo-Pekka Mustakallio

Strache-paralle viritettiin vuonna 2017 (ennen itävallan vaaleja) tarkoitushakuinen ansa. Houkutuslintu "Alyona Makarova" oli fabrikaatio, näyttelijä. Strache antoi toki höntittää itseään... kokemattomuuttaan, vaiko huolettomissa Ibiza-lomatunnelmissa?...mutta kyseessä oli suunnitelmallinen mainemurha, alhainen teko hänen poliittisten vastustajien taholta, jotka ovat toistaiseksi jääneet tunnistamatta.

Salakuvatun tapahtuman julkistaminen oli laitonta. Kun linjauskolliset SPIEGEL ja SZ julkaisivat videon nyt 2019 passelisti ennen EP-vaaleja, se löyhkää perinnepuolueiden epätoivoa, sillä ne ovat jäämässä populistipuolueiden äänivyöryn alle. Näemmä suuressa hädässä ja sekavassa tilassa oleva wanha walta ei enää kaihda edes mafiamaisia keinoja.

Pikemminkin äänestäjän tulisi antaa tästä törkeästä episodista kuitti: Itävallassa tukea FPÖ:tä (joskaan ei höntitettyä Strachea), Suomessa ohjata sympatiansa PS:lle. Ainakin itse saatan tehdä juuri näin, sillä Strache-mainemurha, ja sillä törkeästi herkutteleva, asian väärässä valossa esittävä Kärnä ovat vieläkin vastenmielisempiä.

https://projekte.sueddeutsche.de/artikel/politik/caught-in-the-trap-e675...