Maanantai 17.6.2019

Antti Rinne: ”Nyt näyttää erittäin hyvältä” – ”Hallituksen ei tarvitse leikata yhtään”

Luotu: 
21.5.2019 09:50
Päivitetty: 
21.5.2019 09:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Tämän hallituksen ei tarvitse lähteä leikkaamaan menoista. Tämä hallitus voi käyttää merkittävästi lisärahaa sekä pysyviin menolisäyksiin että investointiluontoisiin menoihin”, Antti Rinne linjasi tiistaina.
|

Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd) sanoo, että hallitusohjelmaa päästään pian kasaamaan. Hänen mukaansa hallitus on päässyt yksimielisyyteen talouspolitiikan peruslinjoista ja siitä, että tulevan hallituksen ei tarvitse tehdä menoleikkauksia.

Rinteen mukaan neuvottelupöydissä käydään tänään läpi pöytien omia asioita, ja ryhmien mietinnöt ovat valmistumassa.

”Viimeistään huomenna aletaan kasaamaan hallitusohjelmaa puheenjohtajien kesken”, Rinne ennakoi Säätytalossa tiistaina.

”Minusta näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä aikataulun suhteen”, Rinne sanoi mainiten kuitenkin, että puheenjohtajien pöytään tullee myös kiista-asioita, jotka on ratkaistava.

Rinne sanoi kuitenkin, ettei hän ole varma, onnistuuko kokonaisuuden nivominen yhteen puheenjohtajien pöydässä perjantaihin mennessä, kuten suunnitelma on ollut.

Talouspolitiikan peruslinjoista on Rinteen mukaan yksimielisyys neuvotteluissa.

”Tämän hallituksen ei tarvitse lähteä leikkaamaan menoista”, Rinne sanoi.

”Tämä hallitus voi käyttää merkittävästi lisärahaa sekä pysyviin menolisäyksiin että investointiluontoisiin menoihin.”

Hän tarkensi lausumaansa leikkauksista vielä toisella virkkeellä.

”On todettu neuvotteluissa, että meidän ei tarvitse lähteä leikkaamaan menoja yhtään.”

Leikkausten sijaan tuleva hallitus pääsee tekemään niin sanottuja tulevaisuusinvestointeja ja ”rakentamaan sellaista tulevaisuutta, jossa jokainen suomalainen voi kokea, että eriarvoisuus suomalaisessa yhteiskunnassa vähentyy”.

LUE LISÄÄ:

Li Andersson tyrmää kovat työllisyystoimet – Lomarahat leikkaavaa kiky-linjaa ”ei voi jatkaa”

Antti Rinne vasemmistoliiton aikalisästä: ”Kaikki ratkaistiin – ei tässä mitään kupruja ole ollut”

SAK:n pääekonomisti kohumiljardista: Yksi verotavoite yli muiden – ”Palkinnon pitää tulla markkinoilta eikä verohelpotuksena”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Talousnero Rinne, leikkauksia pitäisi tehdä noin 3miljardin €:n edestä. Kohdistukset voisivat olla esim. yritys- ja maataloustuissa sekä julkisen hallinnon toiminnoissa.
Lisäksi jos otamme lisävelkaa niin se on korvanerkittävä.
Valtiohan ottaa kuluvana vuonnakin ns. syömävelkaa n. 3 miljardia €.

Seppo Simonen

Kenelläs on parempi ammattitaito kuin Juha Sipilällä. Jos tästä muodostuu Antti Rinteen hallitus niin ehdottomasti Juha Sipilälle ministerin posti kesän 2020 puoluekokoukseen saakka. Syksyn ylimääräisen puoluekokouksen voi perua.

Asko Hiltunen

"Mistään ei tarvitse leikata, kaikki investoinnit voidaan tehdä..."
Mistä rahat, Antti Rinne?
Rapa roiskuu jo nyt silmille. Sosialistit lunastavat vaalilupauksensa veronmaksajien selkänahalla ja tuhoamalla valtiontalouden. Näin se menee, jos on mennäkseen. Ovatko Kepun hallitushimot niin järkyttävän ylivoimaiset, että järjenkin valo himmenee?

Seppo Simonen

Hiltunen, Keskustapuolue kansanliike on vastuullinen puolue joka tuntee vastuunsa nyttekin maamme asioiden hoidossa.
Juha Sipilän hallitus veti maan kuiville suosta, nyt voi hieman ottaa löysemmin Keskustapuolue on osaavan puheenjohtaja Juha Sipilän silmien alla.
Tsemppiä punamullan puolesta.

Jukka Tuunanen

Ja kun Rinteen listaan lisää menoleikkaukset (vaalilupaukset): autoverolaskun, polttoaineverotuoton väheneminen (=sähköautojen lisääntyminen), vappusatanen yhteensä noin 1,5-2 mrd, niin johan sen näkee sokea Reettakin, että yhtälö ei toimi. Kyllä keskustalaisille pitäisi ekaksi ostaa taskulaskimet ja toiseksi hamekangas.

Pasi Käyhkö

Keskustan toiveena ja märkänä päiväunena on väliportaan maakuntahallinto. Joka on heille erittäin tärkeä rakenne puolueen nyt alenevan kannatuksen vuoksi.
Tässä on käynnissä sulle-mulle -jako. Veronmaksajien piikkiin kuten kuvioon kuuluu. Tätä hyväveli-toimintaa myös Rinne/SDP arvosteli vielä maaliskuussakin. Nyt ovat ajatukset toisin.

Juha Kuikka

”Nyt näyttää erittäin hyvältä” – ”Hallituksen ei tarvitse leikata yhtään”

Näyttää ehkä hyvältä, mutta kuulostaa tosi pahalta. Noin hirmuista periaatetta en olisi uskonut edes demarihallituksen lähtökohdaksi.