Keskiviikko 26.6.2019

Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n potti voi lähteä kokonaan – Ministeriö: 57 500 € perittäisiin takaisin

Luotu: 
22.5.2019 11:47
  • Kuva: Valtioneuvosto
    Kuva
    Opetus- ja kulttuuriministeriö harkitsee, keskeyttääkö se tuen maksamisen PS-Nuorille ja periikö jo maksetun tuen takaisin.
|

Perussuomalaiset Nuoret voivat menettää kokonaan tälle vuodelle jo myönnetyn 115 000 euron valtionavustuksen, jos opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että avustuksen käytön ehtoja ja rajoituksia on rikottu.

Erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez kertoi tänään Uudelle Suomelle, että ministeriö harkitsee PS-Nuorten valtionavustuksen tilannetta. Syynä harkintaan ovat järjestön viimeaikaiset kannanotot. LUE TARKEMMIN: Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n valtionavustus nyt vaarassa loukkaavan tviitin takia – Ministeriö: ”Harkitsemme toimia”

Viime päivinä julkisuudessa on käsitelty PS-Nuorten loukkaavaa tviittiä, jossa kehotetaan äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Ohessa on kuva tummaihoisesta perheestä. Tapaus herättää kritiikkiä myös perussuomalaisten kansanedustajien keskuudessa.

Jos ministeriö harkinnassaan päätyy PS-Nuorten valtionapukelpoisuuden poistamiseen, ministeriöllä on mahdollisuus periä takaisin tänä vuonna maksettu osuus valtionavusta sekä peruuttaa tuleva erä, Cortés Téllez kertoo.

Hänen mukaansa 115 000 euron valtionavustuksesta on jo maksettu nuorisojärjestölle puolet eli 57 500 euroa. Toinen puolikas on vielä maksamatta.

Valtionavustuslain mukaan valtionapuviranomainen voi päätöksellään määrätä valtionavustuksen maksamisen keskeytettäväksi esimerkiksi, jos avustusta ei ole käytetty ilmoitetulla tavalla.

Lisäksi valtionapuviranomaisen on määrättävä valtionavustuksen maksaminen lopetettavaksi sekä jo maksettu valtionavustus takaisin perittäväksi, jos valtionavustuksen saaja on käyttänyt rahoja olennaisesti muuhun tarkoitukseen, kuin mihin summa on määrätty.

LUE MYÖS: Näkökulma: Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

Nuorisoalan järjestöjen avustus pohjautuu nuorisolakiin, jonka lähtökohtina ovat muun muassa yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys. Tavoitteena on muun muassa edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista.

Lisäksi ministeriöstä on oltu yhteydessä PS-Nuorten pääsihteeriin jo maaliskuussa koskien nuorisojärjestön kannanottoja aiemmin tänä vuonna. Uusi Suomi uutisoi alkuvuodesta näistä etnonationalistisista kannanotoista:

LUE LISÄÄ:

Halla-aho PS-Nuoret-jupakasta: ”Emme aja rotuerottelupolitiikkaa – typeriä kommentteja”

PS-Nuorten johtohahmo ohjaisi ”ei-valkoiset” ulos maasta – Järjestö kieli keskellä suuta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Rautomäen rinnastus ontuu al-Taee ei tavoitellut Euroopanunionin paikkaa ja on syvästi pahoillaan sanomisistaan ja kirjoituksistaan! Persu nuoret käyttävät rasismiin kuuluuvaa ilmaisua, suomessa on syntyperäisiä tummaihoisia, joten tuollainen rotuviha on vaarallista ja tuomittavaa! EI auta Rautomäen vähättely nyt yhtään!!

Kauko Aalto

Rotu käsitteen tilalle on lanseerattu kansanryhmä. Kaikki joka aiheuttaa muita kuin positiivisia assosiaatioita mustaihoisia tai muslimeja kohtaan on kiihottamista kansanryhmää vastaan. Tämä on rasismia siksi, että mustaihoinen tai muslimi eivät ole arvoneutraaleja käsitteitä, kuten vaikkapa valkoihoinen. Valkoinen pottunokka on arvoneutraali käsite – ainakin jos on uskominen, tällä epiteetillä valkoihoisia kutsuvia mustaihoisia – musta pottunokka taas on voimakkaasti normatiivinen käsite, joten sen käyttämisestä valkoihoinen joutuu edesvastuuseen. Ps. Kun vastasin Hesarin facebookissa kommentoijalle, joka käytti ilmaisua valkoihoiset pottunokat, että on niitä pottunokkia kaiketi mustaihoisissakin, sain kuukauden kommentointikiellon.

Pasi Anttila

Oiskohan tulossa vielä perussuomalaiset 3.0. Tämä saattaa johtaa lopulta siihen että Halla-ahon linja ei ole tarpeeksi jyrkkä ja nämä tietyt tahot saattavat vielä tehdä "vallankaappauksen" saadakseen puolueesta todella jyrkkää maahanmuuttopolitiikkaa ajavan puolueen.

Ari Ahokas

Jos joku toimija laillani näkee mainoksessa perheen ja ei-eurooppalaisten ihmisten sijaan väestön tulevaisuuden, kun suoraan tajuttavissa konteksti, l. (Länsi-)Eurooppa, en sit voi mitään sille, että ymmärrän mainoksen rasistisesti.
Kun Euroopan kaupungit ovat Rinkeby:itä, olemme menettäneet maanosamme. Kun pidän uusia kansoja valloittajina, olkoon se sitten rasismia. Minulle se on päivänselvä ilmiö, eikä ismiä. Ne uudet kansat elävät omilla ehdoillaan, kuten lukuisista L-Euroopan lähiöistä on nähtävissä. Minä näen sitä mikrotasolla usein elämässäni pk-seudulla.