Keskiviikko 17.7.2019

Antti Rinne vastaa arvailuihin 8 mrd eurosta: ”En tiedä mistään lupauksista mitään”

Luotu: 
22.5.2019 17:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Antti Rinne kiistää huhut hallitusneuvottelijoiden eripurasta.
|

Hallitusneuvotteluja vastaava sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ihmettelee julkisuudessa keskiviikkona liikkuneita huhuja neuvottelijoiden eripurasta ja rakenteilla olevasta löyhäkätisestä talouspolitiikasta.

Ilta-Sanomien mukaan neuvotteluissa on listattu kahdeksan miljardin edestä uusia menoja. Lisäksi hallitusneuvotteluja on moitittu siitä, että niissä pyritään pelkästään toteuttamaan erilaisia vaalilupauksia.

”Mä en tiedä mistään lupauksista mitään. Siellä on keinoja ja tavoitteita, enkä ole laskenut yhteen sitä, miten paljon niissä on rahaa. Mä en ole kuullut mistään eripurasta. Tämä on varmaan joku tulkinta”, Antti Rinne sanoi poistuessaan Säätytalolta keskiviikkona.

Hänen mukaansa myöskään arvostelu siitä, ettei mitään menoja ole karsittu ei pidä paikkaansa. 

”Ei vielä ole se vaihekaan ollut, että pitäisi karsintaa tehdä, nyt aletaan tekemään. Puheenjohtajien pöytä tekee viime kädessä ratkaisut vaikeimmissa asioissa.”

Lue myös: Antti Rinne: ”Nyt näyttää erittäin hyvältä” – ”Hallituksen ei tarvitse leikata yhtään”

Talousasioissa on keskiviikon aikana päästy Rinteen mukaan eteenpäin.

”Niissäkin on päästy eteenpäin. Me ollaan ratkottu puheenjohtajapöydässä puolenkymmentä asiaa, isompia ja pienempiä. Talous- ja verotusraami on lähes selvinnyt.”

Tavoitteena on ollut, että hallitusohjelma valmistuisi perjantaina.  Keskiviikkoaamuna Rinne kuitenkin myönsi, että pari lisäpäivää todennäköisesti tarvitaan. Lue lisää: Antti Rinne: ”Yritystukiin liittyen on tulossa muutoksia” – Ilmasto, talous ja verotus pahimmin kesken

”Eiköhän tämä tule valmiiksi. Kun katson työryhmien töitä, niin näyttää olevan hyvin valmis. Nyt tullaan siihen vaikeimpaan vaiheeseen, kun kaikki pitää sovittaa yhteen. Mun mielestä ei olla ainakaan huonompaan menty, jos johonkin suuntaan ollaan menty, niin parempaan (kuin viime viikolla)”, hän sanoi iltapäivällä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Tässä ovat nyt päätekijöinä kaksi mielellään veronmaksajien taskuilla käyvää puoluetta. Eli hyvin pienen vaalivoiton saanut SDP ja rökäletappion saavuttanut Keskusta.
Joten, nyt voi tapahtua mitä vain. Kuitenkin on jo selvää, että sulle-mulle peliä jo pelataan.

Erkki Kilpinen

Ihmettelen suuresti sitä pahansuopaisuutta hallituksen muodostajia kohtaan.
En jaksa uskoa että heidän tarkoitus on tuhota kansantaloutta. Uskon että kaikilla
on hyvä tarkoitus johtaa maatamme, joka on kaikilla mittareilla todettu hyväksi maaksi
asua ja elää. Katsotaan kaikessa rauhassa mitä tulemaan pitää.

Pentti Westerholm

" En tiedä mistään lupauksista mitään" tämäkin vielä Rinteen itsensä lausumana.Sinne valuivat Rinteen lupaukset kuin kusi lumihankeen.Kannattajat vielä odottavat Vappusatasta kuin ilmaista muoviämpäriä.Ämpäri kyllä löytyy jostakin tarjouksesta,mutta se 100 oli ja meni.Nimittäin tyhjästä on paha nyhjästä.