Maanantai 17.6.2019

Petteri Orpo hämmästelee Antti Rinteen sanavalintaa: ”Ei kuulostanut pääministerin puheelta”

Luotu: 
24.5.2019 18:34
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Petteri Orpo.
|

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo muistuttaa, ettei suomalainen sosiaali- ja terveysjärjestelmä toimisi päivääkään ilman yksityisiä palveluntuottajia. Orpo kertoo näkemyksissään tulevassa Kauppalehden Aamiainen Jari Korkin kanssa -videohaastattelussa.

 

Orpo pitää hallitusneuvotteluita vetävän Antti Rinteen (sdp) heittoa pörriäisten siirtämisestä sivuun arveluttavina.

”Ei kuulostanut pääministerin puheelta”, Orpo kommentoi Kauppalehden ja Uuden Suomen Aamiainen Jari Korkin kanssa -haastattelussa.

LUE MYÖS: Li Andersson: Uusi sote-sopu on juuri sitä, mitä halusimme – ”Ei mitään yksityistämiseen pakottavaa”

Orpo arvioi haastattelussa hallitusneuvotteluiden tilannetta yleisemminkin ja kokoomuksen asemoitumista oppositiopolitiikkaan. Esille nousevat myös ajankohtaiset EU-kysymykset.

Videohaastattelu julkaistaan Kauppalehden ja Uuden Suomen verkkosivuilla lauantaiaamuna.

KATSO EDELLINEN JAKSO: Antti Rinne hallitusneuvotteluista: ”En ihan ensimmäisenä lähtisi kertomaan julkisuuteen, että meillä on kauhea riita”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Orpon sanoman kanssa olen kyllä täysin eri mieltä.
Kyllä suomalainen terveydenhuolto toimisi vaikka kaikki pörssiyhtiöt kerrasta kaadettaisiin (teoriassa siis kun eihän kukaan niitä ole kaatamassa vaan osoittamasssa vakuutusyhtiö terveille asiakkaille)
Pieni nykäys tulisi sillä meiltä päinvastoin kuin kaikkialla muualla maailmassa on poistettu aitojen ammatinharjoittajalääkärien omat koti tai pienklinikkavastaanotot jotka olisivat paras mahdollinen tuki julkisille ja kohtuuhintainen vaihtoehto niille jotka eivät ole julkisessa tai haluavat palvelunsa heti ja ovat siitä kohtuullisen hinnan valmiita ilman vakuutuksia maksamaan.
Palauttakaa tuo ammatinharjoittajalääkärikerros takaisin Suomeenkin niin se hoitaa samalla koko tarvittavan sote uudistuksen ilman penninkään lisäkustannuksia.
Tietysti samalla on hyväksyttävä kääkäreiden tulo tänne ilman suomen kielen osaamisvaatimustakaan. Se ei nimittäin ketään haittaa sillä se joka tarvitsee palvelunsa vain suomeksi tai ruotsiksi menee taatusti vain sellaista osaavalle lääkärille. Kaikki muut voivat mennä ihan hyvin vaikka englantia kohtuullisesti osaavalle "intialaiselle" lääkärille.
Myös vanhustenhoivasta pörssiyhtiöt pitäisikin kokonaan poistaa ja ihan kohta olisi riittävä kunnallinen tai ammatinharjoittaja hoivatarjonta takaisin hyvällä laadulla ja sopuhinnalla.

Hannu Rautomäki

Orpon ihannoima yksityinen terveydenhuolto on suomalaisien jakamista varallisuuden mukaan kahteen yhteiskuntaluokkaan; varakkaille nopeaa yksityistä terveydenhuoltoa, sekin verovaroista tuettuna, ja vähemmän varakkaille pitkää jonottamista yleisessä terveydenhuollossa.
Yhteiskunnan jakaminen varallisuuluokkiin tuntuu olevan Orpon ihanne.
Suomessa ei ennen ollut yksityistä terveydenhuoltoa ollenkaan, joten Orpo puhuu potaskaa.

Raimo Laine

Olen liikuntavammainen ja kun verepaineeni oli noussut piti lähteä yksityiselle lääkäriasemalle. Hyvän lääkärin sai heti seuraavksi päiväksi, pikatutkimus ja heti sen jälkeen laboratoriokokeet, sitten niiden tulkinnat ja hoitoohjeet. Koko homma kesti pari tuntia.
Julkisella puolella lääkäriajan olisi saanut parin viikon päähän, sitten matka laboratorioon pariksi tunniksi jonottamaan. sitten lääkäriaika parin viikon päähän ja vihdoin hoito-ohjeet eli kuukauden rumba ja kolme vaikeaa ahtautumista taksiin kun pukeutuminenkin vei jo puoli tuntia. Luoja yksityisiä siunatkoon !

Raimo Laine

Vielä 1950-luvulla Helsingissä oli päteviä yksityislääkäreitä lähes joka korttelissa ja useat tekivät myös kotikäyntejä. Ajan sai välittömästi ja hinnatkin olivat kohtuullisia. Mm. Arkkiatri Ylpölläkin oli vastaanotto, missä minäkin kävin.

Erkki Malinen

Tuskin Rinne on yksityislääkäreitä lopettamassa, mutta kelakorvaukset niiltä on lopetettava. Se joka haluaa yksityiseen lääkäriin maksakoon omasta pussista, näin ne hinnatkin pysyy kohtuullisina. Meillä on hyvä yksityinen lääkäri eikä se ole kohtuuttoman kalliskaan, Kokoomuksen on vain ajamassa miljonääreille yhteiskunnan tuet. Ja samaan aikaan syyttää Rinnettä yhteiskunnan menojen lisäämisestä.

Risto Salonen

Yksityisen lääkärin kelakorvaus menee päittäin toimistokuluihin. Verratkaa seuraavalla kerralla.
Hammaslääkärillä kelakorvausta saa vain hyvin harvoista hoidoista. Elämällä terveellisesti ja hoitamalla itseään välttyy myös kelan korvauksilta.

Lauri Kiiski

Juurikin uutisoitiin, että 50 % suomalaisilla on nykyisin oma yksityinen terveydenhoitovakuutus ja nämä mitä ilmeisimmin käyttävät tällöin yksityisiä lääkäripalveluja terveyskeskusten sijaan.

Sitten tämän lisäksihän on työterveyshuolto, joka on sekin suurin osin yksityisten terveysasemien tuottama.

Pasi Käyhkö

Orpo on aivan oikeassa. Todellakin suomalainen terveydenhoito ei toimisi ilman yksityistä sektoria. Molempia tarvitaan.

Esim. yritysten työterveyshuolto on hyvin usein yskitysten lääkärikeskusten tehtävä. Tämä on vain yksi esimerkki monesta.

Katsoin tv:stä Rinteen haastattelun ja kaveri puhua väärää tietoa.

Mikko Patrikainen

Useat kommentoivat, että yksityislääkärillä kävijän ei tulisi saada kelakorvausta.
Ensinnäkin nämä kävijät ovat sitä parasta veronmaksaja ryhmää. Lääkärikin maksaa 50 % veroa palkastaan , kyllä yhteiskunta saa tästäkin oman leijonan osansa.
Asiakkaan pitää saada päättää.

Mikko Patrikainen

Useat kommentoivat, että yksityislääkärillä kävijän ei tulisi saada kelakorvausta.
Ensinnäkin nämä kävijät ovat sitä parasta veronmaksaja ryhmää. Lääkärikin maksaa 50 % veroa palkastaan , kyllä yhteiskunta saa tästäkin oman leijonan osansa.
Asiakkaan pitää saada päättää.

Juha Lapveteläinen

Kyllä suomalainen sosiaali-ja terveydenhuolto järjestelmä toimii vallan hyvin itsehallinnollisen maakuntahallinnon-ja kuntahallinnon alaisuudessa verotusoikeudella, esimerkkiä edustajat eri puolueista voivat käydä katsomassa Ahvenanmaan maakuntahallinnon-ja kuntahallinnon toimista itsenäisessä Suomen tasavallassa, missä paikallishallinnon merkitys alueellisesti yhteiskunnallisena vaikuttajana oikeusvaltiossa tarkoittaa tasa-arvoa, demokratiaa, ja perustuslaillisia oikeuksia meille jokaiselle Suomen kansalaiselle. On muutenkin kyseenalaista ja arveluttavaa käyttää valtionosuusrahoitusta kunnallisen julkisen hallinnon sijaan yksityissektorin hyödyksi, ainoastaan voitontavoittelu tarkoituksessa, eri terveydenhuoltoaloilla, yksityisiä kansalaisia eduskunnan päätöksillä hyväksikäyttäen. Myös julkisen hallinnon sopeuttamistoimet nykyisissä kunnissa, ja tulevaisuuden itsehallinnollisissa maakunnissa voidaan toteuttaa pitkäjänteisesti eläkeratkaisuilla. Näin jatkossa voidaan myös alentaa verotusta alueellisesti maakuntavaltuuston-ja kunnanvaltuuston päätöksillä edellyttäen, että maakuntien edustajainhuone Helsingissä, perustuslaillisin oikeuksin, toteuttaisi yhteisiä päätöksiä tasavaltalaisen isänmaan puolesta yhteistyössä eduskunnan kanssa.