Keskiviikko 19.6.2019

Ylen ennuste: Vihreät nykäisee sdp:n ohi – Kokoomukselle ylivoimainen vaalivoitto

Luotu: 
26.5.2019 21:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Petteri Orpon kokoomus on selkeästi suurin puolue eurovaaleissa ja havittelee jopa neljättä paikkaa Euroopan parlamentissa.
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Ylen ennusteen mukaan Pekka Haaviston vihreät kirisi äänissä Antti Rinteen sdp:n ohi eurovaalien toiseksi suurimmaksi puolueeksi.
|

Kokoomus on ottamassa eurovaaleissa ylivoimaisen vaalivoiton 20,4 prosentin kannatuksella, ennustaa Yleisradio perinteisessä ennusteessa, joka saatiin noin kello 21.20. Toiseksi suurin puolue on ennusteessa vihreät, joka on kirinyt ennakkoäänistä sdp:n ohi.

Vihreiden kannatus on ennusteessa 15,2 ja sdp:n tasan 15,0 prosenttia. Kokoomus pitäisi kolme meppiään, vaalivoittaja vihreät saisi toisen ja sdp kaksi. Tuoreimpien tietojen mukaan kokoomus havittelee myös niin sanottua brexit-paikkaa, eli Suomelle Britannian EU-eron myötä tulevaa 14. mepin paikkaa.

Lue myös: Pekka Haavisto sai Jussi Halla-ahon sanattomaksi – Halla-aho purskahti nauruun Ylellä

Perussuomalaiset on ennusteessa neljänneksi suurin 14,3 prosentin kannatuksella. Se saa näillä näkymin kaksi mepin paikkaa.

Keskusta on jäämässä kahteen paikkaan ja viidenneksi suurimmaksi puolueeksi 13,7 prosentin kannatuksella.

LUE LISÄÄ:

Näkökulma: Juha Sipilän keskustalle toinen peräkkäinen katastrofitulos

Ennakkoäänet: Eero Heinäluomalle hirmupotti – Sdp:lle kolmas paikka?

Seuraa eurovaalien tuloksen kehittymistä alta. Tulospalvelu eroaa Ylen ennusteesta, koska se kertoo ääntenlaskennan reaaliaikaisesta tilanteesta:

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit