Maanantai 17.6.2019

Antti Rinne Säätytalolla: Onnea Leijonat! Kommentoi Eero Heinäluoman hurjaa vaalitulosta ja komissaarikuviota

Luotu: 
27.5.2019 10:42
  • Kuva: Kosti Keistinen / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
|

Hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd) aloitti tällä kertaa mediakommenttinsa eri tavalla kuin yleensä Säätytalolla.

Rinne on tavallisesti kommentoinut hallitusneuvotteluja lyhyesti aamuisin. Häneltä kysyttiin, mitä tänä aamuna on mielen päällä.

”Ainakin hyvä lätkämatsitulos”, Rinne aloitti.

”Upeaa, että Suomi otti voiton. Välitän tässä teidän välityksellä nyt onnittelut tälle joukkueelle. Nuorelle joukkueelle, joka taisteli hienolla tavalla itselleen maailmanmestaruuden”, Rinne sanoi toimittajille.

Hän totesi, ettei ehtinyt torille, mutta katsoi kisan loppuun kotonaan.

Julkisuudessa on pyöritelty, miten europarlamenttien vaalitulos vaikuttaa hallitusneuvotteluihin. Vihreät menestyi eurovaaleissa historiallisen hyvin ja on eurovaalituloksen perusteella suurin puolue hallitusneuvotteluissa.

Rinne torppasi kuitenkin, ettei tulos vaikuta neuvotteluihin millään tavalla. Hän huomautti, että neuvotteluja käydään nyt eduskuntavaalituloksen perusteella.

Rinteeltä kysyttiin myös sdp:n komissaariehdokkaasta. Kysyttäessä hän toisti olleensa sitä mieltä, että ehdokkaan pitäisi olla nainen. Samalla hän kuitenkin totesi, että yksi vaihtoehto voi olla myös esittää sekä mies- että naisehdokasta.

Eero Heinäluoma (sd) keräsi huikean äänipotin ja oli eurovaalien äänikuningas. Hän keräsi yli 128 000 ääntä, minkä on arveltu vaikuttavan sdp:n komissaariehdokaspohdintoihin. Miapetra Kumpula-Natri keräsi yli 68 000 ääntä. Yhtenä nimenä on pyöritelty myös Jutta Urpilaista, joka ei ollut ehdolla eurovaaleissa.

Rinne totesi kuitenkin, että kyseessä on nimitysasia. Samalla hän kehui Heinäluoman vaalitulosta upeaksi.

Rinteen mukaan etenkin talousasioissa on päästy hyvin eteenpäin hallitusneuvotteluissa. Hän arvioi, että hallitusohjelma valmistuu tällä viikolla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Eurovaalit janiissä menestyminen on aivan eri juttu kuin eduskuntavaaalit. Äänestysprosentilla on vaikutusta, nyt n.42% äänioikeutetuista käytti äänensä, niistä yli 20% oli kokoomuslaisia, ei siis kaikista äänioikeutetuista!
Suomen hallitusta ei koota euroedustajista , vaan kansanedustajista Suomen eduskunnasta!

Pasi Käyhkö

Raija Lempiäinen, voisi sanoa ja ajatella myös, että valveutuneet ihmiset äänestävät. Demokratiassa, kuin Suomessa, kaikilla on sitä oikeutta mahdollisuus käyttää tasapuolisesti. Näyttää siltä, että SDP on valumassa Keskustan kanssa keskikokoisten tai pienpuolueiden sarjaan.

Markku Hatakka

Itse asiassa demokratian kannalta katsottuna Suomen mepeillä ei olisi oikeutta äänestää Suomen kansan puolesta missään EU:n äänestyksessä, koska heillä ei ole Suomen kansan enemmistön mandaattia. Melkein 60% ei antanut kenellekään oikeutusta.

Pitäisikö siis järjestää uudet vaalit kunnes saadaan kansalta yli 50% mielipiteet edustajista ja heidän ajamistaan tavoitteista EU:ssa? Kas siinä pohdittavaa politiikan ja Suomen perustuslain tutkijoille?

Voiko vähemmistön, tässä tapauksessa eliitin (ns ”aatelisten ja papiston”) valitsemat mepit edustaa koko Suomen kansaa?

Mikko Toivonen

Demarit, kohdistaessaan ääniä Heinähatulle, ovat samalla selkosuomeksi viestineet puoluejohdolleen, että poliittisille johtopaikoille on valittava pätevyyden eikä sukupuolen perusteella.
Osaako feministinen sdp viestin lukea on taas toinen asia.

Raimo Laine

Rinne aikoo myydä valtion omaisuutta kolmella miljardilla, mutta tätä ei ole rahoituksessa huomioitu. Ilmeisesti vassarit ovat saaneet jotain hyvää kun eivät tätä enää vastusta. Kuinkahan monta tuhatta työläistä joutuu ulkomaalaisten armoille tai menettää työpaikkansa ?