Keskiviikko 17.7.2019

Petteri Orpon karvas epäily: ”Antti Rinne ottaa tästäkin vain veronkorotukset”

Luotu: 
28.5.2019 16:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Kokoomuksen Petteri Orpo muistuttaa, että kokoomuksellakin oli vero-ohjelmassaan miljardilla veronkiristyksiä. Niiden vastapainona olisi ollut ansiotuloverotuksen miljardin kevennys.
|

Kokoomuksen puheenjohtaja, toimitusministeristön valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) epäilee Antti Rinteen (sd) uuden hallituksen korottavan muun muassa lämmityspolttoaineiden, tupakan, alkoholin ja sähkön verotusta.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan uusi hallitus olisi lisäämässä menoja 1,2 miljardilla eurolla. Jo aiemmin julkisuuteen on tihkunut tietoja, että uusi hallitus ei halua leikata, vaan olisi lisäämässä pysyviä menoja miljardin euron edestä.

”Meilläkin oli vero-ohjelmassamme miljardilla veronkiristyksiä. Mutta meillä logiikka oli rakenteellinen uudistus, että samaan aikaan ansiotuloverotusta olisi myös alennettu miljardilla eurolla”, Orpo sanoo.

Kyse on kokoomuksen vaalien alla esittämästä ”työmiljardista”. Siinä tupakkaveroa olisi muun muassa kiristetty 200 miljoonalla eurolla, lämmityspolttoaineiden ja turpeen verotusta 150 miljoonalla eurolla, kerätty uusia veroja online-kassajärjestelmistä 140 miljoonaa euroa, kiristetty sähköveroa 100 miljoonalla eurolla. Alkoholiveroakin olisi kiristetty 100 miljoonalla eurolla kunhan viinit olisi tuotu ruokakauppaan.

”He luultavasti tekevät sen, että he ottavat vain nämä veronkorotukset, mutta eivät alenna mitään”, Orpo sanoo.

”Siinä voi käydä niin, että he tässäkin tapauksessa ottavat vain ne karvaat rusinat pullasta samalla tavalla kuin he ottivat EVA:n raportista lähdeveron, vaikka koko raportin idea oli laskea yhteisövero 16 prosenttiin. Antti Rinne otti tästäkin vain veronkorotuksen ja unohti kevennyksen.”

LUE LISÄÄ: Hallitusneuvotteluista vahvistus medialle: Valtion menoihin 1,2 miljardin euron lisäys – ei lisävelkaa ”normaalin talouskasvun oloissa”

LUE MYÖS:

Antti Rinne: ”Nyt on homma paketissa” – Menolisäyksiä 1–3 miljardia €

Antti Rinne: Kemin sellutehtaasta ei riitaa pöydällä, näkemyserot muuta kuin taloutta – Pekka Haavisto odottaa vielä ”melkoisen kovaa vääntöä”

Antti Rinne: ”Nyt näyttää erittäin hyvältä” – ”Hallituksen ei tarvitse leikata yhtään”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kettunen

Ei ansiotuloveroa tarvi keventää enää yhtään. Jos jotain sitä saisi mun puolesta kiristää. Alkoholiverotuksen kiristämisen seuraus pitäisi jo olla kaikille selvää (virolaiset ainakin ymmärsivät) ja sähkövero? No sehän on mahtavaa, sähkö (ja varsinkin sen siirto jonka verotusta epäilemättä myös kiristetään) on erittäin halpaa jo nyt!

Voi jumalauta nyt taas.

Erkki Malinen

Mitkä on ne Orpon rakeknteeliset uudistukset, olisko Kauniainen liitetty Espooseen tai 800 asukkaan Luhanka Joutsaan. En ole päässyt perille mitkä ne Orpon konstit olis, hän syytti oppositoo ettei sillä ole kongretiiaa missä se Orpon on pelkkää tuuleen huutamista.

Timo Virtanen

No ei ainakaan palkansaajia, eläkeläisiä ja ammatinharjoittajia rokottavat veronkorotukset. Nyt täytyy huomioida vielä sekin, että maakuntahallintohimmelin myötä Rinne ja Sipilä suunnittelevat kokonaan uutta maakuntaveroa. Siinä on hyvä tilaisuus, ja pakkokin, nostaa lisää veroja. Syöhän tuo uusi turha rakennelma taas ties kuinka paljon veroeurojamme.

Raimo Kehusmaa

Sehän oli itsestäänkin selvää, että Rinteen hallitus tulee korottamaan veroja. Ihmetellä
täytyy tuita keskustapuolueen "hallituskiimaisuutta". Heistä on tullut todellinen "takin-kääntäjä" noiden hallitusneuvotteluiden aikana. heidän ei pitänyt hyväksyä verojen korotuksia lainkaan. Nyt niitä vaan ollaa hyväksymässä ehdoitta, kunhan vaan päästään mukaan hallitusvastuuseen tuollaisen "rökäletappion" jälkeen. Saisivat kyllä hävetä, jos suinkin osaisivat. Tosin eihän heillä ole enää mitään menetettävänälään, niin samapa se, mitä ovat tuossa "kiimassa" hyväksymässä.

Esko Riikonen

Demarin käsi on aina veronmaksajan taskussa. Huolta ei ole siitä, että talous pyörii ja yhteiskunta saa sitä kautta tuloja. Verottamalla, eli veroja ja maksuja nostamalla asiat hoidetaan. Tai odotetaan talouskasvua ja otetaan velkaa, kuten Urpilainen odotti kolme vuotta. Turhaan. Kreikan rahoitus onneksi hoidettiin ja maksuaikaa taitaa olla jo 50 vuotta.