Perjantai 19.7.2019

Tässä ovat sdp:n ministerit – Antti Rinteen listalla todellinen yllättäjä

Luotu: 
4.6.2019 18:31
Päivitetty: 
4.6.2019 19:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Arkistokuvassa Timo Harakka eduskunnassa. Hänen vierellään niin ikään ministeriksi nouseva Sanna Marin.
|

Pääministeripuolueeksi nouseva sdp on julkistanut puolueensa ministereiden nimet.

Ministerit ovat Antti Rinteen ohella Sanna Marin, Ville Skinnari, Tytti Tuppurainen, Sirpa Paatero, Timo Harakka ja ja Krista Kiuru.

LUE MYÖS: Näkökulma: Antti Rinteen ministerivalintojen keskelle tupsahti yllätys

Lisäksi sdp:n tiedotustilaisuudessa julkistettiin, että Jutta Urpilainen on Rinteen ehdokas EU-komissaariksi.

Listan yllättäjä on Timo Harakka, joka ei ollut erityisen vahvoilla ennakkospekulaatioissa. Veroasioissa profiloituneesta Harakasta on tulossa työministeri.

Tänään sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi Demokraatissa, ettei ole käytettävissä ministeriksi. Lindtman täsmensi Iltalehdessä, että Rinne oli pyytänyt häntä ministeriksi. Lindtmania veikkailtiin etukäteen juuri työministerin tehtävään. LUE LISÄÄ: Demokraatti: Antti Lindtman ei lähde ministeriksi – yllättävä ilmoitus jatkohaluista

Antti Rinne kertoi tiedotustilaisuudessa, että Lindtmanin kanssa oli keskusteltu kahdesta mahdollisesta salkusta, joista toinen oli työministerin salkku. Rinteen mukaan hän keskusteli salkkuasiasta viime yönä Lindtmanin kanssa puhelimessa.

Harakka kertoi sdp:n tiedotustilaisuudessa Iltalehdelle saaneensa kutsun ministeriksi tänään aamulla.

Sanna Marinista on tulossa liikenne- ja viestintäministeri, Ville Skinnarista kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri, Tytti Tuppuraisesta eurooppaministeri, Sirpa Paaterosta kunta- ja omistajaohjausministeri ja Krista Kiurusta perhe- ja peruspalveluministeri. Antti Rinteestä on tulossa pääministeri.

LUE MYÖS: Valtiovarainministerin paikalle aseteltu Antti Kaikkonen: ”Arvailuja on nyt ilma sakeana”

LUE MYÖS:

Vahvistus: Ensimmäiset Rinteen hallituksen ministerit nimetty

Tässä on hallituksen ministerijako – Vihreille ja keskustalle näkyvät paikat, hallituksessa myös tiedeministeri

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilona Oksanen

Tarja Filatovin ilmaistyömalli on ollut kaiken aikaa hallituksen käytössä.Aktiivimalli on siitä osa.SDP ei olisi suostunut KELAn uudistukseen eli perustoimeentulotuen siirtämiseen kelaan JOLLEI se olisi saanut sossuja joka paikkaan eli KELAAN ja TE:tstoon ,varhaiskasvatukseen jne.Filatovin mallia on kehitetty varta vasten tulevaisuutta silmälläpitäen.

Nyt nuoret joutuvat tulevaisuudessa 3kk.työttömyysjakson jälkeen ilmais-kokeilu jopa KUNTOUTTAVAAN ,riippumatta koulutuksesta.Nythän kunnat jo käyttävät laittomasti kuntouttavan nimellä työntekijöinä päteviä ammattilaisia jne.kun paikkaavat työvoimapulaa.Sam akoske tosin firmojakin.

Filatovin malli sieltä 90 luvulta tähtää siihen että työttömistä tehdään moniongelmaisia jolloin ILMAISTA työvoimaa on jatkossa pilvin pimein saatavissa.Samaan malliin kuin 90 luvun ns."laman"jälkeenkin.

Suurtyöttömyyttä kun on kasvatettu ns."maahanmuutolla"entisestään,eli ne 90 epäonnistuneen maahanmuuton reserviläiset takuueläkkeen piiriin ja suomalaiset myös,koska ei tempputöissä ole kertynyt eläkettäkään.

Ilona Oksanen

1.4.2019 tuli laki joka takaa halpatyövimalle sosiaaliturvalla elämisen suomessa,kun alle 700 euron kk.liksalla saa asumistuet j asovitellun työttömyyskorvauksen.Suomessa on 700 000 työtöntä tempputyöllistettynä,ellei jo enemmän nyt 2019 .

Veroja maksavat tulevaisuudessa kaikki oikeissa töissä olevat lisää,koska sos.kulut kasvavat kaiken aikaa.Asumistuki j atoimeentulotukki.ns.maahanmuuttajien lisäraha jota heille maksetaan kotouttamisen nimissä.jne.100 000 SUOMALAISTA POIKAA J ANUORT AMIESTÄ syrjäytetty,6000 NUORTA JÄÄ mielenterveysongelmien takia eläkkeelle vuosittain,126 000 lasta elää SUOMESSA KÖYHISSÄ perheissä(heitä huostaanotetaan laittomasti köyhyyden varjolla)Akateemisesti koulutettujen TYÖTTÖMYYS on kasvanut joka vuosi jne.jne.

PERHEIDEN lainmukaiset tukitoimet on ajettu alas,rouvakerho tuhlaa veronmaksajien rahaa VUOSITTAIN yli 1,4 miljardia huostabisnekseen ja sen sivutuotteisiin.YK ja EIO ovat suomea tästä(kin)laittomuuksien ja mielivallan systeemistä joutuneet urakalla huomauttelemaan ja purkamaan laittomia huostapäätöksiä.

ITLAN NESTEEN OSAKKEET JA NIIDEN MYYNTI JNE.SITRA-SIJOITTAJA HUOSTABISNEKSEN TUKIJANA .