Tiistai 23.7.2019

Tässä ovat vihreiden ministerit – hurjan tiukka äänestystulos ympäristöministeristä

Luotu: 
4.6.2019 22:21
Päivitetty: 
4.6.2019 22:49
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Maria Ohisalo ja Krista Mikkonen ovat Pekka Haaviston ohella vihreiden ministerit.
|

Vihreät on julkistanut ministerinimensä puolueen eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteisen kokouksen päätteeksi.

Ulkoministeriksi nousee Pekka Haavisto, sisäministeriksi Maria Ohisalo ja ympäristö- ja ilmastoministeriksi Krista Mikkonen.

Valinnoissa ei tullut yllätyksiä.

Ympäristöministerin salkkua havitteli myös Oras Tynkkynen, joka ei päässyt eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Haaviston mukaan vihreät äänesti tästä salkusta ja Mikkonen voitti äänestyksen yhdellä äänellä, tuloksella 29-28. Muista salkuista ei Haaviston mukaan äänestetty.

Ohisalon mukaan sisäministerin salkku oli hänen toiveidensa mukainen. Ohisalo on yhteiskuntatieteiden tohtori ja köyhyystutkija.

Haavisto toimii vihreiden puheenjohtajana seuraavaan puoluekokoukseen asti, jolloin puolueen johtoon nousee Ohisalo. Mikkonen puolestaan on toiminut vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Haaviston mukaan vihreiden kokouksessa käytiin läpi hallitusohjelma luku luvulta. Joukossa oli myös kipukohtia, joista Haavisto mainitsi erikseen eläinsuojelulain. Tästä myös vasemmistoliitossa on ilmennyt pettymystä: Kipukohta hallitusohjelmassa paljastui vasemmistoliitossa – Li Andersson: Tulossa ”kovia vääntöjä”

Haaviston mukaan vihreät kuitenkin yksimielisesti kannattivat hallitukseen lähtöä.

Haaviston ulkominsterinsalkusta vihjasi Uudelle Suomelle pääministeriksi nouseva Antti Rinne jo hyvän aikaa sitten. Eduskuntavaalien tuloksen pohjalta olisi voinut tulkita niinkin, että ulkoministerin salkku olisi mennyt sdp:lle.

Vihreiden ohella myös sdp julkisti ministerivalintansa tänään tiistaina. LUE LISÄÄ: Tässä ovat sdp:n ministerit – Antti Rinteen listalla todellinen yllättäjä

Aiemmin tänään rkp julkisti kaksi ministerinimeään. LUE LISÄÄ: Vahvistus: Ensimmäiset Rinteen hallituksen ministerit nimetty

Loput hallitusneuvottelupuolueet eli keskusta ja vasemmistoliitto kertovat ministerinimensä huomenna keskiviikkona.

LUE MYÖS: Tässä on hallituksen ministerijako – Vihreille ja keskustalle näkyvät paikat, hallituksessa myös tiedeministeri

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Uuden ympäristö- ja ilmastoministerin olisi hyvä tutustua Auringossa vallitsevaan alhaiseen aktiivisuustasoon, jota kutsun ”juustopalloilmiöksi.” Auringonpilkkuja ei ole ja aurinkotuuli on heikkoa.

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Mikäli olemme matkalla Maunderin kaltaiseen minimiin, ilmasto tulee kylmenemään tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Maunderin minimin aikaan Lontoon Thamesilla pidettiin mm. pakkasmarkkinoita talvella.
Tämä perusteella ilmaston lämpenemisestä ei kannata kantaa huolta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Maunder_Minimum

Raimo Laine

Hyvin menee, kun ympäristöministeri estää metsänhakkuut ja kieltää muunkin luonnonvarojen hyödyntämisen.
Sisämisteri järjestää Suomen paperittomia pakolaisia täyteen ja hankkii hirmutekoihin syyllistyneet terroristitkin
tänne. Kehitysapumiljardeja puolestaan lähetetään Afrikkaan roppakaupalla.
Yli-inhimillisyys tulee kukoistamaan.