Keskiviikko 17.7.2019

Kärnä ei saa vastakaikua – Antti Rinne USU:lle: ”Krista Mikkonen totesi vain faktan”

Luotu: 
7.6.2019 14:28
  • Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
|

Pääministeri Antti Rinne (sd) ei näe tarvetta käydä pelisääntökeskustelua hallituksen sisällä. Hän kommentoi asiaa Uutissuomalaiselle.

Hallituksen pelisääntökeskustelua vaati keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä, joka hermostui ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr) sellutehdaslausunnosta. Mikkonen sanoi haastattelussa hänen olevan vaikea nähdä, että kaikki sellutehdassuunnitelmat voisivat toteutua. Lue tarkemmin: Hallituksessa muhinut riita sellutehtaista repesi julki – Kärnä hurjistui ministeri Mikkosen sanoista

”Meillä ei yksinkertaisesti puu riitä, kun meidän tulee huolehtia sekä ilmastotavoitteesta että luonnon monimuotoisuudesta”, Mikkonen sanoi.

USU:n mukaan Rinne katsoo, että pelisääntökeskustelu käytiin hallitusneuvotteluissa. Pääministeri tukee Mikkosen lausuntoa.

”Ei tässä ole mitään epäselvyyttä. Kuuntelin tarkkaan mitä Krista Mikkonen totesi aamutelevisiossa ja hän totesi sen tosiasian, mikä on fakta. Jos kaikki nämä hankkeet toteutuisivat, mitä nyt ollaan suunnittelemassa Suomeen, silloin puuvarat eivät varmaan riittäisi puutuotannon näkökulmasta”, Rinne sanoo.

Rinne ei usko, että myöskään metsäyhtiöt uskoisivat kaikkien vireillä olevien hankkeiden toteutumiseen.

LUE MYÖS:

Tuore elinkeinoministeri Kulmuni: ”Tämä hallitus ei varmasti ole sellutehdashankkeen esteenä”

Hallituksessa muhinut riita sellutehtaista repesi julki – Kärnä hurjistui ministeri Mikkosen sanoista

Ison kiistan herättänyt sana puuttuu hallitusohjelmasta – Pekka Haavisto: ”Saatiin erittäin tiukat kirjaukset hiilinieluista”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Pääasia on lopulta se, että koko metsätilassamme ja politiikassamme totuus ja realismi olisi esillä.
Rehellisesti tunnistettaisiin metsiemme ja metsänhoitomme tila ja keinot, millä puunjalostusteollisuuttakin voidaan pitää pystyssä ja jopa lisätä.
Tällaiset kepuli-kärnän "hurjistumiset" johtuvat vain siitä, että totuutta ei haluta käsitellä eikä realismia hyväksyä.

Mikko Toivonen

Se riippuu ihan siitä, miten kestävästi metsäalaltaan Venäjä puuta kaataa ja miten metsäpohjaa hoitaa ja uudistaa.
Jos tekee oikein, mitä en nyt käytettävissä olevilla tiedoilla pysty arvioimaan, niin silloin hyöty jakaantuu venäläisen puuntuottajan ja suomalaisen jalostajan välillä ja helpottaa omien huonosti hoidettujen ja ylikäytettyjen metsiemme asemaa.

Seppo Simonen

Vai ettäToivonen nimittelee maaseudun puolustaja Mikko Kärnää. Mikä vitut..a Toivosta nyttemmin oliko se että Kokoomuksen ja Sosiaalidemokraattien kihlat purkaantui.
Olisiko aika nähdä realieloa nykypäivästä emme elä 60 luvun eloa enää.

Seppo Simonen
Vastaus kommenttiin #17

Punasini kihlaus meni kiville kun kokoomus isotteli että muka reviiri on vapaana mellastaa.
Muutoin pitkä on taival kokoomusliputtaja Pasi Käyhköllä ensiksi neljä vuotta keljuili hallituskumpani keskustaa ja nyt näyttää jatkuvan keljuilu kokoomus oppositiosta käsin, niin eikö siihen jo leipäänny.

Lyliane Lambert

Tosiasia on että Antti Rinne petti vaalilupauksensa alle 1400€ eläkeläisille 100€ puhtaan a käteen. Vaikka AY-Rimpeläinen (tai kuinka monta teitä onkaan) puhuu mitä prpagandapa#kaa tahansa tosi on!!!
En provosoidu totean vain tosiasian.