Keskiviikko 17.7.2019

Perussuomalaisten Tynkkynen: ”Iiris Suomela on oikeassa” naisten kohtelusta

Luotu: 
11.6.2019 10:01
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Media arkisto
    Kuva
    ”Aika monta kertaa olen joutunut poliittisissa ympyröissä menemään väliin, kun yleensä nuorta naista vanhempi mies kuvittelee kaikenlaisen flirtin ja jopa koskettelun olevan ok”, Sebastian Tynkkynen sanoo.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ottaa kantaa vihreiden kansanedustajan Iiris Suomelan aloittamaan keskusteluun naisten kohtelusta politiikassa.

LUE LISÄÄ: Tuore kansanedustaja avautuu: ”Me ollaan jääprinsessoja, misuehdokkaita, vihreitä herkkuja, rekkalesboja, sikanaamoja, noitia ja paljon kaikkea pahempaa”

”Voidaanko olla rehellisiä ja vaan myöntää, että Iiris Suomela on oikeassa puhuessaan siitä, mitä usein nuoret naiset joutuu kokemaan. Jos oot suljetussa kabinetissa/saunassa ym. ja sulle aletaan vihjailla tai kosketella, naisena et voi olla varma, mihin tilanne johtaa”, Tynkkynen tviittaa.

”Aika monta kertaa olen joutunut poliittisissa ympyröissä menemään väliin, kun yleensä nuorta naista vanhempi mies kuvittelee kaikenlaisen flirtin ja jopa koskettelun olevan ok. Viimeksi reilu viikko sitten pysäytin tällaisen tilanteen. Kyllä näistä saa ja pitää puhua”, Tynkkynen jatkaa.

LUE MYÖS: Li Anderssonin ulostulo sukupuolirooleista: ”Miehet ovat vallankäyttäjiä, naiset jossain siinä sivussa”

Suomela avautui viikonloppuna tviittiketjussaan naispoliitikkojen kokemasta seksismistä.

”Seksismi politiikassa ei ole mikään historiallinen ilmiö vaan kiinteä osa naispoliitikkojen arkea: huutelua, häirintää, vähättelyä ja sivuuttamista”, Suomela kirjoitti.

Suomelan mielestä sillä on merkitystä, miten naispoliitikkoja kuvataan myös mediassa. Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kiinnitti viikonloppuna huomiota Ilta-Sanomien juttuun, jossa vihreiden puheenjohtajaa, sisäministeri Maria Ohisaloa kutsuttiin jääprinsessaksi.

LUE MYÖS: Elina Lepomäki avautuu median toiminnasta: ”Minut ja Li Andersson niputetaan, koska olemme naisia”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarlo Kunnari

Syntyvyys laskee, jos kaikki kielletään. Onko jo suunniteltu missä suostumus allekirjoitetaan ja mille lomakkeelle sekä pitääkö se maistraatissa vanhvistaa. Tämä ahdistelujuttu voi siis ampua hiukan yli. Ei tietenkään väkisten, mutta ennen sanottiin ehkä aiheesta "vie sie mie vikisen".

Andreas Pyy

Asiallinen kannanotto. Jos perussuomalaiset toimisivat järkevästi, niin ne nostaisivat enemmän esille tällaisella ajattelutavalla varustettuja, kuin jotain rotuhourailua harjoittavia etnonationalisteja, jotka tulevat varmasti upottamaan puolueen.

Markku Savikivi

"Asiallinen kannanotto. Jos perussuomalaiset toimisivat järkevästi, niin ne nostaisivat enemmän esille tällaisella ajattelutavalla varustettuja, kuin jotain rotuhourailua harjoittavia etnonationalisteja, jotka tulevat varmasti upottamaan puolueen."

"RKP: Etnonationalistista rotuhourailua jo vuodesta 1906"
Virallisen suomalaisten vastaisen rotuopin RKP poisti puolueohjelmastaan jo vuonna 1956. Mutta epävirallisena freudentalistien rotuhourailu on jatkunut somessa näihin päiviin asti ja rotutohtori Freudenthalin rintakuva on roikkunut freudentalistipiuolueen seinillä. Rotuhourailu ei ole kuitenkaan erkoopeetä upottanut, vaan se voi liiankin hyvin. Niillä rotuhourailijoilla on "rahaa, ystäviä ja vaikutusvaltaa". Lipposenkin kalleimpia aarteita lienee erkoopeeltä saamansa pronssinen Freudenthal-mitali.

A.O. Freudenthal, toisen polven radikaali maahanmuuttaja, toi rotuhourailun Ruotsista maahamme 1800-luvun loppupuolella. Tuon germanistisen perusrasistin elämäntyötä ei noin vain pois pyyhitä, elleivät ruotsalaiset etnonationalistit sitä itse aloita.

Seija Randell

Todennäköisesti suurimmalla osalla naisia on ikäviä kokemuksia kiusallisista tilanteista. Ja olen kyllä kuullut naistenkin miehiä häiritsevän, vaikka nyt vaan pyllylle taputtelemalla ja jopa suoria ehdotuksia tekemällä. Edesmenneelle aviomiehelleni ainakin.
Jokaisella meistä on oma koskettelureviiriherkkyytemme, ja kuka koskee ja millä lailla, eikä toinen sitä välttämättä vaistoa. Onhan niitäkin, jotka nyt vaan tuttujen kesken koskettelevat ilman mitään seksistisiä tarkoituksia ja heille pitää yrittää antaa anteeksi tai kertoa, ettei tykkää.
Mutta ei miessukukunta plussaa saa siitä, että jollakin seminaarimatkalla vanhempi herra yökerhossa ilman muuta olettaa, että nainen lähtee hänen mukaansa ja suuttuu, kun näin ei olekaan. Näissä tapauksissa onneksi usein löytyy (fiksu) mies, joka tajuaa tilanteen ja saa sen loppumaan ilman että tilanne kärjistyy.
Mitä edellä esitettyyn vikisemis-juttuun tulee, niin aika luolamieskaudelta se kuulostaa. Samaa sorttia kuin se, että "mies on ämmän pää, mutta ämmä sitä päätä kääntää". Eli että naiset miehiä sillä lailla salakavalasti hallitsevat ?
Ei edes eläinmaailmassa taida parittelu onnistua, etteikö naaras koiraan valitsisi ja hyväksyisi.