Torstai 18.7.2019

Kokoomuksen ryhmäjohto uusiksi eduskunnassa

Luotu: 
11.6.2019 11:09
Päivitetty: 
11.6.2019 11:29
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Kai Mykkänen.
|

Entinen ministeri Kai Mykkänen on valittu kokoomuksen uudeksi ryhmäjohtajaksi, puolue tiedottaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä kokoomuksen äänenkannattaja Verkkouutiset.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi eduskuntaryhmä valitsi Sari Sarkomaan Helsingistä. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jukka Kopra Lappeenrannasta. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Kaisa Ikonen Tampereelta. 

Verkkouutisten mukaan Mykkäsellä ei ollut vastaehdokkaita ja valinta oli yksimielinen.

Mykkäsen kerrottiin jo ennakkoon olevan vahvoilla ryhmäjohtajaksi. Muita spekulaatioissa pyörineitä nimiä olivat esimerkiksi Elina Lepomäki ja Anna-Kaisa Ikonen.

Myös vihreät valitsi tänään uuden ryhmäjohtajan ja myös varapuheenjohtajistossa tapahtui muutoksia. LUE LISÄÄ: Emma Kari nousee vihreiden eduskuntaryhmän johtoon

LUE MYÖS:

Kaksi johtohahmoa vaihtoon – Puoluesihteeri lähtee kesken kauden

Adlercreutz, Kurvinen ja Arhinmäki ryhmäjohtajiksi eduskunnassa

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Kovasti näyttää tasspaksulta Kokoomuksen johto. Orpo, Mykkänen ja Sarkomaa. Puolueen kaksien tappiollisten vaalien jälkeen kyllä olisi kaivannut uudistumista. Kenttä on nyt jätetty avoimeksi Persuille ja Kepulle. Karisma loistaa poissaolollaan. Puolueen kolmossija jää näillä eväillä pysyväksi.