Tiistai 23.7.2019

Mikko Kärnä hämmästyi Maria Ohisalon lausunnosta – Kertoo hallitusneuvotteluiden taustapaperin kirjauksesta

Luotu: 
14.6.2019 10:28
Päivitetty: 
14.6.2019 10:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Mikko Kärnä Säätytalolla hallitusneuvotteluissa toukokuussa.
|

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kummastelee sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) lausuntoa jalkapannoista ja kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden teknisestä valvonnasta.

Ohisalo huomautti perjantaina Ylen haastattelussa, että hallitusohjelmaan ei ole kirjattu mitään nimenomaan jalkapantojen käytöstä tiettyjen turvapaikanhakijoiden valvonnassa, vaan yleisemmin teknisestä valvonnasta.

LUE LISÄÄ: Jalkapantoja ei tulekaan? – Sisäministeri Ylellä: Virheellinen tieto, on muitakin vaihtoehtoja

”Se voi käytännössä tarkoittaa muitakin tapoja, esimerkiksi puhelimeen perustuvaa seurantaa”, sisäministeri sanoi Ylellä.

Kärnä, joka istui hallitusneuvotteluiden Turvallinen oikeusvaltio -ryhmässä, kiistää ministerin tulkinnan.

”Ministeri ei itse ollut mukana ryhmässä, joka neuvotteli tämän kirjauksen hallitusohjelmaan. Kyseessä on kuitenkin nimenomaan jalkapantavalvonta. Asia on kirjattuna taloutta käsitteleviin taustapapereihin nimikkeellä ’jalkapannan käytön tehostaminen’. Ministeri ei voi muuttaa tätä omalla päätöksellään, vaan hallitusohjelmaa on noudatettava”, Kärnä sanoo tiedotteessa.

Kärnä kehottaa ministeri Ohisaloa käynnistämään asiaan liittyvän ulkomaalaislain muutoksen välittömästi.

”Kyseinen hallitusohjelmakirjaus on yksiselitteinen ja selkeä. Muutoksen tekemisestä on sovittu ja ministerin tulisi käynnistää muutos välittömästi. Ymmärrän toki, että asiassa saattaa olla ideologisesti vihreille nieleskeltävää, mutta tämä on nyt vain tehtävä sovitusti”, Kärnä sanoo.

LUE MYÖS: Keskustan Kärnä korjaa jalkapantakeskustelua: ”Henkilöön kiinnitettävä paikannuslaite”

LUE MYÖS:

Puhemies Matti Vanhanen jää sairauslomalle

Maailmanlaajuista romahdusta ennustava ekonomisti: ”Antti Rinteen hallitukselta hyvin vaarallinen kirjaus – hälytyskellojen pitäisi soida”

Kansanedustaja laski: Ruuhkamaksusta jopa 130 €/kk -lisälasku – ”Aikooko hallitus todella sallia?”

Sdp:n julistus ihmetyttää – Yrittäjä: ”Joutuisin purkamaan molempien nollatuntilaisten sopimukset”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Nita Hillner

Suomen Keskusta johtaa hallitusta, niin se nyt vain taitaa olla. Vihreät eivät ehkä ole vahvimmillaan sisäministerinä. Sisäministerin täytyy osata analysoida Suomen kokonaisturvallisuutta. Kaikkia aspekteja on mietittävä. Mielestäni Vihreät voivat halutessaan ola hyvinkin vahvoilla ympäristön ja luonnon kysymyksissä - Mutta näissäkin jutuissa täytyy hallita kokonaisuutta ja osata käyttää eri alan asiantuntijoita ettei tule tehneeksi virhearvioita.

Ari Mikkola

Vihreät on liian kapea ideologialtaan voidakseen olla hyvä edes ympäristöasioita hoitamaan. Asiantuntijoina ei voi käyttää greenpeacea, animalia yms tasoisia toimijoita, yhden asian ajajia joiden hallinto ei ole demokratian tai tieteen johtamia.
Käy sääliksi vihreitä ja vasemmistoliittolaisia kun todellisuus alkaa heille hallitusvastuusta paljastua.
He eivät voi toistamiseen paeta käpykaartiin hallitusvastuusta koska sen jälkeen ko puolueiden uskottavuus mihinkään hallituskoalitioon on nollan alapuolella.
Keskusta on vahvoilla hallituksen sisällä koska keskusta voi ainoana kaataa hallituksen jos sen ohjelma ei toimi. Samalla keskustan kuitenkin kannattaa saada hallitusohjelma ja sen itselleen tärkeät tavoitteet toteutettua oman uskottavuutensa ja tulevaisuutensa takia.

Nita Hillner

Keskusta johtaa hallitusta, näin se nyt vain taitaa olla. Vihreät eivät ole vahvimillaan turvallisuuskysymyksissä - Täytyy hallita Suomen kokonaisturvallisuutta kaikilta näkökannoilta. Ohisalon kannattaa ennen ulostuloja olla yhteydessä muihin turvallisuusalan ihmisiin...

Vihreät voivat sen sijaan vaikuttaa paljonkin ympäristön ja luonnon kysymyksissä mutta siinäkin pitää kokonaisuuden olla hallinnassa, muuten tulee tehneeksi virhearvioita. Eli kannattanee olla yhteydessä eri alojen asiantuntioihin.

Mauno Voutilainen

Mitä vikaa jalkapannassa? Ei todellakaan mitään. Näin kielteistä päätöstä saanut voi liikkua kontrolloidusti vapaana.
Käännytykset, eli maasta poistamiset on oltava turvattuina, ei pidä niitä ehdoin tahdoin vaarantaa, löperyydellä ja sinisilmäisyydellä.

Timo Virtanen

Sinällään ei mitään erikoista. Hallituksen touhut ovat alusta lähtien levällään kuin Jokisen eväät. Kun 300 politrukkiä ja lobbaria oli säheltämässä Säätytalolla hallituksen ohjelmaa, ei voi muuta odottaakaan. Nyt vielä valtiosihteereitä, noita pudonneita kansanedustajia, ja lisäksi muita avustajia 70-80 kappaletta touhuaa ( ammattitaitoisten virkamiestenn lisäksi) ministeriöissä hämmentämässä asioita. Kohta ei kukaan tiedä, mitä ja kuka on sopinut kenenkin kanssa.

Vesa Peuraniemi

On kyllä merkillinen tuo vihreiden ideologia. Eiköhän niiden olisi parempi pysyä katumielenilmauksissa ja poissa hallituksesta. Ohi salolla ei näköjään mitään ymmärrystä hallitusohjelman sitovuudesta. Merkillisiä ministereitä vihreiden porukasta tulee.

Nina Jokelainen

Ohisalo ei tyrmännyt ideaa pannoista,hän sanoi että asiaa selvitellään, ja että keinoja on monia. Niin lukee myös hallitusohjelmassa,ei ministeri voi vedota mihinkään höpölöpö paperiin vaan ihan viralliseen hallitusohjelmaan. Ja Maria Ohisalo fiksuna naisena tietää ettei asioista voi puhua liikaa ennen kuin ne on päätetty virallisesti ottaa käyttöön . Hän toimii protokollan mukaisesti,siellä eduskunnassakin on tosiaan säännöt niin kuin joka työpaikassa!

Kärnä alkaa viihdearvossa olemaan Väyrysen luokkaa, on tullut jo käsitys Kärnätys.. Voi miettiä että haluaako tulla muistetuksi hyvänä aikaansaavana politiikkona vai höpömiehenä?