Maanantai 22.7.2019

Ministeri Kulmuni Suomenmaassa: ”Ti­lan­ne on va­ka­va – Kol­mat­ta ker­taa kes­kus­ta ei sel­kä­sau­naa kes­tä”

Luotu: 
14.6.2019 17:47
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    ”Kehno kan­na­tus huo­let­taa to­del­la. Pa­ha­nil­man­lin­nut ovat il­mes­ty­neet taas tai­vaan­ran­taan kaar­te­le­maan”, Katri Kulmuni varoittaa.
|

Elinkeinoministeri ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni on huolissaan puolueensa kannatustilanteesta.

”Kehno kan­na­tus huo­let­taa to­del­la. Pa­ha­nil­man­lin­nut ovat il­mes­ty­neet taas tai­vaan­ran­taan kaar­te­le­maan”, Kulmuni kirjoittaa keskustan äänenkannattajan Suomenmaan kolumnissaan.

”Kes­kus­tal­la on kaik­ki syyt käy­dä kan­san­liik­kee­nä läpi ke­vään vaa­li­tu­lok­set. Em­me saa­neet huo­noa tu­los­ta vain ker­ran, vaan kah­des­ti.”

”Ti­lan­ne on ni­mit­täin va­ka­va. Kol­mat­ta ker­taa kes­kus­ta ei sel­kä­sau­naa kes­tä”, Kulmuni varoittaa.

Tänä keväänä käytiin niin eduskunta- kuin eurovaalitkin. Keskusta lähti eduskuntavaalien rökäletappiostaan huolimatta lopulta Antti Rinteen (sd) johtamiin hallitusneuvotteluihin ja Rinteen hallituksen kakkospuolueeksi.

Kulmunilta odotetaan ratkaisua siitä, lähteekö hän tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta syyskuussa järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti eduskuntavaalituloksen jälkeen väistyvänsä johtopaikalta. Kulmuni on sanonut kertovansa asian lähempänä puoluekokousta.

Vahvasti kisaa harkitsee myös tuore puolustusministeri Antti Kaikkonen. Uudelle Suomelle on kerrottu, että Kaikkosen ilmoitus kisaan lähdöstä on enää ajan kysymys. Kaikkonen on kertonut ilmoittavansa ratkaisunsa juhannukseen mennessä. LUE LISÄÄ: Näkökulma: Kyllä Antti Kaikkonen lähtee – Junailtiinko yksi haastaja jo sivuun?

Eilen torstaina puheenjohtajakisaan houkuteltu Tytti Määttä ilmoitti, ettei kisaan lähde. LUE LISÄÄ: Keskustavaikuttaja Tytti Määttä tekee paluun, muttei lähde puheenjohtajakisaan – esittää yllättävää mallia keskustalle

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Nina Jokelainen

Itse näen Kepujen alamäkeen 2 syytä

1, Liian porvarillinen linja,Sipilän kipeät julmat leikkaukset sai puolueen todella huonoon valoon,inhimillisyys ja lämpö puuttuivat.

2 .Vanhanaikaisuus,Kokoomus ja Vihreät vie Keskustan äänet koska ovat kaupunkin puolella ja ajassa kiinni .

Kepulla nyt oikea suunta mutta heidän pitää nykyaikaistaa ohjelmaansa ja tuoda raikkaita uusia kasvoja kehiin. Tää on hyvä alku. Saimme uusia nuoria ministereitä ja odotan innolla mm Katri Kulmunin ministerikautta :)

Mikko Toivonen

Noinhan se on , mutta tosiasia on myös, että kepu sai nyt Rinteen hallituksen tukipuolueena läpi enemmän kepuvaatimuksia kuin se olisi koskaan saanut päähallituspuolueena.
Siinä on se dilemma! Mennäkö oppositioon mahdollisesti mutta epävarmasti kasvamaan, vai mennä suurilla saannoilla hallitukseen ja ottaa se kolmas kerta peräkkäein varmuudella eikä epävarmuudella!

Ari Mikkola

Matti Vanhasen tulos presidentin vaaleissa kertoi myös jotain siitä mitä tuleman piti.
13 prosenttia voi olla tulevassa ajassa erittäinkin hyvä tulos. Isoja puolueita ei enää ole ja 10-15 prosentin puolueita on kohta 5-6..
Nyt keskusta hävisi ykköselle, sdp:lle 9 kansanedustajaa historiallisen huonolla tuloksella eli ei paljoa.
Seuraaviin vaaleihin on aikaa ja hallitusvastuu syö pääministeripuoluetta pahiten, jos vasemmistolainen politiikka ei onnistu, myös vihreät ja vasemmisto kärsii siitä.
Keskustalla on vahva ideologia, aate ja historia takana, aate joka sallii uudistumisen ja joka jopa vaatii sitä Alkiolaisella kapinahengellä.
Katri Kulmuni on minusta hyvä esimerkki Keskustalaisesta kapinallisesta, fiksu, koulutettu vahva nainen joka uskaltaa olla vahvasti omaa mieltä asioista.
Toivon todella että syksyllä saan olla äänestämässä Katri Kulmunia Keskustan puheenjohtajaksi ylimääräisessä puoluekokouksessa.
Keskusta tarvitsee nyt ravistelua, suoraa puhetta ja uusia kasvoja ja sitä Katri Kulmuni todella edustaa ja tekee, suurella sydämellä.

Pasi Käyhkö

Eihän Kepun vaalitulokset oikeastaan huonoja olleet. Täytyy verrata intressiryhmää ja sen kokoa mitä Keskusta edustaa. Sehän pienenee Suomessakin koko ajan.
Voimakas kaupungistuminen on yksi suuri syy ja maatilojen lukumääräinen suuri väheneminen on toinen. Evoluutio kolmas.
Keskustalle hyvä tulos tulee jatkossa olemaan siinä 10%:n molemmin puolin.

Arvo Tammela

Käyhkö, et taida tietää sitä, että kehäkolmosen sisäpuolinen alue on erittäin pieni osa maatamme. Samoin sillä asuva väestö.
Uudistan pari päivää sitten tekemäni kainon kysymyksen, oletko vielä kokoomuslainen vai oletko nyt demari ?

Jukka Mikkola

Keskusta on auringonlaskun puolue. Tässä kannattaa käyttää verrokkina sisarpuoluetta Ruotsissa, joka sai 8.6 % äänistä vuoden 2018 vaaleissa ja vain 31 paikkaa 349 paikasta valtiopäiville.
Hallitukseen meno oli ”pelastusrengas” Kepulle, mutta jo hallitusohjelma osoittaa sen, että tämä rengas tulee vesittymään.

Pirjo Hokkanen

En ole koskaan äänestänyt kepua mutta kun katsoo ketä muita puolueita hallituksessa on, kepu on ainoa tolkun puolue. Tämä Kulmuni vaikuttaa myös fiksulta naiselta. Ei kepulla edellisessäkään hallituksessa huonosti mennyt, jostain syystä vain joutui kaikkien sylkykupiksi vaikka työllisyyskin parani.

Josa Jäntti

Se tiedon taso, jota ministeri Kulmuni osoitti esim. keskusteltaessa eläkkeistä YLEn A -studiosssa jokin aika sitten , kertoo jo nyt , että Keskustan kannatus yltää seuraavissa vaaleissa edes 10 % : in ! Suomessa on 1,4 miljoonaa työeläkettä saavaa ja niiden kaikkien lain mukaan jatkuvasta köyhtymisestä hän ei ollut huolissaan - ainoastaan takuueläkkeistä , joita on 6 % kaikista ( 1, 6 miljoonaa eläkeläistä. Korottamalla työeläkkeitä esim. 2 % : a , se lisäisi eläkemaksuja ( 2 7 MILJARDIA ) vain 540 MILJOONALLA. Siitä saataisiin verotuloja yli 300 miljoonaa, joka voitaisiin käyttää kansan - ja takuueläkkeiden korotuksiin ! Varat saadaan pienestä osasta
työeläkerahastojen sijoitustuotoista. Ne ovat olleet keskimäärin 1997 - 2017 n. 6 % ja vuonna 2017 14 MILJARDIA!