Lauantai 20.7.2019

Pekka Haavisto hallitusneuvotteluista: ”Muiden puolueiden edustajilta kuulin, että he näkevät vieläkin painajaisia”

Luotu: 
15.6.2019 11:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Pekka Haavisto.
|

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Pekka Haavisto kuvailee puolueensa olevan nyt yksi Antti Rinteen (sd) hallituksen kulmakivistä. 

”Kolmen ministerin voimalla olemme muokkaamassa tämän hallituksen työtä. Meillä on historiallisen hyvä mahdollisuus torjua ilmastonmuutosta, puolustaa luontoa, parantaa suomalaisten arkea”, hän sanoi puheessaan vihreiden puoluekokouksessa lauantaina Porissa. 

Haaviston mukaan Suomella on nyt ”kaikkien aikojen vihrein hallitusohjelma”. 

”Jos ohjelmassa on joku asia muotoiltu hieman toisin kuin vihreiden puolueohjelmassa, se saattaa johtua siitä, että Säätytalolla oli läsnä myös neljä muuta puoluetta. Mutta voin paljastaa, että vihreillä oli ehdottomasti sitkeimmät neuvottelijat. Muiden puolueiden edustajilta kuulin, että he näkevät vieläkin painajaisia liikenneryhmän neuvottelijasta ja hänen vakiokommentistaan: ’Ei käy’.”

Vihreiden puheenjohtajaksi nousee tänään sisäministeri Maria Ohisalo. Hän on linjannut toivovansa, että voi puheenjohtajana purkaa ennakkoluuloja vihreitä kohtaan.

Lue lisää: Vihreiden uusi puheenjohtaja Maria Ohisalo: ”Haluan rakentaa sellaista puoluetta, joka näkyy koko Suomessa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

”Kolmen ministerin voimalla olemme muokkaamassa tämän hallituksen työtä. Meillä on historiallisen hyvä mahdollisuus torjua ilmastonmuutosta, puolustaa luontoa, parantaa suomalaisten arkea”, hän sanoi puheessaan vihreiden puoluekokouksessa lauantaina Porissa."

On aika lailla eri asia, jos vihreät kertoo, että meillä on hyvä mahdollisuus puolustaa luontoa, kuin että, jos kerrotaan, että me kolmen ministerin voimalla puolustamme luontoa.

Hyvä mahdollisuus tehdä jotain ei vielä kerro sitä, käytetäänkö tuota hyvää mahdollisuutta.

Vihreät, odotamme, että tuota hyvää mahdollisuutta ei nyt missata. Odotukset vihreitä kohtaan ovat nyt korkealla. Nyt on näytön paikka.

Timo Virtanen

No tämä luonnon puolustaminen merkitsee eri ihmisille eri asioita. Sitä, niinkuin lähes kaikkia muitakin asioita, voidaan katsoa monelta eri suunnalta. Ja voidaan tehdä kovastikin eri johtopäätöksiä. Vihreitten edustamat ajatukset eivät suinkaan ole ainoita oikeita, mikäli nyt yleensäkään osuvat edes lähelle totuutta. Taannoinhan tuo ydinvoima oli vihreitten käyttämä pelotteluase. Nyt tämä ilmastonmuutos. Kun siihen kyllästytään niin aletaan rummuttamaan jotain muuta. Persuja sanotaan populisteiksi. Mutta kyllä vihreät osaavat tuon populismin ihan yhtälailla. Kerrotaan ehdottomana totuutena sopivan pelottavia asioita, joita ei tavallinen äänestäjä voi mitenkään tarkistaa. Miinusta tuo Pentti Linkola on Suomen ainoa tosi vihreä. On pyrkinyt itse elämään oppiensa mukaan.