Tiistai 23.7.2019

Maria Ohisalo on nyt vihreiden puheenjohtaja: ”Ilmastonmuutos pitää torjua niin, että kaikki pysyvät mukana”

Luotu: 
15.6.2019 12:10
Päivitetty: 
15.6.2019 12:21
  • Kuva: Tommi Parkkonen
    Kuva
    Maria Ohisalo.
|

Vihreiden puoluekokous valitsi lauantaina sisäministeri Maria Ohisalon puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Ohisalolle ei ollut vastaehdokkaita. 

”Ilmastomuutoksen ja köyhyyden torjunta ovat politiikan tärkeimmät tehtävät. Ne eivät ole politiikan sivuhuomioita. Sen me vihreät olemme puolueena osoittaneet. Olemme tehneet niistä politiikan suuria kysymyksiä”, Ohisalo sanoi ensimmäisessä puheessaan puheenjohtajana. 

Hän korosti, että ilmastomuutos on torjuttava niin, että ”kaikki pysyvät mukana”. 

”Meidän politiikallemme on tilaus ja siihen uskotaan. Meillä on vain yksi maapallo, joka on häytystilassa, Meidän on tehtävä ne päätökset ja teot, jotka säilyttävät planeetan tuleville sukupolville, mikään vähempi ei riitä. Nuorten pitää voida luottaa siihen, että torjumme ilmastonmuutosta politiikalla tänään eikä vasta huomenna.  Ilmastonmuutos pitää torjua niin, että kaikki pysyvät mukana. Laskua eivät saa maksaa ne, joilla on toimeentulon kanssa vaikeaa. Haluan rakentaa sellaista Suomea, jossa yhteiskunnan turvaverkko toimii.”

Ohisalon mukaan Suomella on nyt hallitus, jonka ohjelma tekee ilmastopolitiikan historiaa. 

Köyhyystutkijana tunnettu Ohisalo huomautti puheessaan, että leipäjonojen Suomi ei ole hyvinvointivaltio.

”Köyhyys. Olen nähnyt sitä, olen kokenut sitä, olen tutkinut sitä. Hyvät ystävät, köyhyys voidaan poistaa. Leipäjonojen Suomi ei ole hyvinvointivaltio. Köyhyyden poistaminen on oikein ja se on fiksua.”

Ohisalo on uuden hallituksen sisäministeri. Hänen mukaansa se antaa mahdollisuuden edistää ihmisoikeuksia ja laajaan turvallisuuskäsitykseen pohjaavaa politiikkaa. Samalla Ohisalo korosti, että hänen politiikkaansa on turha vaikuttaa nettikiusaamisella tai uhkailulla.

”Haluan, että jokainen voi luottaa viranomaisiin. Että pienituloisimmankin ihmisen turvallisuus taataan. Että turvallisuus ei ole kiinni siitä, millaisia muureja on varaa ympärilleen rakentaa. Meidän tulee puolustaa ihmisoikeuksia, tehdä inhimillistä pakolaispolitiikkaa ja pitää huolta, että vihapuheen uhrit tulevat kuulluksi ja saavat oikeutta. Mä en pelkää sanoa sitä, mä en pelkää trolleja, mä en pelkää natseja”, Ohisalo sanoi.

Hänen mukaansa Suomen suurin sisäisen turvallisuuden uhka on syrjäytyminen, ja siksi sosiaalipolitiikka on parasta turvallisuuspolitiikkaa.

Lue myös: 

Pekka Haavisto hallitusneuvotteluista: ”Muiden puolueiden edustajilta kuulin, että he näkevät vieläkin painajaisia”

Vihreiden uusi puheenjohtaja Maria Ohisalo: ”Haluan rakentaa sellaista puoluetta, joka näkyy koko Suomessa”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Maria, Pekka & co, ilmastomuutos on torjuttava niin, että ”kaikki pysyvät mukana”: siis ihmiset, eläimet ja kasvit.

Vihreiltä on nyt unohtunut Suomen monimuotoisen luonnon suojeleminen, koska vihreät ovat nyt ummistaneet silmänsä siltä valtavalta kiimalta, jolla sellutehtaita tuodaan Suomeen. Sekö oli hinta Haaviston ulkoministerin pestistä?

Vihreät, nyt ei puhuta vain hakkuumääristä ja puun riittävyydestä, vaan nyt puhutaan uhanalaisista eläimistä ja kasveista. Kokonaan ja nopeasti tuhoutuvista Suomen luontotyypeistä.

"Suomen luontotyyppien uhanalaisuus 2018: Luontotyyppien tilan heikentyminen jatkuu (tiedote 18.12.2018):

- -"Luontotyyppien uhanalaisuus on arvioitu Suomessa toista kertaa. Vajaasta 400 luontotyypistä noin puolet (48 %) arvioitiin uhanalaisiksi koko maassa. Etelä-Suomessa uhanalaisten osuus (59 %) on selvästi suurempi kuin Pohjois-Suomessa (32 %). Luontotyyppien tila ei ole parantunut viimeisen vuosikymmenen aikana, vaan monien luontotyyppien kehityssuunta on arvioitu edelleen heikkeneväksi. Luontotyyppien tilaa on kuitenkin mahdollista parantaa.

Korkeimpaan uhanalaisuusluokkaan eli äärimmäisen uhanalaisiksi (CR) arvioitiin 57 luontotyyppiä, joista peräti 40 on perinnebiotooppeja eli ketoja, niittyjä, hakamaita ja metsälaitumia. Äärimmäisen uhanalaisiksi arvioitiin myös mm. Etelä-Suomen savikkoalueiden virtavesiä, lettosoita sekä ilmaston lämpenemisen uhkaamia tunturien lumenviipymätyyppejä. Erittäin uhanalaisia (EN) ja vaarantuneita (VU) luontotyyppejä on eniten soiden, metsien ja Itämeren rannikon luontotyyppiryhmissä." - - (ks. koko teksti alla)

https://www.syke.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Suomen_luontotyyppien_uhanalaisu...)

Timo Nenonen

Ilmasto on muuttunut miljoonia vuosia ennenkuin tällä bollilla edes tallusteli ihmisiä ja tulee muuttumaan miljoonia vuosia senkin jälkeen ,kun me ihmiset olemme kuolleet sukupuuttoon. Vihreät ovat kuvitelmissaan todella harhaisia, voisi jopa todeta, että mielenvikaisia.

Erkki Johansson

So so, ei heidän tarvitse olla kuin megalomaanisia, ei mitenkään välttämättä harhaisia tai mielenvikaisia. Megalomaanisia sitten, että he kuvittelevat että ihminen kykenee halutessaan muuttelemaan koko maapallon ilmaston tilaa.

No OK, OK, tuon mittakaavan megalomania taitaa olla luokiteltavissa harhaksi ja mielenvikaisuudeksi, eli taisit olla aivan oikeassa.

Juhani Vinberg

ilmastonmuutoshysteriassa nähdään se, miten poliitikot puuttuvat tieteentekemiseen ja onnistuvat sotkemaan siihen bisneksen ja kansalaisten pelottelunonhan niin, että syyllistämällä tavan kansalaise,t poliiitikot suuntaavathuomionpoisomistasotkuistaan ulkoinenuhkaon ainaollut ihmisten harhaanjohtamisen zapa. historioitsijatnauravat poliitikkojentyperyydelle, metsöntytkijatovat osoittaneet. dettäilmaston vaihtelu on normaalia jajääkauden jälkeen ilmasto on lämminnyt ennen seuraavaa jääkautta, fauna ja flora sopeutuvat kuten ihmislajikin

Ville Jussila

Katselin noita hävittäjäehdokkaita. Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta Saabin Gripen E on yli 50% ympäristöystävällisempi hankinta. Saab vie polttoainetta vain 4855 kiloa tunnissa kun taas amerikkalainen F35-A kuluttaa 11089 kiloa tunnissa. Vihreät ja Ohisalo varmasti pitää ympäristön puolia hankinnassa. Yhdellä koneella pitäisi lentää ainakin 4500 lentotuntia, joten 64 kappaletta Saappeja kuluttaa siinä ajassa 1,4 miljoonaa tonnia polttoainetta kun taas F35-A kuluttaa 3,4 miljoonaa tonnia polttoainetta. Kuulostaa aika isolta määrältä päästöiksi käännettynä.

Mauno Strandén

Mihinkäs kaikki se hirmuinen ruokamäärä joutuu kun leipäjonot poistuu?

Rinnehän lupaavasti alkoi työllistämään kaikki kansan hylkäämät pummit avustajiksi hallitukseen yli 10 000€ palkalla, olisi ottanut niitä köyhiä nehän tietää mitä on olla köyhä! Vihreät on kyllä yhtä typeriä kuin pässit!

Matti Loikkanen

"Onko kiinalaiset torjumassa ilmastonmuutosta kun rakentavat 1 300 uutta kivihiillivoimalaa." Näinhän se on !!!!!

Pienen sisukkaan Suomen vihreät kiimassaan eivät tunne - tai eivät halua tunnustaa - tosiasioita. Vihreiden 500 miljoonaa euroa, jotka vängättiin Rinteen "jokaiselle jotakin" budjettiin häipyvät taivaan tuuliin.

Vanhukset ja sairaat ovat toisarvoinen asia tälle porukalla.

Mauno Strandén

Ai niin nyt jos ruokaa annettu ilmaiseksi, niin nyt aletaan maksamaan jos joku syö, mitähän se ohipalo vielä keksii? Joutenolijoille täytyy maksaa keskiansionmukaista palkkaa ja asunnot tietysti ilmaiseksi sellaisille jotka ei halua töitä tehdä.

Jukka Mikkola

Tyttäreni kysyi pienenä, taisi olla 3 vuoden ikäinen: ”Isä, miksi aurinko menee ylös ja miksi aurinko menee alas?” Se ei johdu siitä, että maa olisi pannukakun muotoinen, mutta tästä ilmastonmuutosvouhotuksesta saattaa tulla ennen pitkää pannukakku. Syy siihen on kiistattomasti Auringon aktiivisuustason lasku, jota on kestänyt kohta jo kokonaisen vuoden.

Lähihistorian aikana Auringon aktiivisuustaso on laskenut kolme kertaa. Spörerin minimi (1460-1550), Maunderin minimi (1645-1715) ja Daltonin minimi (1790-1830) saivat kaikki aikaan ilmaston kylmenemistä maapallolla. Nyt näyttäisi olevan alullaan neljäs minimi, jota onneksi hidastaa maapallon meriin varautunut lämpöenergia.

Maapallo saa käytännöllisesti katsoen kaiken energiansa Auringosta sähkömagneettisena, lyhytaaltoisena säteilynä, josta 70 % imeytyy maapallolle ja jää lämmittämään kotiplaneettaamme.

Itselläni on jo ikää sen verran (yli 70), että tuskin tulen näkemään Auringon aktiivisuuden hiipumisesta johtuvan minimin seurauksia pahimmillaan. Nuoremmilla se on edessä. Siihen olisi hyvä varautua hyvissä ajoin etukäteen huolehtimalla mm. leipäviljan varmuusvarastoista Suomessa.

Aurinko tänään, jossa ristimäni ”juustopalloilmiö” jatkuu päivästä toiseen:

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Mikko Toivonen

Vihreillä on kovin sinisilmäisiä ja siten unelmiin rajoittuneita aivoituksia.
Heidän ajatuksillaan ja toimillaan ei kyetä koskaan reaalimaaliman tarvittavi kohtuullisia toimia aikaansaamaan.
Itse pidänkin vihreitä fyysisesti aikuisina mutta henkisesti teinihevostytön tasolle jääneinä.

Juha Vesamäki

"Suomen puuhasteluilla ilmastonmuutoksen torjunnassa ei ole mitään käytännön merkitystä..."

Tuo tässä Vihreiden ja muidenkin puolueiden vouhotuksessa ilmaston pelastamiseksi eniten ottaa korvien väliin. Aivan kuin puolueiden edustajat eivät ymmärtäisi totuutta, eli Suomen tekojen olematonta vaikutusta ilmastoon globaalisti. Ja tätä en tahdo millään uskoa, eli edustajat ovat suurimmaksi osaksi kuitenkin melko korkeastikin kouluttautuneita, eli puhuvatko he kuitenkin tässä(kin) asiassa muunnettua totuutta.

Mauri Timonen

Tässä hyvä neuvos siihen , miten hallituksen tulee hoitaa henkilökohtainen ilmasto-ongelmansa

Se hoituu helposti, kun pidetään järki päässä ja jalat maassa.. Ihmiskunta ei voi ilmaston luontaisille 1-3 asteen haarukassa oleville jopa yli 100-vuotisille vaihteluille yhtään mitään. Ilmasto vaihtelee edelleenkin samaan tapaan kuin on vaihdellut vuosituhansien ajan. Kunpa maltettaisiin tyynen rauhallisesti odotella seuraavan noin 60-vuotisen ilmastojakson viileintä vaihetta, voidaan päästä lähelle Pariisinkin 1,5 asteen pudotusta! Koska aiemmat kylmät jaksot sattuivat 1900-luvun alkuun ja 1960-luvulle, voi jo ensi vuosikymmen olla hyytävän kylmä. Parasta varautua hyvinkin rankkoihin talviin!