Tiistai 23.7.2019

Antti Rinne Jussi Halla-aholle: ”Jos se 100–200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, niin pistetäänkö me rautaa rajalle?”

Luotu: 
17.6.2019 11:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Arkistokuvassa Antti Rinne (sd) ja Jussi Halla-aho (ps) eduskuntavaali-iltana.
|

Pääministeri Antti Rinne (sd) korosti tänään maanantaina käydyssä Kultaranta-keskustelussa Afrikan väestökehityksen haasteeseen vastaamista ja ilmastonmuutosta.

Nimikkeellä ”Suomi – eurooppalaisen turvallisuuden tekijä?” kulkeneessa keskustelussa olivat mukana myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola ja Helsingin Sanomien Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen.

LUE MYÖS: Maailmanlaajuista romahdusta ennustava ekonomisti: ”Antti Rinteen hallitukselta hyvin vaarallinen kirjaus – hälytyskellojen pitäisi soida”

Keskustelussa pohdittiin muun muassa Schengen-sopimusta. Halla-ahon mielestä sopimusta tulisi uudistaa ja pohtia, miksi osa Euroopan maista palautti väliaikaiset rajatarkastukset pakolais- ja siirtolaiskriisin alettua.

”Kysymys kuuluu, että kun sanot, että Schengen pitäisi laittaa kuntoon, niin mitä tarkoitat sillä? Jos se 100–200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, niin pistetäänkö me rautaa rajalle ja estetään kenenkään tulemasta. Mitä meidän pitää tehdä?” Rinne kysyi Halla-aholta.

”Schengen-järjestelmää pitäisi uudistaa niin, että laittoman siirtolaisuuden torjunnasta tulisi laillinen peruste palauttaa sisärajavalvonta ilman tiukkoja määräaikoja, jonka umpeuduttua sisärajavalvonnasta pitää luopua”, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mielestä Schengen-järjestelmä on arvokas ja sitä tulee puolustaa.

”Jos Schengen-järjestelmästä tulee keskeisellä tavalla laittoman maahanmuuton ja muuttoliikkeen mahdollistaja, niin silloin me menetämme Schengen-järjestelmän, koska sen legitimiteetti ihmisten silmissä murenee”, Halla-aho sanoi.

LUE MYÖS: ”Sepäs olisi kumma maa, joka sanoisi, että aluettamme saa mielellään käyttää vihamielisiin tarkoituksiin” – Sauli Niinistö kommentoi väitettyä ”Venäjän myötäilyä”

Halla-aho sanoi olevansa samaa mieltä siitä, että ihmisten lähtöolosuhteita pitäisi parantaa niin, ettei heillä olisi pakkoa lähteä etsimään parempaa elämää Euroopasta.

”Ei Eurooppa voi rakentaa afrikkalaisille hyvinvointivaltioita. Kyllä Afrikan on löydettävä omiin ongelmiinsa afrikkalaisia ratkaisuja”, Halla-aho sanoi.

Myös Rinne korosti, että Euroopan on autettava Afrikkaa yhteistyössä Afrikan kanssa, ei tekemällä kaikki valmiiksi Afrikan maiden puolesta.

”Jos ymmärsin oikein, ratkaisusi on Schengen-järjestelmän kehittäminen niin, että rajat voidaan laittaa kiinni”, Rinne vastasi Halla-aholle.

LUE MYÖS: Turvapaikkakriisi: Yksi lause muutti historian 25.8.2015? – Vahvisti Dublin-huhun, käynnisti laajan reaktion

”En kyllä näe semmoista Eurooppaa järkevänä tulevaisuuden näkökulmasta”, Rinne sanoi.

Hän sanoi, että EU suuntaa kehitysapuna yhteensä 55 miljardia euroa Afrikkaan ja oli sitä mieltä, että tämä raha voitaisiin suunnata tehokkaammin.

Asiasta kysyi Rinteeltä myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka toivoi juuri konkreettisia kohteita tuolle 55 miljardille eurolle. Rinne vastasi tähän, että Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella tavoite on sopia konkreettisista hankkeista.

LUE MYÖS: Kultarannassa pohdittiin uuden kylmän sodan mahdollisuutta: ”Moskova hakee täysin uudenlaista tapaa suhtautua Eurooppaan”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Johansson
Vastaus kommenttiin #48

Kyseinen invaasio on jo alkanut, mutta EU ei saa näköjään juuri mitään aikaiseksi. Jotkin selkeästi EU:n ulkorajalla olevat valtiot, kuten Unkari ja Italia joutuvat pärjäämään aivan ilman EU:n tukea tämän ongelman kanssa, Unkaria jopa painostetaan päästämään kaikki tulijat rajan yli ilman kontrollia.

Kari Saari

Mietin tätä lausetta käytännössä. Laitetaan urheat varusmiehemme sotaan pakolaisperheitä vastaan? Tai vain katselemaan kun nämä nääntyvät aidan toiselle puolelle?

Joku parempi ratkaisu on löydettävä, sillä normaalin miehen psyyke ei tälläistä kestä.

Esko Riikonen

Minkä aidan taakse nääntyvät? Jos ovat Ruotsin puolella, Ruotsi auttaa, jos ovat Venäjällä, niin se auttaa.
Ja perheistä puhuen, nuoria miehiä ne tulijat ovat pääosin olleet. Perheitä on saanut hakemalla hakea.
Ja kyllä suomalaisen miehen kantti kestää, kun tietää olevansa oikeassa.

Antti Ollikainen

EU suuntaa kehitysapuna yhteensä 55 miljardia euroa Afrikkaan niin mielestäni tuolla summalla saa kyllä jotain kongreettista aikaan. On ihme juttu että minne nämä avustusrahat oikein katoaa kun Afrikka näyttää olevan pohjaton kaivo. Ja sitä rahaa tulee monilta eri suunnilta sinne niin mikään ei tunnu riittävän. Minusta pitää luoda järjestelmä jossa jokainen euro selvitetään että mihin se on käytetty ja mitä sillä on saatu aikaan.

Tuija Ruotsalainen

Rinteelle pitää aina rautalangasta vääntää asia koska hän ilmeisen tahallaan "väärinymmärtää" kaiken mitä Halla-Aho puhuu. Onneksi Halla-Aho on niin pitkäpinnainen ja selväsanainen että lopulta Rinnekään ei enää keksi älyttömiä vasta kommentteja. On meillä hallituksen muodostaja.

Marita Suo

Pitäisi ihmisten Afrikassa ja muualla tehdä itsekin oman hyvinvointinsa eteen edes jotakin. Ei auta kädet suorana odottaa toisten tekevän puolesta, vaan on otettava itse kuokka käteen ja toimittava. Ei Isänmaamme ole maailman sosiaalitoimisto!!!!

Raija Lempiäinen

Kaikenkarvaiset hömelöt tälläkin kekustelupalstalla saavat rauhassa solvata Suomen pääministeriä , miksi?? Siksikö vain ettei hän satu olemaan PerusSuomalisesta puolueesta, nimittäin siltähän nämä kommentit kuulostavat. Ja vielä ,että ihan kaikissa asioissa, naurettavaa populismia ja propagandaa!

Esko Riikonen

Hienoa, että olet vahva uskossasi. Ja kyllä sitä vahvuutta tarvitaankin.
Onneksi demarit eivät harrasta propagandaa. Ja kyllä Rinne toteuttaa jokaisen lupauksensa. Teidän täytyy vain olla kärsivällisiä ja odottaa. Kyllä hyvää tulee.

Leo Löppönen

Siksi meillä on puolustusvoimat että voidaan hallita ketä tänne tulee. Rinne on aivan ulalla utopiassaan. Rautaa rajalle on saatava silloin kun tarvitaan torjumaan monenlaista uhkaa. 1939 - 1945 Itänaapuri ilmoitti mitä ottaisi joko suosiolla tai sodalla. Olisiko ollut parempi kohdata Balttian maiden kohtalo ja antaa veli venäläisten kävellä sisään ( walk in ) kuin 2015 Torniosta? Tähänhän jo Muammar Gaddafi kehoitti...valloittaa Eurooppa ilman sotaa.....Asuttamalla!!! :(

Timo Hietanen

Antti Rinne ja muut maailman pelastajat - Afrikkaan siitä estämään
väestönkasvu vaikka puutarhasaksilla. Ja muuttakaa afrikkalainen
monilapsisten perheiden perinne samantien eurooppalaisemmaksi.
Nyt on vielä apuna 4-kertainen määrä ministeripalkkaa nauttivia
valtiosihteereitä maailman pelastamisen agendan turvaamiseksi ?

Jos nyt aloittaisitte ensin Suomen rajojen sisäisten ongelmien ratkai-
semisessa - aivan tarpeeksi ( jollei liiaksi ) haasteita täällä Härmässäkin,
että ylipäänsä pitää ylittää "ongelmaton EU:n alue" ja alkaa viedä omaa
agendaa toiseen maanosaan. Missä meillä on jalat maassa tallaavat
realistipoliitikot? Nykyhallitus on kuin joukko teinenä, jotka haluavat
lemmikin, jonka hoito ja vastuu jää lopulta vanhemmille.

Markus Vuorivirta

Mihin me niitä miljardien hävittäjiäkään tarvitaan, jos niitä ei käytetä?

Kyllä tuollanen ongelma voidaan hoitaa vain sillä yhdellä tavalla. Muutoin voidaan lyödä hanskat tiskiin nyt ja heti. Ei tämä tai mikään muukaan maa kestä hallitsematonta vyöryä ihmisiä.

Anne Sandström

Kyllä Halla-aho on ihan oikeassa ja kaikki varmaan muistaa minkälainen kaaos oli v. 2015 kun tänne käveli jos jonkinlaista taatelin tallaajaa.Päivi Berg vannoi tietävänsä kaikista rajan ylittäneistä kaiken. Sipilä vasta hallituskautensa loppumetreillä myönsi, että mönkään meni.

Jukka Mikkola

YK:n raportin mukaan Afrikan väkiluku oli 1256 miljoonaa vuoden 2017 väestölaskennan mukaan. Se on 228 x Suomen väkiluku. Mikäli tämän kokoisen populaation muuttohaluja ei hillitä, se tietää pitkässä juoksussa ja isossa kuvassa Suomi-neidolle suuria ongelmia. Se tulee ravistamaan perusteellisesti yhteiskuntarakenteita.

Mitä enemmän kehitysapua annetaan, sitä enemmän väestö lisääntyy Afrikassa ja sitä enemmän muuttopaine Eurooppaan ja samalla myös Suomeen kasvaa. Suomi on erityisen haluttava kohde höveline sosiaaliturvineen. Tämä tulee käynnistämään aikaa myöten tulijoiden voimakkaan syntyvyyden kautta ”kansanvaihtovuodet.”

Arsi Saarijärvi

30000 tulijaa maksoi 3,2 miljardia euroa. jos tuo maahanmuuttajien luku olisi esimerkiksi 10 kertainen eli 300000, niin 32 miljardia olisi lasku. Nollia perään vielä yksi eli 100 kertainen eli 3 miljoonaa tulijaa, niin Suomi on kyykyssä eli 320 miljardia euroa. Sitten jos me ottaisimme kaikki 200 miljoonaa tulijaa.. niin huhhuh.. Siinä loppuisi myös kommunistisosialistilta keinot hyötyä muiden rahoista.

Esko Riikonen

Raija, Afrikan väkiluku kasvaa vuoteen 2100 mennessä 4,7 miljardiin. Nykyisesta 1,2 miljardista. 80 vuodessa 3 500 miljoonaa. Millä heidät pystytään ruokkimaan, kun nytkin tarvitaan ulkopuolista apua.
Rinne puhuu vain kumppanuudesta Afrikan kanssa. Onko se kumppanuus sama kuin väestönvaihto. Eihän Afrikassa ole mitään muuta järkevää tekemistä, kuin tiukka syntyvyyden säännöstely.
Tappaminen tulee kyllä mieleen, jos Eurooppa joutuu valtavan invaasion kohteeksi. Pystyykö Rinne toimimaan, vai nostaako valkoisen lipun ja kädet pystyyn.
Afrikan valtava väestönkasvu on vakava asia, kun lukuja katsoo. Mutta päättäjät ovat flekmaattisia ja vailla ymmärrystä siitä, mikä on tulossa. Mitä vaihtoehtoja Sinä näet.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #64

Yksi tosiasia on , ettei Antti Rinne ja Suomi tätä Afrikka-ongelmaa yksin ratkaise! Tarvitaan EU:n kaikkien jäsenvaltioiden yhteiset panostukset.
Syntyvyyden säännöstely on yksi tärkein toimenpide. Koulutustason nosto auttaa afrikkalaisia oivaltamaan ja toimimaan omien ongelmiensa paikallisissa ratkaisuissa, siihen varmaankin taloudellista apua Euroopasta annetaan. Korruption katkaisu, toimiva oikeuslaitos ja yrittäjyyden tukeminen ovat hyviä askeleita toimivamman yhteiskunnan rakentamisessa. Afrikan maiden kuuluisi itse hyödyntää luonnonrikkautensa ja sitä kautta luoda työtä ja poistaa köyhyyttä. Afrikan maiden ja EU:n välinen yhteistyö ja Rinteen mainitsema kumppanuus luovat luottamusta, toisin kuin esimerkiksi USA:n riisto kumppanuus, arvokkaat luonnovarat ryövätään ja ylläpidetään korruptiota päättäjiin nähden, ihmisoikeuden jäävät huomiotta, niillä konstein ei kehitysmaata auteta! EU:n pitää toimia toisin .
Ihmisten tappaminen kuulostaa barbaariselta ihmiskuvalta ja on hirvittävä vaihtoehto.
EU:ssa ollaan ryhtymässä sanoista tekoihin:

Eeva-Liisa Torretti

joka-asiaan on kohta yhteiseurooppalaiset säännöt miksi ei sitten pakolaisille maksettaville tuille... ei olisi Suomi enää paras maksaja josta helpoiten saa oleskeluluvan jos joka eu maahan tulisi sama korvaus.... ja varmasti olisi vähemmän kun mitä nyt maksetaan

Janne Puuska

2015 tuli miljoona ihmistä eurooppaan ja siitä 35 000 suomeen. Jos ny tulijoita olis toi rinteen pienempi summa eli sata miljoonaa niin suomeen olis tulossa samalla suhteella kolme ja puoli miljoonaa ihmistä.. Niin mitenkähän rinne ton väkimäärän hoitas ku tulevat ilman passeja ja rahaa. Mitäs si jos oliskin toi 200 miljoonaa niin suomeen pöllähtäisi 7 miljoonaa ihmistä.

Mark Andersson

Siperia opettaa myös fiksua Halla-ahoa, tuota jo jonkin aikaa vallan kahvoja käännellyttä miestä:

Schengen-alueen sääntöjä hän haluaa vain pikkuisen säätää, ja kehitysapuakin myöntyisi antamaan – vaikkakin omin sanoin, etteivät äänestäjät kaikkoa.

Kaikki se on muuttunut, mikä on saanut porukat häntä äänestämään. Jäljellä vanhasta taitaa olla enää se köyhää kyykyttävä talouspolitiikka, josta Halla-aho ei ole pahemmin huudellut.

Mutta Messiaana häntä edelleenkin pidetään – toistaiseksi. Kyllä kai sekin päivä tulee, kun kupla puhkeaa lopullisesti.

Mikko Toivonen

Onhan tähän ihan pakko ja ihan asiallisesti todeta, että Rinne astui taas kerran sammakkoon yrittäessään edes ilman mitään tarvetta esittää Halla-ahoa jonkinlaisena riivaajana.
Halla-ahon ajatukset tosiasiallisesti olivat nimenomaan puhtaan realistisia ja ihan kohtuullisiakin. Hyviä neuvojakin tuli Rinteelle ja muille "Afrikan" syleilijöille siinä muodossa että emme kykene Afrikkaa muonittamaan tai ylläpitämään vaan sen on itse muututtava ja alettava pitämään huolta itsestään.

Referoin tähän Kuwait Fundin Globaalia hyväntekeväisroituksen slogania:
We help people to help themselves.
Tätä Halla-aho yritti Rinteellekin tarjota ja aivan perustellusti, mutta Rinne ja kaltaiset ovat pahasti henkisesti lukkiutuneet näkemyksessään mikä maailma on ja mitä siinä on mahdollista tehdä.

On selvää, että EU joutuu nopeastikin täysin hermeettisesti suojaamaan ulkorajansa, mikä onkin mahdollista haluttaessa, ja sitten organisoimaan maahanmuuton niin, että töihin tulevat tulevat suoraan työnantajien hakemilla määräaikaisviisumeilla ja pakolaiste kiintiöpakolaisina EU ulkopuolisilta kokoomaleireiltä, missä todellinen turvapaikantarve on objektiivisesti selvitetty

Raija Lempiäinen

On aivan selvää, että Antti Rinne tajuaa juurikin tuon asian , että Afrikkaa tuetaan tulemaan toimeen omillaan, keinoja on, sekä koko Euroopan on oltava mukana . Myös hallitusohjelmassa on suunnitelmat kiintiöpakolaisista ja työperäisestä maahan muutosta, joten ei kannata Persujen huudella negatiivisia epätotuuksia ja pelotteluja vain kalastellakseen suosiota se on moraalitonta ja epärehellistä.

Mikko Toivonen

Toista Raija vielä varmuuden vuoksi kolme kertaa, että kaikki jotka ajattelevat tai ajattelevat kokonaisuutta ovat persuja, persuja, persuja!
Ja lissää siihen vielä kerta, että kaikki jotka ajattelevat eri tavalla kuin minä ovat natseja ja persuja

Vapaasana Kaikille

Suomen hallituksen ja eduskunnan pääasiallinen tarkoitus on ruokkia Suomalaiset. Ei koko Afrikka! Miksi rinne kysyy asiaa Halla-Aholta, niin kuin hän olisi vastuussa koko Afrikasta? Perustuslain mukaan on Suomen verorahat käytettävä pääasiallisesti Suomen kansan hyväksi. Miksi miljardeja euroja vuodessa käytetään pääasiassa muslimeille jo täällä Suomen kamaralla + koko Afrikka kaupan päälle? Ei ole varaa sitten antaa vanhuksille arvokasta vanhenemista, vaan heitteille jättöä Suomen kansalaisille vain varaa antaa. Hävetkää!

Markku Koivisto

Niin, se 100 ... 200miljonaa asukasta lisää Eurooppaan pysäyttää muuttoliikkeen automaattisesti, sillä elintasoerot tasoittuisivat merkittävästi.
Kyllä kai Rinnekin kysymyksensä typeryyden parissa päivässä oivaltaa: rautaa rajalle! Omaa ehdotusta kysyttäessä vastaus oli se iänikuinen: asiaa käsitellään lähitulevaisuudessa siellä tai tuolla. Puheenjohtajamaana Suomella kai pitäisi olla jotakin ehdotettavaa, Rinteellä vaan ei tunnu olevan. Ratkaiskoot muut?

Seppo Virkkula

Onko Antti Rinteen resepti sitten se, että otetaan 100-200 miljoonaa afrikkalaista avosylin vastaan, mikä johtaa rahojen loppumiseen hyvinvointivaltion ylläpitämiseltä ja vakaviin sosiaalision ongelmiin? SDP:n Martti Ahtisaari muuten aikoinaan presidenttivaaleja edeltävässä vaaliväittelyssä tarjosi juuri ratkaisuksi rautaa itärajalle, jos Venäjältä yrittäisi suuri määrä pakolaisia.

Ajatus siitä, että Suomi tai edes länsimaat yhdessä voisivat nostaa kehitysmaat edes muutamassa vuosikymmenessä lähelle länsimaista elintasoa kehitysavulla samaan aikaan, kun kehitysmaiden väkiluku kasvaa kymmenillä miljoonilla vuosittain, on täysin epärealistista. Asiantuntijat ovat lisäksi varoittaneet kehitysavun lisäävän massamuuttoa. Mauno Koivistokin muuten vastusti vastuuttomana velkarahalla tapahtuvaa kehitysapua, mistä lasku jätetään jälkipolville. Samaa vastuuttomuutta on valtion omaisuuden myynti ja rahojen lahjoittaminen ulkomaille.

Kalevi Siikonen

Väyrynen oli oikeassa jo viime vuosituhannella. Apu pitää saada puun juurellr eikä latvustoon.
Asemyynti lopetettava. Puututtava vaikkapa väkivalloin rikollisjoukkoja vastaan. Tällä hetkellä tänne on tullut juuri se joukko jota olisi tarvittu kotona.

Sami Rinta-Mänty

No, nyt on syytä huolestua todenteolla. Jos tulijoita olisi satojamiljoonia niin eikö Suomen pääministeri olisi valmis laittamaan ns. rautaa rajalle ja pysäyttämään tulijat. Pitäisikö ne todella ottaa kaikki vastaan...? Kun katsoo millaisia muutoksia ja ongelmia muutaman miljoonan tulijan joukko on lyhyessä ajassa aiheuttanut Euroopassa niin mitä kymmen- tai satakertainen joukko saisikaan aikaan...

Jaakko Karki

Ei tarvita rautaa rajalle kun vaan saadaan aikaiseksi asianomainen linsäääädäntö joka sanoo että ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja rajasta ei pääse läpi ja jos jotenkin keplottelee rajatarkastuksen ohitse, niin automaattisesti palautetaan kotomaahansa ja otetaan sormenjälki- ja DNA näytteet keskusrekisteriin karkoitustiedon ja määräaikaisen 3-5 vuoden maahantulokiellon lisäksi.

Aidot turvapaikan hakijat käsitellään vain EUn ulkopuolella olevassa YKn keskusksessa, YKn pakolaisleirillä tai maan suurlähetystössä.
Kun tämä tieto leviää, niin asiattomat kansainvaellukset loppuvat siihen.

Jaakko Karki

Eivät Australia, Japani. Kiina ja monet muut Kauko-idän, sekä Kanada jne maat tarvitse mitään "rautaa rajalle",kun heillä on oma lainsäädäntö jo ajan tasalla. Otetaanpa EUssakin oppia näistä maista ja otetaan "härkää sarvesta" ja pannaan omat "lainsäätäjät" asialle.

Sami Rinta-Mänty

#86.

Ilmaisua "rautaa rajalle" ei pidä tässä yhteydessä ymmärtää kirjaimellisesti. Kyse on siitä että Suomen pääministeri antaa selkeästi ymmärtää että meidän tulisi mahdollisen suuren kansainvaelluksen edessä vain levitellä käsiämme ja pitää rajat auki. Suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi olisi toissijainen asia. Mitään ei näköjään ole opittu. Tuolla menttaliteetilla ei lainsäädäntöönkään olla ilmeisesti valmiita puuttumaan.

Raija Lempiäinen

Järkyttävää uhoamista ja valtavaa vääristelyä! EI Suomeen ole tulossa 100-200 miljoonaa afrikkalaista, pitäisi se nyt ymmärtää jopa persuaivoilla! Tässä vaan nyt ilmeisesti halutaan loata Rinnettä ja hallitusta!
Messias Halla-Aho on nostettu "koskemattomaan" asemaan, näin tehtiin myös Hitlerille, ovatko persut tosiaankin sitä mieltä ettei EU saa auttaa Afrikan valtioita selviytymään omalla maallaan?? Ja jos ei saa auttaa , persujen arvomaailman mukaan saa ampua rajalle, niin lapset,naiset ja vanhuksetkin!
Mikä tuollaisia ihmisiä ajaa tuollaiseen ajatteluun??

Jari Mattila

Raija, Afrikan maita on autettu yli 40 vuotta, eikä siellä ole tapahtunut minkäänlaista kehitystä. Samat ongelmat on siellä vuodesta toiseen. Hyödyllisempää olisi tehdä kehitysapurahoista juhannuskokko, niin siitä olisi iloa edes muutamalle ihmiselle hetkeksi.

Markku Peltola

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006147135.html

"YK julkaisi tuoreen väestöennusteensa – näin paljon ihmisiä on maailmassa vuonna Vuonna 2050 maailmassa on 9,7 miljardia ihmistä. Tiedot käyvät ilmi Yhdistyneiden kansakuntien (YK) maanantaina julkaistusta raportista.

Vuosisadan loppuun mennessä, eli vuoteen 2100 mennessä, maailmassa ennustetaan olevan 11 miljardia asukasta. Kasvun ennustetaan hidastuvan, mutta väestönkasvu jatkuu.

Raportista käy myös ilmi, että jo kahdeksan vuoden päästä eli vuonna 2027 Intian asukasluku saavuttaa Kiinan asukasluvun ja vuosisadan puolivälissä Intiasta tulee asukasluvultaan suurin valtio.

Lisäksi väkirikkaimpien valtioiden joukossa ovat Nigeria, Indonesia, Egypti, Pakistan, Kongon Demokraattinen tasavalta, Etiopia, Tansania ja Yhdysvallat.

Aasia pitää vielä vuosisadan puolivälissä paikkansa runsaslukuisimpana maanosana, mutta raportin mukaan Saharan eteläpuoleisen Afrikan väestön odotetaan kasvavan voimakkaimmin. Vuoteen 2050 mennessä alueen väkiluvun odotetaan kaksinkertaistuvan."

Montako miljoonaa ihmistä on nyt 2019 Saharan eteläpuolisessa Afrikassa? En tiedä.
Nigeriassa oli 190.9 million (2017).
Miksi jollakin on tarve leimata joku persuksi, jos on huolissaan siitä, että 100 miljoonaa ihmistä lähte vaeltamaan kohti Eurooppaa? Kai siitä sellaisesta määrästä vaeltajia saa olla huolissaan? Siis saako siitä olla huolissaan, vaikkei olisi persu?

Maailman väkiluku on vuonna 2017 arviolta 7,6 miljardia, ja vuoteen 2100 mennessä, maailmassa ennustetaan olevan 11 miljardia asukasta.
Kai tuosta saa olla huolissaan?
Mitähän tekevät Raija Lempiäinen ja Erkki Malinen, kun Suomeen tulee 3 miljoonaa "siirtolaista"? Mistä Raija Lempiäinen ja Erkki Malinen ottavat rahat ja ruokaa ja asuntoja noille? Unkari rakentaa jo raja-aitaa. Mitä varten? Mitä Unkarissa oikein ajatellaan? Ovatko Raija Lempiäinen ja Erkki Malinen sitä mieltä, että Venäjän täytyy alkaa elättää miljoonia siirtolaisia? Vai ovatko Raija Lempiäinen ja Erkki Malinen sitä mieltä, että Venäjän täytyy päästää miljoonat siirtolaiset kulkemaan Venäjän alueen läpi Suomeen? Missä tulee raja vastaan? Siitä eivät päätä ainakaan Raija Lempiäinen ja Erkki Malinen.

Antti Rinne saa palkkaa esim. Halla-Ahon kanssa keskustelemisestä. Eduskunta edustaa kansaa, ei Antti Rinne. Antti Rinne on vain pääministeri. Hallitus palvelee kansaa ja eduskuntaa. Kansa ja eduskunta eivät palvele hallitusta, vaikka joittenkin puheista ja kirjoituksista voisi toista luulla.