Lauantai 20.7.2019

Nyt tuli Antti Kaikkosen ilmoitus: Haluaa keskustan puheenjohtajaksi

Luotu: 
18.6.2019 14:35
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Antti Kaikkonen tiedotustilaisuudessaan tänään.
|

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ilmoitti tänään tiistaina asettuvansa ehdolle keskustan puheenjohtajaksi. Muita ehdokkaita ei ole vielä asettunut ehdolle.

Keskusta hakee uutta puheenjohtajaa ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa, kun nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti, ettei hän jatka enää puheenjohtajana.

LUE MYÖS: Näkökulma: Kyllä Antti Kaikkonen lähtee – Junailtiinko yksi haastaja jo sivuun?

Kaikkonen on ollut keskustan puheenjohtajuuskisan ennakkosuosikki. Tuoreen elinkeinoministerin, puoleen varapuheenjohtajan Katri Kulmunin ratkaisua puheenjohtajakisaan lähdöstä odotetaan vielä.

Myös valtiovarainministeri (kesk) Mika Lintilä on sanonut Lännen Medialle, että mikäli kisaan ei ilmoittaudu kuin yksi ehdokas, hän harkitsee vakavasti lähtöä mukaan.

Tiedossa ei vielä ole, aikooko Kaikkonen luopua puolustusministerin salkustaan, jos hän tulee valituksi keskustan puheenjohtajaksi. On kuitenkin arveltu, että puheenjohtajan paikan saadessaan Kaikkonen ottaisi haltuunsa hallituksen toiseksi raskaimman salkun eli valtiovarainministerin salkun.

LUE MYÖS:

Keskustavaikuttaja Tytti Määttä tekee paluun, muttei lähde puheenjohtajakisaan – esittää yllättävää mallia keskustalle

Ministeri Kulmuni Suomenmaassa: ”Ti­lan­ne on va­ka­va – Kol­mat­ta ker­taa kes­kus­ta ei sel­kä­sau­naa kes­tä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Kepua onkin ulkopuolisten arvioitava pepuhenkilöiden parhaalla mahdollisella muunkin yhteiskunnan huomaamisella.
Silloin ainakin minusta Kaikkinen on Kepu parhaasta päästä yhteisen edun kannalta. Ei ehkä täysin puhtaan kepu edun kannalta.
Pahin kepulaisuus mielestäni ilmentyy Saarikossa, Paulassa, ja Veiviläisissä yleiskuvauksena.
Joku Kärnä on kuin liekehtivä hiilihanko heinää omaan traktoriinsa mättämässä. Moni muukin perinteellinen kepu mies on liian yksipuolinen eikä tajua maailmankuvaa.
Siis jos kepu haluaa pysyä edes lähellä 10% puoluetta niin Kaikkinen kehiin. Kulmunin on vielä esutettävä luotettavaa näyttöä sekä osaamisesta että oikeasta isänmaallisuudesta, mutta kepu naisista hänellä on objektiivisinta potentiaalia vaikka lastina onkin perinteellinen kepu kieroilukoulutus