Tiistai 23.7.2019

Nyt tuli raju päätös Tullilta: Makusiidereiden ja -lonkeroiden veroon +41% Suomessa – Kauppa ja juomavalmistajat täysin ällistyneitä

Luotu: 
19.6.2019 13:03
  • Kuva: Colourbox
    Kuva
|

Panimoliitto ja Päivittäistavarakauppa ry ihmettelevät Talouselämän käsiinsä saamaa Tullin ohjeistusta, joka jättää makusiidereiden ja -lonkeroiden verotuskohtalon käytännössä aistinvaraisen tulkinnan varaan.

Maustettujen siidereiden ja käymispohjaisten lonkeroiden verotus nousee Suomessa jopa hurjat 41 prosenttia Tullin tulkintapäätöksen myötä, Talouselämä kertoo.

Korkean veronousun taustalla on EU:n kesäkuussa antama asetus, joka siirtää maustettujen siidereiden ja käymispohjaisten lonkeroiden tullinimikkeen luokasta 2206 luokkaan 2208.

LUE MYÖS: Kaikkien makusiidereiden veroon +41% Suomessa? Kauppa ihmeissään Tullin tulkinnasta: ”Lakimiehemme ovat sitä lukeneet”

Asetus koskee erityisesti Suomessa suosittuja mustikka-, mansikka- ja karpalosiidereitä sekä vastaavia lonkeroita.

Tullinimikkeen muutos astuu Suomessa voimaan pikaisesti, jo ensi viikon keskiviikkona, eli 26. päivä kesäkuuta.

Tullin tulkinta EU-asetuksesta on Päivittäistavarakauppa ry PTY:n sekä Panimoliiton mukaan täysin pöyristyttävä.

”Tämä on aivan käsittämätön tulkinta, ja edelleenkin tulkinta on maustettujen siiderien osalta epäselvä”, Panimoliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen sanoo.

LUE MYÖS: Keskon pääjohtaja ihmeissään Pirkka- ja Rainbow-kirjauksesta: ”Elämme kuitenkin markkinataloudessa”

”Tullin ohjeistus jättää täysin muutamien henkilöiden subjektiivisen maun varaan lopullisen päätöksen, koska asetuksessa on täysin aistinvarainen tulkinta kyseessä.”

Lue koko juttu Talouselämästä!

LUE MYÖS: Tullin shokkipäätös, vero +41%: ”Uhkaa tuhota suomalaissiiderien ja -lonkeroiden olemassaolon”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Riikonen

Ja hallitus on kädetön ja nurkassa. Edes kukaan ei osaa kommentoida.
Tämä hallitus on nöyrä EU-hallitus, joka ottaa kaiken tyytyväisenä EU:sta vastaan. Ja miten tämän asian valmistelu on edennyt. Miksi Suoen edustajat eivät ole reagoineet.