Perjantai 19.7.2019

Väittely ”Isis-naisista” jatkuu hallituksen sisällä: ”Kanta nojaa pohjoismaiseen linjaan, josta Suomi ei voi poiketa”

Luotu: 
19.6.2019 14:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Keskustan Mikko Kärnä korostaa, että keskustalaisten hallintovaliokunnan jäsenten linjaus Isis-naisista nojaa pohjoismaiseen linjaan.
|

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä korostaa, että keskustalaisten hallintovaliokunnan jäsenten linjaus, joka ei hyväksy niin sanottujen Isis-naisten tuomista takaisin Suomeen, nojaa pohjoismaiseen linjaan.

”Keskustan hallintovaliokuntaryhmän kanta nojaa pohjoismaiseen linjaan, josta Suomi ei voi poiketa. Norja toimii samoin. Pienten lasten hakemisen, erityisesti orpojen, hyväksymme, mutta äitejä ei pidä valtion toimenpitein hakea tänne”, Kärnä kommentoi Twitterissä.

Linjaus on puhuttanut jonkin verran hallituksen sisällä. Hallituskumppani rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz ihmettelee keskustalaisten kannanottoa ja pitää sitä erikoisena ja harkitsemattomana.

Adlercreutz huomauttaa Kärnälle, että keskustalaisten linjaus voi muodostua Suomen kannaksi, mutta sen pitää tapahtua valtioneuvostossa ja perusteellisen harkinnan jälkeen.

Adlercreutz korosti aikaisemmin Uudelle Suomelle , että kyseessä vaikea asia, johon ei ole yksiselitteisesti yhtä oikeaa ratkaisua. Lue tarkemmin: Muhiiko hallituspuolueissa kiista Isis-naisista? – ”Harkitsematon ulostulo keskustalaisilta”

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) sanoi viime torstaina Ylen haastattelussa, ettei Suomessa vielä tiedetä, mitä Isis-leireillä olevien kanssa tehdään. Ministerin mukaan tilanne on erittäin vaikea ratkaista. Suomella on hänen mukaansa oma vastuunsa etenkin suomalaisista lapsista, mutta hän ymmärtää myös joidenkin kansalaisten vastustuksen Isis-leirillä olevien vastaanottamista kohtaan.

Lue myös: 

Vakava vetoomus Isis-palautuksista Maria Ohisalolle - BenTV: ”Älä edes harkitse”

Professori epäili Suomen Isis-suunnitelmaa Ylellä – Sisäministeri: Isis-vankeina useita suomalaismiehiä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pentti Westerholm

OIkeusvaltion täytyy panostaa ISIS naisten taustan selvittämiseen ja ottaa rikoksesta vapaat takaisin.Lapset taustasta riippumatta.Täällä pähkäillään lillukan varsista.Oliko jonkun poliitikon yksittäinen lausahdus rasistien ja täytyisikö nostaa syyte.Kun tarjolla olisi näitä elämän ja kuoleman kysymyksiä aivan oikeasti.

Raimo Laine

Silminnäkijöitäkin löytyy todistamaan kuinka nuo syyttömät naiset tappoivat krisitityn kansan jäseniä alueellaan.
Oikeudenkäynti Suomessa on yhtä tyhjän kanssa, koska Nämä Isis-naiset kieltävät kaiken.
Väitetään, että myös lapset on kasvatettu Isis-jihadisteiksi.
Pitäisi lähettää joku haastattemaan paikallisia todistajia.