Tiistai 23.7.2019

115 000 €:n potti: PS-Nuoret ei sulata ministeriön päätöstä - ”Jos oikaisua ei saada, niin ainoa vaihtoehto on viedä asia oikeuteen”

Luotu: 
19.6.2019 17:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Perussuomalaiset Nuoret aikoo vaatia opetus- ja kulttuuriministeriöltä oikaisua vuoden 2019 avustuksen maksamisen lopettamisesta ja jo maksetun osuuden takaisin perimisestä. 

”Järjestö tulee laittamaan OKM:lle oikaisuvaatimuksen päätöksestä ja jos oikaisua ei saada, niin ainoa vaihtoehto on viedä asia oikeuteen”, PS-Nuorten pääsihteeri Toni Saarinen sanoo tiedotteessa. 

Ministeriö kertoi avustuksen lopettamisesta aikaisemmin tänään. Lue tarkemmin: Historiallinen päätös: Ministeriö peruuttaa koko PS-Nuorten 115 000 €:n potin – Tässä perustelut

Perussuomalaiset Nuoret ry:n saama avustus vuodelle 2019 opetus- ja kulttuuriministeriöstä on ollut suuruudeltaan 115 000 euroa, josta on jo maksettu 57 500 euron erä.

Avustuksen peruuttaminen liittyy PS-Nuorten virallisella Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan tummaihoisesta perheestä, jonka saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

”Aiomme tietysti puolustaa valtionavustustamme. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun joudumme taistelemaan pitääksemme nykyisen laajuisen toimintamme edellytyksistä kiinni”, PS-Nuorten puheenjohtaja  Asseri Kinnunen kommentoi.

Hänen mukaansa korkein hallinto-oikeus katsoi vuonna 2014 Perussuomalaisten Nuorten tulleen syrjityksi ja palautti järjestön avustukset uuteen käsittelyyn  opetusministeriössä. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan opetus- ja  kulttuuriministeriö hylkäsi PS-Nuorten avustushakemuksen osaksi väärin  perustein vuonna 2013 Paavo Arhinmäen (vas)  ollessa kulttuuri- ja  urheiluministerinä. Ministeriö: Perussuomalaisten nuorten toiminta voi olla lain hengen vastaista

Opetus- ja kulttuuriministeriö perustelee keskiviikkona julkistamaansa päätöstä korostamalla, että avustettavan nuorisoalan järjestön tulee toiminnassaan toteuttaa nuorisolain tavoitteita. 

”Ministeriöstä avustusta haluavan nuorisoalan järjestön on noudatettava toiminnassaan nuorisolakia. Jos lakia ei halua noudattaa, on järjestön hankittava rahoitus toimintaansa jostain muualta kuin nuorisotyön varoista”, ministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtajan Esko Ranto sanoo.

Myös yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoo opetus- ja kulttuuriministeriölle antamassaan lausunnossa, että Perussuomalaisten Nuorten toiminta on selkeässä ristiriidassa nuorisolain yhdenvertaisuuden edistämistavoitteen kanssa. 

Lue myös:

Näkökulma: Syrjiviä ihonvärioppeja levittäneet PS-Nuoret saivat oikean rangaistuksen

Raju reaktio PS-Nuorten 115 000 €:n potin peruuttamiseen: ”Annika Saarikko aloitti ennennäkemättömän syrjinnän”

Painava lausunto PS-Nuorten toiminnasta: ”Johtohahmojen tarkoituksena levittää valkoisen väestön asemaa korostavaa etnonationalistista sanomaa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Suomessa nykyisin kaikki saavat varsin vapaasti toimia, mutta Perussuomalaisia kuritetaan aivan hillittömästi.
Tuossa kuvassahan ei ollut vihapuhetta eikä hyökätty ketään vastaan. Oikeudenkäyntiä tosiaan tarvitaan.
Hussein El Taeekin kirjoitti vihapuheita useita kansanryhmiä vastaan, mutta ei edes huomautusta saanut.

Kari Saari

Mitä kuvalla mielestäsi haluttiin tuoda esille? Mieti nyt ihan hetki ja kerro mitä muuta se tarkoittaa kuin sitä, että tänne ei haluta poikkeavaa ihonväriä? Eikö tämä ole mielestäsi syrjivää? Mitä jos tilalle laittaa vanhuksen tai vammaisen? Tai vaikka oman kuvasi?

Johannes Hissa

Eihän Hussein al-Taee ollut saanut edes avustusta, jota voitaisiin periä takaisin. Opetus- ja kulttuuriministeriö siis katsoi PS-nuorten rikkoneen nuorisolain tavoitteita, minkä vuoksi he eivät ole oikeutettuja saamaan myöskään avustusta. PS-nuorilla on siis edelleen vapaus toimia, mutta Opetus- ja kulttuuriministeriö ei tue enään heidän toimintaansa.

Jaakko Hakala

Kerroppa miten suhtaudut seuraaviin heittoihin. ei-valkoiset voi olla suomalaisia ja ei-suomalaiset on ajettava pois suomesta näihin kuuluu juutalaiset ja romaanit. Eikö tämä ole rotuoppia puhtaimmillaan. Toiseksi Halla-Aho on useasti joutunut puuttumaan perusnuorten kielen käyttöön.

Raija Lempiäinen

Ei olla sosialismin lumoissa jos ollaan oikeamielisiä eikä sallita rotuvihaa eikä kiihkonationalismia, törkypuheet on lopetettava, ei se ole sen vaikeampaa. Toiminta on ollut nuorisolain vastaista, oma on vikansa.
Persut myös harrastavat valtavaa populismia Afrikkalaisten siirtymisestä EU:hun ja sitä kautta Suomeen, järkyttävää suurentelua ja kauhukuvien luomista, vain ja ainoastaan , että toivovat "huutamalla" lisää kannattajia. Kyllä suomalaisten pitäisi nähdä tuon propagandan läpi.

Arvo Tammela

Lempiäinen, rauhoittukaa nyt ainakin juhannuksen ajaksi. Eikös pääministeri Antti Rinne ole luonut uhkakuvia 100 miljoonan afrikkalaisen tulosta EU:huh. Viimeksi Kultarannassa viime maanantaina tivatessaan Halla-aholta neuvoa afrikkalaisten tulon estämiseksi.

Mikko Toivonen

Typerä ilmoitus persunuorilta. Osoitti harkinnan puutetta.
Toisaalta kenelläpä "nuorella" olisi harkintakyky täysin kypsynyt, kun ei läheskään kaikilla aikuisillakaan.
Ministeriöllä on kuitenkin ihan selkeästi karannut myös mopo käsistä ja harkintakyky lapioitu katuojaan.
Aivan mitättömästä, siis todelliselta vaikutukseltaan, tekosyystä käydään kotimaisen mielipideryhmän kimppuun suhteettomasti.
Parempi olisi ollut antaa diplomaattisia käyttäytymisohjeita muulla tavoin.'
Selväähän kaiketi on, että persunuoret joutuvat viemään asian oikeuteen ja vaatimaan sanktion muuttamista järjelliseksi opetukseksi eikä nyt tehdyksi kotimaisen mielipiteen virallisen vihan kohteeksi.

Tästä on muuten kirjoitettu aikaisemminkin, että persujen on voimakkaasti koulutettava ja sivistettävä nuoriaan ja eräitä vanhojaankin ilmaisutaidossa

Ei se varmaan helppoa ole, mutta jos ajattelee vaikkapa Adlercreutzin sammakoita pakolais-ja maahanpäästö politiikassa, niin ei sen pitäisi ylivoimaista olla

Antti oli kyllä oikeassa todetessaan että vastaava ministeriö on tällä hetkellä sosialistien komennossa ja tämä ensimmäisten päätösten joukossa enteileekin jo "valpon" paluuta.

Nikolai Ylirotu

Äärimmäisen hyvä ja selkeä päätös OKMltä. Nämähän eivät ole mitään nuoria sananvarsinaisessa merkityksessä vaan aikuisia tai nuoria aikuisia. Eli heillä on täysi vastuu tekemisistään.

Ehkä tässä opitiiin lukemaan sääntökirjaa tarkemmin ja pelaamaan sen mukaan. Tosin epäilen ettei etnonationalistin, vertauskuvallisesti,
niska taivu vaan ennemmin katkeaa.

Jaakko Hakala

Olen samaa mieltä sii, että viattoman luontokappaleen surmaaninen on tuomittavaa. Sen sijaan ihettelen, että hyväksyt rotuopin, jota tämä pj. esittää. No kaikkihan me tiedämme mikä persuje aatesuunta on. Toisinsanoen mitä isot endellä sitä pienet perässä.

Pertti Kostiainen

Tuossa tuli heti syyte . Mikäs äijä sää ott kun alat toisia solvaan? Pitääkö tästä nostaa syyte?
En ole ottanut kantaa tän klopin puheisiin vaan siihen että kun toisia rangaistaan pitää myös kaikkia rangaista.
Tuet pois kaikilta noilta.

Timo Harju

Minulle on täysi mysteeri, miten joku voi olla perussuomalainen nuori.

Vennamon aikoinaan navetan nurkista polkaisema liike nosti vuosien varrella valtaan ja vaurauteen Pekka-poika Vennamon, Soinin ja nyt Halla-ahon. Imussa on seurannut kaikenlaista työmiestä, evoluution kieltävää opettajaa ja muuta pyrkyriä. Yhteisenä tekijänä sivistyksen halveksunta, törkeä käytös ja kielenkäyttö, josta vannoutuneen ps:n erottaa jo kauas. Ja kun tästä huomautetaan, seuraa välitön julkinen uhriutuminen.

Timo Harju

Minulle on täysi mysteeri, miten joku voi olla perussuomalainen nuori.

Vennamon aikoinaan navetan nurkista polkaisema liike nosti vuosien varrella valtaan ja vaurauteen Pekka-poika Vennamon, Soinin ja nyt Halla-ahon. Imussa on seurannut kaikenlaista työmiestä, evoluution kieltävää opettajaa ja muuta pyrkyriä. Yhteisenä tekijänä sivistyksen halveksunta, törkeä käytös ja kielenkäyttö, josta vannoutuneen ps:n erottaa jo kauas. Ja kun tästä huomautetaan, seuraa välitön julkinen uhriutuminen.

Jukka Tujula

Aivan samaa mieltä olen. Tuota joka paikasta silmille hyppivää uhriutumista olen kovasti ihmetellyt. Varmaan Persuilla on joku oppilaitos tai ainakin oppimateriaali, jossa käsketään uhriutua ja huutaa sananvapaus jos tulee vastoinkäymisiä.

Marko Kivelä

Poliittisilla nuorisojärjestöillä on ollut varsin vapaa liikkuma-ala, mutta näyttää siltä, että siinäkin on rajansa. Ja hyvä niin. Yleensä näillä järjestöillä tosin on ollut sen verran malttia, ettei kaikkein jyrkimpiä kannanottoja tee järjestö vaan omissa nimissään joku sen jäsenistä. Olisikin perussuomalaistenkin ollut hyvä miettiä, että mitä järjestön nimissä voi tehdä ja mitä ei. Eli kyllä tämä on heikäläisten oma moka. Rasistisen öyhötyksen tukeminen ei varsinaisesti ole sitä toimintaa jonka takia niitä veroja kerätään.

Pentti Kupari

Onko tietoa milloin Kela katkaisee tuen maksun isis taistelijoille ja alkaa keräämään maksettuja tukija takaisin. Isis terroristien toimet ovat monta kertaluokkaa pahemmat kuin suomalaisen nuorisoporukan nettikirjoittelu. Sama yhtenäinen toimintastandardi tulisi olla näissä asioissa.