Lauantai 20.7.2019

Hjallis Harkimo: ”Jouduin nöyrtymään” – Liike Nyt alkaa kerätä nimiä puolueen perustamiseksi

Luotu: 
20.6.2019 08:24
Päivitetty: 
20.6.2019 08:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Hjallis Harkimo.
|

Liike Nyt haluaa jatkaa toimintaansa puolueena.

”Liike Nyt haluaa muuttaa yhteiskunnallista päätöksentekotapaa. Liike Nyt perustaa modernin puolueen saadakseen paremmat työkalut tavoitteidensa toteuttamiseen. Puolueen perustaminen ei muuta Liikkeen alkuperäistä tarkoitusta, vaan on juridinen järjestäytymismuoto, joka antaa Liikkeelle enemmän mahdollisuuksia toimia ja vaikuttaa nykyisessä poliittisessa järjestelmässä. Eduskuntavaalien 2019 alla puoluestatuksen puuttuminen sulki Liikkeen ulos monista keskusteluista, gallupeista ja vaalipaneeleista, jolloin ehdokkaiden näkyvyys kärsi merkittävästi. Valitsijayhdistys-mallissa ehdokkaat tekivät valtavan hyvää työtä kerätessään suuren määrän nimiä. Kuntavaaleissa tästä seuraisi entistä suurempi tehtävä, sillä ehdokkaita tulee olemaan huomattavasti eduskuntavaaleja suurempi määrä. Puolueen ehdokkaana olevan ei tätä tarvitse tehdä. Nettiparlamentti jatkaa toimintaansa erillisenä yhdistyksenä”, Liike Nyt perustelee asiaa tiedotteessaan.

LUE MYÖS: Kokoomusvaikuttaja lataa: Hjallis Harkimo ”tuhosi Petteri Orpon pääministeritien”

”Maailma opetti, jouduin nöyrtymään ja nyt sitten lähdetään hakemaan nimiä puolueen perustamiseksi.”, kiteyttää Liike Nytin puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimo Liike Nytin mukaan.

 

 

Päätöstä puolueen perustamisesta on edeltänyt Harkimon vetämä maakuntakiertue, jossa kysyttiin ihmisiltä, tulisiko Liike Nytin olla puolue.

”Keskusteluja käytiin kahden viikon aikana toukokuun 2019 lopussa Helsingissä, Turussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Rovaniemellä”, Liike Nyt kertoo.

”Tapasin satoja vaikuttajia. Valmiutta lähteä rakentamaan puoluetta löytyi”, toteaa Harkimo.

LUE MYÖS: Hjallis Harkimo tuki hallitusta ja haukkui sen sitten – Sari Essayahilta välitön piikki

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Harkimolla on omituisia selityksiä. Juuri pääsi kertomasta, että laittomaksi todettu vaalituk Liike Nytiltä hänelle on hänen omaa rahaa, jonka hän on itse ensiksi siirtynyt Liike Nytille. No, tuollaista selitystä ei kukaan usko. Mutta nyt taisi paljastua asia, kun hän lipsautti totuuden vahingossa nähtävästi ? Liike Nyt jää olemaan, että salaiset rahoittaja voivat antaa rahaa sinne. Ei paljastu nimi ! Jaa'a, ketähän nuo ovat, jotka eivät halua tai uskalla keria rehellisesti nimeään. Ja mikä on heidän motiivinsa ylipäätään ?

Seppo-Juha Pietikäinen

Liike Nyt sai n. 70 000 ääntä, joka varmisti SDP:n suurimmaksi puolueeksi.
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/tulos_kokomaa.html

P.s. Kysyikö Liike Nyt sähköpostilla, että Harkimo tukee Rinteen
hallitusta hallitusohjelman luottamusäänestyksessä. Eikös siellä
Liikkeen nettisivuilla sanota, että kuullaan netin kautta mielipide
ja enemmistön mukaan eduskunnassa äänestetään.
Hohhoijjaa !

Markus Vuorivirta

Miten ei yllättäny ollenkaan. Heti alusta asti aavistelin näin käyvän. Hjallis voisi jo viimeinkin kertoa, mitä tämä poliittinen liike.nyt aikoo kansalle antaa. Tähän asti on antanut ihan samaa jaskaa kuin muutkin puolueet. Tyhjiä lupauksia.