Maanantai 22.7.2019

Kansanedustaja avautuu Suomen alkoholipykälistä: ”Absurdia – yritämme estää kotimaisia firmoja menestymästä”

Luotu: 
20.6.2019 11:40
  • Kuva: John Palmén / Alma Media arkisto
    Kuva
    Jaana Pelkonen.
|

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen haluaisi jatkaa alkoholilainsäädännön vapauttamista. Antti Rinteen (sd) hallitus on kuitenkin korottamassa alkoholiveroa.

Pelkonen haluaisi avata uudelleen alkoholilain, jota uudistettiin viime hallituskaudella.

LUE MYÖS: ”Tämä on esimerkki sääntö-Suomesta” – Viinibaarin avaava K-kauppias löysi erikoisuuden alkoholilaeista

”Markkinoinnin osalta meidän täytyy kumota nykyiset absurdit somesäännökset, joissa toimija on velvoitettu poistamaan hallitsemiltaan sivuilta kuluttajien kirjoittamat kehut tuotteista, mutta haukut saa jättää. Myös väkevien mainontakielto on nykymuodossaan ongelmallinen. On absurdia, jos yritämme estää kotimaisia firmoja menestymästä. Esimerkiksi Arctic Brands Groupin Arctic Blue Gin on kerännyt viime aikoina kosolti kansainvälisiä voittoja ja saanut positiivista huomiota. Yritys on kuitenkin saanut Valviralta kansainvälisille markkinoille suuntautuvasta some-viestintäkampanjasta pyyhkeitä. Mikään ei vie tehokkaammin yrityksiä pois Suomesta, kuin tällainen yrittämistä vaikeuttava niuhottaminen”, Pelkonen kirjoittaa blogissaan.

Pelkosen mielestä Suomen kannattaisi katsoa, mitä esimerkiksi alkoholiveroa korottanut Viro on tehnyt.

”Jos Rinteen hallitus aikoo toteuttaa suunnittelemansa alkoholiveron korotuksen, on selvää, että matkustajatuonti kasvaa entisestään ja Suomelta jää saamatta verotuloja. Viro on huomannut virheensä ja päätti alentaa alkoholiverotustaan. Samoin Latvia”, Pelkonen kirjoittaa.

LUE MYÖS: Uusi alkoholilaki ei räjäyttänyt kulutusta: Odotettiin 40 % halvempaa olutta ja lonkeroa, mutta toisin kävi

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Viron alkoholiviennin hiipuessa naapurissa jopa laskivat alkoholiveroa 24%. Meillä mennään eri suuntaan.

Tässä näkyy Suomen sisäinen suomettuminen, korruptio.

Joittenkin virkamiesten ja yritysten kesken sovitaan "jotain" muutoksia jotka eivät muuten onnistu.

Ehkä tässä todellisuudessa tuetaan viron matkailua?

PS: Suurin osa tuosta alkoholiryhmästä on meille Virontuojille kuitenkin kotimaista tuotetta. Oli se sitten viety Viroon.

Ihme etteivät Vihreä hermostu tuosta älyttömästä maittemme välisestä polttoainetta kuluttavasta rekka, laiva ja henkilöautorallista?

Kenneth Ainetdin

Nämä niuhottajat sikiävät pelosta. Katso nyt esimerkiksi tullin toimintaa siiderien osalta. he tulkitsevat direktiiviä niin ankarasti, ettei vahingossakaan kukaan tule moittimaan liian sallivasta linjasta ja virkavirheestä.

Virkamies pelkää kuollakseen virkavirhettä.

Hannu Suhonen

No tällänen lain säädäntö ei ainakaan lisää työpaikkoja. Ois tärkeempää käytää voimavaroja valistukseen kun estämiseen. Ihan jokaisen päihteen kohdalla. Luulis jo historiaa katsomalla tajuavan että se eshäminen ei toimi se vaan autaa rikollisuutta ja veronkiertoa. Nyt kun puhutaan viellä laillisesta huumeesta on käsitämätöntä kuinka sitäkin yritetään piilottaa ja kuvitellaan että siitä on jotakin hyötyä. Kansaa yritetään ohjata kun pikku lapsia keksimällä mitä ihmeelisempiä lakeja ja sääntöjä. Ei voi muuta sanoa että herätkää siellä kivitalossa.