Tiistai 23.7.2019

Jussi Halla-aho: Päätös 115 000 €:n potin peruuttamisesta kohtuuton - ”Eräät PS-nuorten toimijat syöttämällä syöttivät vastustajan lapaan”

Luotu: 
20.6.2019 14:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Jussi Halla-aho pitää PS-Nuorten tuen peruuttamista kohtuuttomana.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä Perussuomalaisten Nuorten tuen peruuttamisesta ja tänä vuonna jo maksetun tuen takaisin perimisestä kohtuuttomana.

”Oma näkemykseni on, että tuen peruuttaminen ja takaisinperiminen on kohtuuton seuraus yksittäisestä typerästä tviittauksesta. Päätökseen on syytä hakea oikaisua ja tarvittaessa viedä se oikeuteen”, hän kommentoi Facebook-tilillään.

(Juttu jatkuu upotuksen alla.)

Perussuomalaiset Nuoret ry:n saama avustus vuodelle 2019 opetus- ja kulttuuriministeriöstä on ollut suuruudeltaan 115 000 euroa, josta on jo maksettu 57 500 euron erä. Avustuksen peruuttaminen liittyy PS-Nuorten virallisella Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan tummaihoisesta perheestä, jonka saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

LUE LISÄÄ: Historiallinen päätös: Ministeriö peruuttaa koko PS-Nuorten 115 000 €:n potin – Tässä perustelut

”Perussuomalaisia nuoria on rahoituksen osalta syrjitty koko järjestön olemassaolon ajan suhteessa muihin poliittisiin nuorisojärjestöihin. Muutaman öyhöttäjän kommentit tarjosivat poliittisille vastustajille herkullisen tilaisuuden, jota ei tietenkään jätetty käyttämättä”, Halla-aho sanoo.

Päätös on Halla-ahon mukaan kohtuuton, koska se käytännössä lopettaa PS-nuorten toiminnan ja ajaa sen konkurssiin. 

”On selvää, että järjestöllä ei ole kykyä maksaa takaisin jo suoritettua 57 000 euron erää. Takaisinperintä on perusteeton siltäkin osin, että kyseistä summaa ei tietenkään ole käytetty mihinkään nuorisolain vastaiseen tarkoitukseen vaan normaalin järjestötoiminnan kuluihin.”

LUE MYÖS: Näkökulma: Syrjiviä ihonvärioppeja levittäneet PS-Nuoret saivat oikean rangaistuksen

Kysymyksessä on ensimmäinen kerta historiassa, kun nuorisoalan järjestön avustus joudutaan perimään takaisin siksi, että sen toiminta on ristiriidassa nuorisolain tavoitteiden kanssa. Halla-aho sanoo päätöksen avaavan ovet mielivaltaiselle sabotoinnille.

”Päätös avaa ovet sille, että kulloinkin vallassa olevat puolueet voivat enemmän tai vähemmän mielivaltaisilla perusteilla sabotoida kilpailijoidensa toimintaa. Näin ei toimita vapaassa maassa ja oikeusvaltiossa.”

Ministeriö korosti tiedotteessaan keskiviikkona, että avustettavan nuorisoalan järjestön tulee toiminnassaan toteuttaa nuorisolain tavoitteita. 

”Ministeriöstä avustusta haluavan nuorisoalan järjestön on noudatettava toiminnassaan nuorisolakia. Jos lakia ei halua noudattaa, on järjestön hankittava rahoitus toimintaansa jostain muualta kuin nuorisotyön varoista”, ministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtaja Esko Ranto sanoo.

Myös yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoo opetus- ja kulttuuriministeriölle antamassaan lausunnossa, että Perussuomalaisten Nuorten toiminta on selkeässä ristiriidassa nuorisolain yhdenvertaisuuden edistämistavoitteen kanssa. 

Valtuutetun mukaan järjestön toiminnan voidaan tulkita rikkoneen etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän kieltoa tai vähintään loukanneen tummaihoisten suomalaisten ja Suomessa asuvien ihmisarvoa. 

LUE MYÖS: Painava lausunto PS-Nuorten toiminnasta: ”Johtohahmojen tarkoituksena levittää valkoisen väestön asemaa korostavaa etnonationalistista sanomaa”

Halla-aho huomauttaa, että perussuomalaiset haluaa puolueena lopettaa lainsäädännöllisin ja hallinnollisin keinoin ns. humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. 

”Tämä on täysin legitiimi tavoite, jota edistämme demokraattisin keinoin. Nyt nähdyt nuorisolain tulkinnat antavat ymmärtää, että tällainen tavoite olisi peruste evätä julkinen tuki, jota muuten jaetaan järjestöille poliittiseen katsantokantaan riippumatta.”

Halla-aho moittii myös kohun aiheuttaneen tviitin kirjoittajia,

”Se, että ministeriön päätös on poliittinen, epäoikeudenmukainen ja väärä, ei tietenkään muuta sitä seikkaa, että eräät PS-nuorten toimijat syöttämällä syöttivät vastustajan lapaan ja kaikin tavoin pahensivat tilannetta. Mahdolliset seuraukset kärsii koko järjestö ja kaikki sen jäsenet. Siksi toistan aiemman, sekä sisäisesti että julkisesti esitetyn toiveen, että PS-nuorten jäsenistö reagoisi järjestössä olevaan ongelmaan niillä keinoilla, joita yhdistysdemokratia ja säännöt sille suovat.”

Perussuomalaiset Nuoret kertoi keskiviikkona vaativansa opetus- ja kulttuuriministeriöltä oikaisua vuoden 2019 avustuksen maksamisen lopettamisesta ja jo maksetun osuuden takaisin perimisestä. 

”Järjestö tulee laittamaan OKM:lle oikaisuvaatimuksen päätöksestä ja jos oikaisua ei saada, niin ainoa vaihtoehto on viedä asia oikeuteen”, PS-Nuorten pääsihteeri Toni Saarinen sanoi tiedotteessa. 

LUE MYÖS:

115 000 €:n potti: PS-Nuoret ei sulata ministeriön päätöstä - ”Jos oikaisua ei saada, niin ainoa vaihtoehto on viedä asia oikeuteen”

Raju reaktio PS-Nuorten 115 000 €:n potin peruuttamiseen: ”Annika Saarikko aloitti ennennäkemättömän syrjinnän”

 

Alma-gallup: Jussi Halla-ahon perussuomalaiset karkasi kilpailijoilta

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kai Niemeläinen

Ihmeellistä sinänsä, taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen Halla-ahon kanssa samaa mieltä!
VN:n päätös on kohtuuton: poliittisella nuorisojärjestöllä pitää olla oikeus jyrkkiin poliittisiin kannanottoihin. Perussuomalaiset rp. on irtisanoutunut mallikkaasti nuorten heitosta ja harjaaminenkin on aloitettu. Halla-aho on suoraselkäisesti myös ojentanut etnonationalisteja FB:n kommenteissa.

Avustusta olisi voitu leikata tulevalta osalta vaikkapa 10 000 eurolla. Se olisi ollut tuntuva, mutta samalla kohtuullinen seuraamus. Nyt annettu päätös tuntuu rangaistukselta. Sellaista ei ministeriö voi antaa, rangaistusten jakaminen on oikeuslaitoksen tehtävä.

Markku Savikivi

Hallitukset ovat syytäneet rahaa huolettomasti ja poskettomia määriä äärinationalistisen RKP:n nuorisojärjestöille ottamatta lainkaan selvää näiden feudentalismin asteesta. Tämä alkaa panee epäilemään veikkausvoittovarojen kavaltamista.

RKP:n äärinationalismi on todistettu sillä, että se pitää hyvänä omaa nationalististista toimintaansa, mutta paheksuu suomenkielisten kansallismielisten järjestöjen toimintaa. Rotutohtori Freudenthalin rintakuva killuu vielä noiden etnonationalistien paraatiseinillä.

Ovatko ministerit lahjottuja, pöljiä vai puuttuko heiltä vain yleissivistys?

Olisivat lukenet pakkoruotsin sijasta suomalaisuuden historiaa, niin yleissivistys olisi karttunut, pöljyys vähentynyt, eivätkä lahjuksetkaan enää kelpaisi.

Helena Vitikainen

Tuossa nuorten twiitissä oli totuuden siemen
eikä heitä ole tuomittu mistään .
Pitäisikö demareiden sekä muidenkin puolueiden tuet palauttaa jotka on tuomittu
Antti Rinne sakot ylinopeudesta , rikkoi lakia työriitojen sovittelussa , tuomio kavalsi taloyhtiön mummojen rahat .
Antti Kaikkonen vankeustuomio kavalsi luottamustehtävissä nuorisosäätiön rahat omiin vaalityöhön .
Vielä Kauko Juhantalo ja moni muu .
Muistetaan vain ja ainoastaa persut teki sitä ja tätä niin kuin muut ei olisi ikinä mitään töppäilyt

Markku Savikivi

"Onko Antti Rinne kirjoitellut seuraavia takaiskuja. ei-valkoiset voi olla suomalaisia ja ei-suomalaiset on ajettava pois suomesta näihin kuuluu juutalaiset ja romaanit."

Freudentalistien vakaa kanta on ollut , että vain ruotsia puhuvat ovat ylempirotuisia germaaneja, kun taas suomenkieliset ovat alempirotuisina ja keltaihoisina kelvottomia hallitsemaan Suomea.

Karoliininen instituutti vohki esi-isäini kalloja Pälkäneen hautuumaalta 1800-luvulla tehdäkseen kallonmittauksia suomalaisten rodun määrittelemiseksi. Ruotsalaisten ahkeran työn tuloksena piankin tunnettiin kautta Euroopan suomalainen matalamielinen ja keltaihoinen rotu, joka oli tuomittu ikuisesti jäämään germaanien vallan alle. Karoliinisen instituutin työtä jatkoi Uppsalan yliopiston rotutieteen laitos, joka kehitteli hyviä vinkkejä myös Hitlerille. Hitleristit luokittelivat suomalaiset kuitenkin esiarjalaisiksi käsittääkseni siinä suhteessa, missä määrin rotumme oli sekoittunut valkoihoisiin germaaneihin.

Ruotsalaisten tiedemiesten ansiota oli sekin, että suomalaisilla oli vaikeuksia saada keltaihoisina Yhdysvaltojen kansalaisuus.

Hitlerin uskonsedän, A. O. Freudenthalin, ideoiden pohjalla svekomaanit perustivat RKP:n vuonna 1906. Rotuoppi poistettiin virallisesta puolueohjelmasta vuonna 1956, vai oliko se vuonna 1958, mutta näyttäisi jatkuvan kuitenkin vielä nytkin epätasa-arvoisuutena politiikassa. Ja somekeskustelussa suomalaisvastaiseen rotuiluun törmää jatkuvasti.

Jaa niin, Karoliininen instituutti ei liene vieläkään palauttanut esi-isäini kalloja haudatattavaksi Pälkäneelle. On mahdollista, että karoliinit ovat käsitelleet kalloja halventavasti, eivätkä halua tätä toimintaasa paljastaa.

Johtopäätös: Koska suomalaisia on sorrettu muiden kansojen toimesta tuhat vuotta, eikä meitä vieläkään ole tarkoitus todesta ottaa, niin on ymmärrettävää, että suomalaiset suhtautuvat vieraisiin valtoihin erittäin epäluuloisesti. Tässä tapauksessa epäluuloisuus on kokemusten tuomaa viisautta.

Kaarlo Kunnari

Vain pahalla tahdolla voi ps-nuorten viestin ymmärtää väärin. Tekstissä ei ollut mitään tuomittavaa ja kuva vain oli kopioitu EU-informaatiosta ja sattui olemaan mulateista. Jos me imformoimme kansaa ja syyllistämme syrjinnästä, niin ehkä silloin pitäisi olla onnettomampi perhe kuvassa esim. rynkyt käsissä. Nyt ei viestissä ollut mitään haitallista aineistoa. Poliittinen vaino on selvästi kyseessä sanon puoluettomana kansalaisena. Tätähän nyt maassamme tehdään jatkuvasti. Kekkosen aikana oli määrätty vaino ja nyt toisenlainen vaino. Koskahan maamme muuttuu demokraattiseksi, jossa saa olla monta mieltä asioista.

Markku Peltola

"Yhdenvertaisuuslain 14 §:n perusteella kiellettyä on sellainen puhe tai ilmaisu, jolla henkilön ihmisarvoa loukataan luomalla halventava, vihamielinen tai hyökkäävä ilmapiiri.

Yhdenvertaisuuslain 14 §:n mukaista häirintää voi olla kirjoitettujen ja puhuttujen ilmaisujen lisäksi esimerkiksi ihmisarvoa loukkaavan materiaalin esillepano ja muu viestintä. Häirintä voi tapahtua viestintävälineestä ja –ympäristöstä riippumatta, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Myös vihapuhetta sisältävien linkkien levittäminen voi olla laitonta häirintää."

Tuota, tuota, onko olemassa sellaista poliittista tai uskonnollista kirjallisuutta, jossa kehotetaan tappamaan? Kehotus tappamaan olisi vihapuhetta. Sellaisessa kirjallisuudessa loukattaisiin henkilön ihmisarvoa luomalla halventava, vihamielinen tai hyökkäävä ilmapiiri. Eikö sellainen kirjallisuus pitäisi kieltää? Jos joku järjestö käyttää ja levittää sellaista kirjallisuutta, jossa kehotetaan tappamaan, niin eikö sellaiselta järjestöltä pitäisi evätä tuet ja periä jo annetut tuet takaisin?

Kaarlo Kunnari

Markku, missä persujen nuorisojärjestö kehoitti tappamaan tai muutenkaan loukkaamaan kenenkään turvallisuutta? Etkö ole tutustunut heidän mainokseensa josta heidät tuomittiin? Kuten edellä kerroin ei siinä ollut mitään sellaiseen viittaavaa. Käsittämätöntä ajatusmaailmaa jollakin ja tällaisten käsitysten takia ihmisiä leimataan.

Raimo Hakala

Merkillistä miten erilailla nähdään ja tuomitaan puheista ja teoista? Perussuomalaisten jatkuva julkinen tuomitseminen poliittisista kuperkeikoista on suorastaan sairasta. Sillä muiden tekoja ei tuoda edes esiin puhumattakaan, että niistä tuomittaisiin se ei ole demokratiaa. Kun tässä vielä selvästi rangaistaan puoluetta siitä, että kansalaiset vaaleissa kertovat, että muut puolueet ovat tehneet tekoja jotka eivät kuulu demokratiaan niin siitäkin rangaistaan yllätys yllätys perussuomalaisia?
Onhan se ymmärtämättömyyden erikoinen ennätys, kun kaksivuotta hallituksessa puolueena ja ulosheitettyjen syyksi pannaan koko politiikan epäonnistuminen?

Raimo Hakala

Hallitus rankaisee perussuomalaisia, kansan antaman vaalivoiton ja siinä näkyvän kansan tahdon politiikan muutoksesta vuoksi. Demokratian tapon seurauksena on yhä suurempi pelko kansan seuraavissa vaaleissa saaman voiton seurauksista. Sehän on suorastaan viihdettä, kun kerrotaan perussuomalaisten tuhonneen koko poliittisen osaamisen. Ensi askeleet hallituksessa koko politiikassa mukana olonsa aikana 2 vuotta ja tuhosi koko hallituksen? No kuka perussuomalaisia johti? Perustaja Soinihan jäi ministeriksi hallitukseen. Samoin muutkin ministerit. Sehän kertoo puolueen sisällä olleen opposition voimasta. Pystyy hajottamaan hallituksen? Demokratian kuolemasta kertoo pääministerin ilman vaaleja tehdyn hallituksen korjauksen ex persuista ilman mandaattia olevien henkilöiden avulla. No kansa kertoi mielipiteensä, kun hallitus hajosi ennen vaaleja. Tuli vaalit eikä näitä sinisiä ole enää eduskunnassa. Voiko sitä enää selkeämmin kertoa mitä mieltä kansa on? Siksi tuntuu omituiselta, että Rinne otti keskustan edellisen hallituksen pääministeripuolueen hallitukseensa. Hän ei noteerannut kansan vaaleissa kertomaa tahtoa?

Markku Järvinen

Nyt kansalaisten pitää olla tarkkana ja noudattaa erityistä varovaisuutta, mitä mielikuvia tai sanoja käyttää, kun someen kirjoittelevat. Kirjastoista olisi nyt syytä poistaa kaikki sellaiset kirjat, joissa esiintyy jotakin ihmisryhmää loukkaavia sanoja. Esim. mustalainen, neekeri, intiaani, keltanaama, vinosilmä, hurri, rantaruotsalainen , huora..... Kauheaa, mitä kaikkea sitä onkaan kirjoitettu. Rasismi on kukkinut. Tällaiset kirjat pois lainaamoista ja roviolle. Mitään mikrofilmikopioitakaan näistä ei ole syytä tallennella. Juurineen on rasismi revittävä pois Suomesta. Näin Suomessa saataisiin toteuttaa oikeusvaltioperiaatetta vastuullisesti ja esimerkiksi muille valtioille.