Tiistai 23.7.2019

Mikko Kärnä harkitsee lähtöä keskustan puheenjohtajakisaan: ”Nyt on laitettava kroppa likoon”

Luotu: 
20.6.2019 16:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Mikko Kärnä.
|

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä ilmoittaa harkitsevansa keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi asettumista.

”Olin alun perin sitä mieltä, että voisin palvella puoluetta paremmin jossain muussa tehtävässä ja olin aikonut asettua ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi vuonna 2020. Nyt on kuitenkin laitettava kroppa likoon, mikäli uusia puheenjohtajaehdokkaita ei ilmaannu”, hän kertoo tiedotteessaan. 

Kärnän mukaan keskusta tarvitsee aidon kisan puheenjohtajasta ja samalla on välttämätöntä käydä aatteellinen keskustelu puolueen tulevaisuudesta. 

”Mikäli lähden kisaan, lähden voittamaan sen. Ympäri Suomea kentältä saamieni viestien perusteella näin myös tapahtuu”, hän sanoo.

Kärnä on profiloitunut erityisesti maaseudun, seutukaupunkien ja Suomen harvaan asuttujen alueiden puolustajana.

”On täysin selvää, että en tulisi puheenjohtajana edistämään esimerkiksi Helsingin kehitystä, vaan päinvastoin jarruttamaan sitä. Pääkaupunkimme on elänyt muun maan kustannuksella aivan liian pitkään. Keskustan tulee olla koko maan puolue ja huolehtia, että pääkaupunkiseudun positiivinen erityiskohtelu yksinkertaisesti loppuu.”

Valtiovarainministeri Mika Lintilä kertoi aikaisemmin tänään ”joutuvansa” harkitsemaan puheenjohtajaehdokkuutta vakavasti, jos kilpaan ei Antti Kaikkosen lisäksi löydy muita ehdokkaita. LUE TARKEMMIN:Mika Lintilä väläyttää: ”Jos muita ehdokkaita kuin Kaikkonen ei tule, joudun vakavasti harkitsemaan”

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoi tiistaina pyrkivänsä keskustan johtoon.  Hän on ensimmäinen, joka on asettunut kisaan ehdolle virallisesti.

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan syyskuussa järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa. Nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti eduskuntavaalituloksen jälkeen väistyvänsä johtopaikalta. 

LUE LISÄÄ:

Antti Kaikkonen väläyttää: Valtiovarainministeri voi vaihtua

Ministeri Kulmuni Suomenmaassa: ”Ti­lan­ne on va­ka­va – Kol­mat­ta ker­taa kes­kus­ta ei sel­kä­sau­naa kes­tä”

Keskustavaikuttaja Tytti Määttä tekee paluun, muttei lähde puheenjohtajakisaan – esittää yllättävää mallia keskustalle

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Näistä henkilövalinnoista puheenollen, niin Kärnänhän me US kommentoijat erittäin hyvin tunnemme, kun US toimitus on häntä erityisesti pitänyt tapetilla siinä missä persujakin.
Kepun asia tietysti päättää johtajistaan, mutta Kärnä?. Eiköhän siinä marssittaisi suoraa puolueena lopun allinkoon.
Toisaalta kepua pienemmäksi haluaville Kärnä tai minun mielestäni Saarikko ja Lakeuden hevosmies olisivat oivia valintoja.
Minä valitsisin Kaikkosen taustastaan huolimatta, sillä Kaikkosen ajatusmaailma ymmärtääkseni on enemmän maailman megatrendejä ymmärtävä. Ja jos ei olisi olisi onnistunut minuakin huijaamaan.
Kulmunihan on kehityskelpoinen, mutta ei ehkä vielä tarpeeksi kehittynyt. Kannattaisi odottaa ja ottaa välimatkaa väyrysläiseen ajatteluun ja kepun venäjä tai pikemminkin neuvostoliitto tukeutumiseen vallassa pysymiseksi.
Kepullahan on myös oikeutettua maaseudun elinkeinoelämän huolesta ja puolesta pitämistä. Sen olisi vaan oikeasti irtauduttava etujärjestönä olemisesta yleispuolueeksi, mistä se edelleenkin on hyvin kaukana