Lauantai 20.7.2019

Työmarkkinajohtajalta karu arvio työllisyystoimista: ”Pääosin toivotaan toivotaan –osastoa”

Luotu: 
21.6.2019 10:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Työllisyyttä edistävät keinot edellyttävät maan hallitukselta johtajuutta ja kykyä erotella jyvät akanoista, Paltan Tuomas Aarto sanoo.
|

Palvelualojen työnantajien Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto on pettynyt keskiviikkona järjestetyn hallituksen ja työmarkkinatoimijoiden  seminaarin tuloksiin. 

”Vaikka seminaarin alustukset olivat lupaavia, ei käydyssä keskustelussa esitetty käytännössä mitään uutta. Erilaisia keinoja heiteltiin ilmaan pilvin pimein, mutta vain harvat niistä olivat riittävän konkreettisia ja nopeasti vaikuttavia. Pääosin tuotiin esiin toimenpiteitä, jotka olivat enemmän tai vähemmän ns. toivotaan toivotaan -osastoa aidosti kannustavien toimien sijaan”, Aarto kommentoi blogissaan.

Lue myös: Antti Rinne ja Mika Lintilä monien epäilemästä suunnitelmasta: ”Kyse ei ole mistään hallituksen omasta keksinnöstä vaan välttämättömyydestä”

Hän huomauttaa, että oikeasti työllisyyttä edistävät keinot eivät synny kolmikannassa itsestään. 

”Jotta niitä saadaan aikaan, maan hallitukselta edellytetään johtajuutta ja kykyä erotella jyvät akanoista. Keskiöön on otettava ainoastaan sellaiset toimet, jotka johtavat nopeasti haluttuun lopputulokseen. Tässä tarvitaan myös vahvaa poliittista johtajuutta.”

Aarto arvioi, ettei edes hallitusohjelma tue työllisyystavoitteen saavuttamista parhaalla mahdollisella tavalla. 

”Oikein toteutettuna esimerkiksi perhevapaauudistuksella olisi voinut olla merkittävät positiiviset työllisyysvaikutukset. Hallitusohjelmaan nyt kirjattu toteuttamistapa ei edistä työllisyyttä tai tasa-arvoa. Se ei myöskään paranna naisten työmarkkina-asemaa. Täytyy toivoa, että hallituksella riittää vielä kykyä uudelleenarvioida uudistuksen toteuttamistapaa osana nyt pohdittavia työllisyystoimia.”

Lue lisää: Mika Lintilä perustelee veronkorotuksia: ”Tilanne on varmasti herkkä, milloin se kamelin selkä katkeaa”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kai Lähteenmäki

Kyllä nuo Tulevaisuusinvestoinnit luo aitoja työpaikkoja.

Miten saada energiaa paljon käyttävät yritykset investoimaan ja työllistämään maahamme?
Yksinkerttaista, antammallla lisää kilpailuetuja niille- ennenkaikkea halpaa puhdasta sähköä ja lämpöä.
Jää tilaa palkankorotuksillekin kun suurimmat kustannuserät halpenee.

Antaa yritysten rakentaa vapaasti noita ydinvoimaloita- vaikka sellaisia hieman vanhempia malleja kuten OL2, jotka on toimineet 30-40 v hienosti tahkoen luotettavasti 24/7 edullista sähköä teollisuudelle- se on muuten ollut lähes ainoa kilpailuetu maassamme prosessiteollisuudelle...
Hukkalämpöä pitäisi voida hyödyntää enemmän- mm asuntojen, kasvihuoneiden, yms lämmitykseen.

Nopeat yhteydet alentaa sekä yritysten että kansalaisten kustannuksia ja säästää paljon aikaa. Asumisen kustanukset alenee kun asumisen vaihtoehtoja tulee kohtuullisen lähelle ajallisesti. Voi asua Salossa, Hämeenlinnassa,Kotkassa, ...ja työssäkäyntialueella asuu 2-3 miljoonaa suomalaista. Kuntien on pakko sallia edulliset asunnot, kun asukkaalla on vaihtoehtoja.

Kim Forsell

olen pahoillani ettet näe metsää puilta yritystuet on tätä varten mutta porukat pistetään ulos yrityksistä että saadaan isompaa kakkua jaettavaksi johdon kanssa kato esim. Postin johtajaa aivan törkeätä osakeyhtiöt taas jakaa osinkoja niin paljon kuin mahdollista ja sehän tarkoittaa ylimääräisten kulujen karsimista. samoin koko maahanmuuttovouhotus on ainoastaan sentakia että saadaan Suomen palkat alas jotta taas ruvetaan ihan uusia voittoja tekemään ja kansalaisena olen helvetin väsynyt tällaiseen toimintaan ja veikkaan että monet muutkin ja jossainkohtaa se kamelin selkä katkeaa jolloin on tiedossa anarkiaa, ja oikeuden ottamista omiin käsiin jolloin perseet tervetaan ja tehdään vääryydestä rikos josta enemmistö päättää mitä sille tapahtuu

Pertti Ikonen

Sopisivat jo huippupoliitikot keskenään että tempputyöpaikoilla mellakoinnin aika on ohi. Tosin kansalaisille riittää hupia maailman taappiin asti tempputyöllistämisestä lukiessaan. Mutta syksyllä kun uusi työministeri Harakka astuu estraadille, niin tuossa vasta nähdään TEM- ja TE-teattereiden taso.