Maanantai 22.7.2019

Puolustusministeri Kaikkonen ärähti Ylellä: ”Tämän sortin ryyppääminen ei kuulu Puolustusvoimiin”

Luotu: 
25.6.2019 10:03
Päivitetty: 
25.6.2019 10:05
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    ”Viimeistään nyt täytyy pitää huoli, että tämäntapaista toimintaa ei puolustusvoimissa tapahdu”, Antti Kaikkonen sanoo.
|

Tuore puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) otti vahvasti kantaa Lemmenjoen harjoituksen tapahtumiin Yleisradion aamutelevisiossa tiistaina.

Karjalan lennoston entinen komentaja sai tiistaina tuomion käytöksestään harjoituksessa. Hänen katsottiin syyllistyneen esimiesaseman väärinkäyttöön, palvelusrikokseen ja kunnianloukkaukseen sekä olleen lisäksi siinä määrin päihtynyt osan aikaa harjoituksesta, että hänen palveluskykynsä oli alentunut. Tuomion sai myös lennoston komentajan kurinpitoesimiehenä toiminut ilmavoimien ex-komentaja.

”On selvää, että tämän sortin ryyppääminen ja rellestäminen ei tämän päivän puolustusvoimiin kuulu”, Kaikkonen sanoi Ylellä.

Lue myös: ”Homorunkkarit, Suomen paskin kaupunginjohtaja” – Lemmenjoesta tuomio lennoston ja ilmavoimien ex-komentajille

Ministerin mukaan asian olisi pitänyt olla selvä jo aiemmin, mutta Lemmenjoki saa hänen mukaansa toimia viimeisenä varoituksena puolustusvoimien väelle.

”Viimeistään nyt täytyy pitää huoli, että tämäntapaista toimintaa ei puolustusvoimissa tapahdu.”

Kaikkonen uskoo, että asia on käsitelty puolustusvoimien henkilöstön kanssa jo ennen hänen nimitystään.

”Mutta jos se jollekin vielä epäselvää on, niin kerrotaan vielä, että tällainen peli ei vetele”, ministeri sanoi.

LUE MYÖS:

HS: Puolustusministeri keskusteli Sauli Niinistön kanssa – presidentti halusi tietoa Lemmenjoen tapahtumista

Lemmenjoen tapahtumat: Ilmavoimat käytti 9600 € – ostoslistalla Jaloviinaa, Ifolor-kuvakirjoja ja hautakynttilä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Alkoholivastaisin ehdokas on perinteisesti pärjännyt parhaiten pj-kisassa, taisi pärjätä muinoin myös presidentti-ehdokasasettelussa.
Kuinka entinen puheenjohtaja voi viljellä viinimarjaa ja jopa valmistaa viiniä? Siitähän voi päihtyä ja päätyä pahnoille ja oikeuteen.

Matti Nokela

Valitettavasti vieläkin nämä puolustusvoimien "retket" tai "harjoitukset" ovat hyvin kosteita samoin kuin maanpuolustuskurssit UM:llä . Kurssit olisi hyvä muokata uudestaan ja terve henkisyys ja terveys näkökohdat huomioiden
terv
matti nokela päihdetyöntekijä ja hoitoonohjauskouluttaja

Pertti Ikonen

Keskustan joukoissa on aina kotiinpäin kun muistaa paheksua viinan juontia. Seuraavaksi pitää olla riittävästi pituutta. Ja ennen oli parempi olla myös tohtorin tutkinto suoritettuna. Koskaan en ole kuullut että rikkeet olisivat haitanneet puolueen tehtävsissä.

Jone Virtanen

Aivan turhaa kitinää. Ja turhaa höpinää. PV on organisaatio jossa ollaan tekemisissä aika raskaiden asioiden kanssa, vaikka sotaa ei olisikaan. Se on äijien organisaatio ja toivottavasti se myös pysyy sellaisena. (Tiedän, että taas jollakin on vastaansanomista) Varumiesten koulutusta kehitetään jatkuvasti ja sen suunta on oikea.

Jos kaupunginjohtaja ei kestä ko tyyppistä psyykkaamista, on hän ihan turha kaveri harjoituksissa. Minua on "kuulusteltu" muutamassa harjoituksessa ja voin sanoa sen olevan helkkarin paljon kovempaa henkisesti kuin tuo sanailu, vaikka nekin ovat olleet vain harjoituksia. Mutta ne kun valmistavat vain siihen mitä sitten tosipaikassa olisi edessä.

PV:ssä ryyppääminen on vähentynyt todella paljon. Kun oli töissä "firmassa" 1980-luvulla viisi vuotta meininki oli aivan erilaista kuin nyt. Ja se on hyvä asia. Nykyinen Puolustusministeri sen sijaan voitaisiin vaihtaa heti. Mutta toisaalta, onhan hänelläkin kokemusta raastuvasta....