Tiistai 23.7.2019

Paavo Arhinmäki kuittaa kokoomukselle: ”Puheet levällään kuin Jokisen eväät”

Luotu: 
25.6.2019 19:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Paavo Arhinmäki.
|

Hallituspuolue vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ihmettelee oppositiopuolue kokoomuksen edustajien toimintaa tämän vuoden toisen lisätalousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa tiistaina. 

”Tänään eduskunnassa kokoomuksen puheet olivat levällään kuin jokisen eväät. Ensin kokoomus on leikannut kaikesta. Ja kun nyt näitä leikkauksia korjataan, kokoomus pitää korjauksia liian pieniä. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”, Arhinmäki tviittaa.

Hän jatkaa aiheen kommentointia blogissaan, jossa toteaa lähetekeskustelusta jääneen sellainen kuva, että ”ontto on tynnyri, jota kokoomus pyrkii kolistelemaan oppositiossa”. 

”Johdonmukaiseen ja uskottavaan oppositiopolitiikkaan on vielä matkaa”, Arhinmäki sanoo.

Kokoomuslaiset moittivat lähetekeskustelussa Antti Rinteen (sd) hallitusta muun muassa siitä, että työllisyystoimet puuttuivat lisätalousarviosta. Paljon keskustelua herätti myös pääministerin kuuluisa lupaus eläkeläisten ”vappusatasesta. Lue tarkemmin:  Antti Rinteen vappusatasesta heti äläkkä eduskunnassa: ”Kutistuuko keskikesän kympiksi?”

”Viime kaudella kokoomus leikkasi eläkeläisiltä jäädyttämällä mm. jäädyttämällä kansaneläkkeiden indeksit, nostamalla sosiaali- ja terveydenhuollon maksuja sekä korottamalla lääkekorvausten omavastuuta. Nyt hallituksen tavoitteena on korottaa alkuvaiheessa pienimpiä eläkkeitä 50 eurolla. Kokoomus tuntui kritisoivan tätä liian pieneksi korotukseksi, leikattuaan ensin eläkkeitä neljän vuoden ajan”, Arhinmäki kommentoi.

Lue myös:

Asiantuntijoilta tyly havainto Suomen tuoreista luvuista: Antti Rinteelle uhkaa tulla ”kuukausittainen päänsärky”

”Ministerivastuun alla ei voi enää puhua pötyä - Demarit selittelevät tätä fuulausta vielä pitkään”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raili Sergejeff

Onneksi ei olekaan mitään yhteistä, sehän onkin päinvastoin. Edellinen hallitus Kokoomus mukaanlukien leikkasi, ja Rinteen hallitus yrittää paikata vahinkoja.

Pitäisi muistaa, että Rinne lupasi vappusastasen asteittain, ei kertaheitolla, mutta eihän sitä haluta muistaa.

Kumma, että Kokoomus nyt hörhöilee noista asioista, kuin olisi kääntänyt takkinsa totaalisesti sitä vastaan, mitä itse toteuttivat edellisessä hallituksessa.

Huom! En ole vasemmistoliittolainen enkä äänestänyt vasemmistoa!

Timo Virtanen

Rinne paikkaa näköjään puolueitten kassaa. Puoluetukea aiotaan nostaa. Kun ministereitten paokat saatiin nostetuksi (; pääministerinkin 2.000 eur/kk ) ja valtiosihteereitä ym väkeä moninkertainen määrä. Ja Leppä ilmoittaa juuri, että elintarvikkeitten hinnat ovat liian alhaiset, pitää nostaa. Lienee sovittu hallituksessa sekin ? Siis luetko kokoomuksen ansioksi, että hommat ovat olleet hanskassa ? Menojen lisäys ei tarkoita sitä, että asiat menisivät parempaan suuntaan.

Merja Helle

Demarit lupasivat nostaa pieniä eläkkeitä vähitellen. Se sanotiin aivan selvästi. Sipilän hallitus leikkasi indeksit ja paljon muuta. Nyt leikkaajat itkevät liian pieniä ja hitaita korotuksia. Säälittävää. Onko poliitikkojen muisti tosiaan noin lyhyt?