Tiistai 23.7.2019

Katri Kulmuni pyrkii keskustan puheenjohtajaksi – Kaikkoselle haastaja

Luotu: 
26.6.2019 10:06
Päivitetty: 
26.6.2019 11:31
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    Keskiviikkona tiedotustilaisuuden järjestänyt Katri Kulmuni haastaa Antti Kaikkosen keskustan puheenjohtajakisassa.
|

Elinkeinoministeri, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pyrkii keskustan puheenjohtajaksi.

”Mie oon tullut siihen johtopäätökseen, että pyrin keskustan puheenjohtajaksi”, Kulmuni kertoi tiedotustilaisuudessaan keskiviikkona.

Kulmuni kuvasi puheessaan vaalitappioita kärsineen keskustapuolueen tilaa vakavaksi. Hän totesi haluavansa tehdä keskustasta jälleen sellaisen vaikuttamisen välineen, jollaiseksi se on syntynyt.

”Ollakseni rehellinen, ei keskusta ole enää [viime vuosina] ollut laajoille kansan joukoille sellainen vaikuttamisen väylä, mikä se parhaimmillaan voisi olla.”

Kulmunin mukaan aivan leimallista keskustalaisuutta on aluepolitiikka: valinta hajauttamisen ja keskittämisen välillä.

”Kyse on aluepolitiikasta, jossa jokaiselle suomalaiselle mahdollistetaan tasa-arvoiset lähtökohdat oppia, kasvaa ja elää juuri siellä, missä haluaa”, Kulmuni painotti.

Valtiovarainministeriksi?

Kulmuni linjasi, että keskustan uuden puheenjohtajan tulee nousta valintansa jälkeen myös valtiovarainministeriksi. Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä, hän perusteli. Tällä hetkellä keskustan valtiovarainministerinä toimii Mika Lintilä, sillä keskustan väistyvä puheenjohtaja Juha Sipilä ei lähtenyt enää ministeriksi Rinteen hallitukseen.

Aiemmin puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut puolustusministeri Antti Kaikkonen. Kisasta ovat jättäytyneet muun muassa Annika Saarikko, Antti Kurvinen ja Anu Vehviläinen.

Kulmuni kuvasi Kaikkosta kollegakseen ja ystäväkseen, eikä halunnut eritellä heidän politiikkansa eroja. Kysyttäessä eroista Juha Sipilään nähden, Kulmuni painotti haluavansa johtaa nimenomaan kansanliikettä.

Keskustan ylimääräinen puoluekokous valitsee Juha Sipilän seuraajan syyskuussa.

LUE MYÖS:

Antti Kaikkonen väläyttää: Valtiovarainministeri voi vaihtua

Antti Kurvinen: ”En pyri Keskustan puheenjohtajaksi – En ole valmis”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Kiiskinen

Hyvä että löytyi kepulaisten joukosta joku joka haluaa uudistaa. Kun sipilä on johtajuus kaudellaan vetänyt kepua alaspäin kokoajan, kun valitsi kokkarit hallitus kumppaniksi. Kaikkonen ei todellakaan nauti kantaväestön luottamuksesta, mut kepulaiset itse päättävät haluaako ne huijaukseen syylityneen johtajan, joka vetää sipilän linjaa. Jos kepu valitsee Kaikkosen se tietää että kepulle alamäkeä

Mikko Paavola

Minkähänlainen pulmunen tuo Tapani Vieri on - kuka tietää hänen julmuutensa ajattelijana. Hyväksyy pääministerin tuomiot mutta ei Antti Kaikkosen vaalitaulujen ostoa. Rikkeenä se oli pieni ja sellaisia löytyy muualtakin säätiöistä. Ei vain ole sattunut tutkimuksien piiriin. Tuollaisten muistelusta pitäisi jo rankaista sehän on tuomion kärsineen halventamista, piruilua ja solvaamista.