Keskiviikko 24.7.2019

IL: Poliisi etsintäkuulutti Jari Aarnion

Luotu: 
27.6.2019 12:31
Päivitetty: 
28.6.2019 09:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jari Aarniota ei Iltalehden mukaan tavoitettu torstaina aamupäivällä, eikä poliisilla ollut iltapäivälläkään tietoa hänen sijainnistaan. Arkistokuva.
|

Hovioikeudesta pitkän vankeustuomion saanutta Jari Aarniota ei tavoitettu torstaina aamupäivällä ja hänet on etsintäkuulutettu, Iltalehti kertoo.

Lehden mukaan Aarnio ei ollut aamupäivällä kotonaan eikä vastannut puhelimeen. Hovioikeus määräsi hänet torstaina vangittavaksi välittömästi, ja tämä etsintäkuulutus välitettiin tavan mukaan kaikille Helsingin poliisipartioille. Johtokeskus ohjeisti partioita kuljettamaan Aarnion tavattaessa suoraan Helsingin vankilaan, IL kertoo.

Iltalehden mukaan Aarnion sijoituspaikka, Sörnäisten vankila, on ollut hänen tiedossaan ennalta.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoo MTV:lle, että Aarnio ”varmasti itse ilmoittautuu vankilaan”. Poliisi puolestaan vahvistaa MTV:lle, että Aarnion olinpaikasta ei alkuiltapäivästä ollut tietoa.

Päivitys: Poliisin mukaan Jari Aarnio ilmoittautui itse vankilaan torstaina illalla.

 

Helsingin hovioikeus piti torstaina antamassaan päätöksessä pääosin ennallaan käräjäoikeuden antaman aiemman tuomion ja Aarnion saaman 10 vuoden vankeusrangaistuksen.

LUE LISÄÄ: 

Hovioikeus: Jari Aarniolle pitkä vankeustuomio – Uudet todisteet vahvistavat: Aarnio on ”Pasilan mies”

Hovioikeus: Jari Aarnion väite 447 000 euron palkkiosta oli perätön

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Johannes Hissa

Aarnio on istunut tutkintovankeudessa yhteensä noin 3,5 vuotta ja hän sai myös 3 vuoden tuomion Trevoc-jutusta eli yhteensä tuomio on 13 vuotta. Käytännössä siis puolet 13 vuodesta on 6,5 vuotta, josta on istuttu siis noin 3,5 vuotta eli istuttavaa on jäljellä noin 3 vuotta, joten Aarnio pääsee koevapauteen noin 2,5 vuoden päästä.