Tiistai 20.8.2019

”Ei tarvittu kuin yksi twiitti ihmisoikeusjärjestöltä ja sisäministeri jo hämärtää pääministerin lupausta eduskunnalle”

Luotu: 
28.6.2019 15:57
Päivitetty: 
28.6.2019 16:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Pääministeri Antti Rinne kertoi eduskunnassa torstaina, että hallitus ei tällä hetkellä harkitse aktiivisia toimia terroristijärjestö Isisin toiminnassa mukana olleiden naisten tai heidän lastensa evakuoimiseksi al-Holin pakolaisleireiltä.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman arvostelee hallituksen linjaa Isis-palaajien kysymyksessä sekavaksi.

Hän viittaa pääministeri Antti Rinteen (sd) torstaina eduskunnalle antamaan linjaukseen sekä sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) myöhäisempään Twitter-viestiin, joka vihjasi hallituksen linjan olevan yhä auki.

”Pääministeri Rinne totesi eilen eduskunnan kyselytunnilla selvästi, että ’meillä [hallituksella] ei ole mitään tarkoitusta sellaista toimintaa lähteä tekemään, jossa näitä ihmisiä lähdetäisiin esimerkiksi konsulipalvelulain perusteella tuomaan Suomeen”. Pääministeri antoi siis lupauksen eduskunnalle. Sisäministeri Ohisalo totesi kuitenkin myöhemmin samana iltana Twitterissä, että ’Suomi edelleen selvittää tilannetta monista näkökulmista’. Ei tarvittu kuin yksi twiitti ihmisoikeusjärjestöltä ja jo sisäministeri Ohisalo hämärtää pääministerin eduskunnalle antamaa lupausta siitä, ettei Isis-naisia haeta Suomeen”, Vestman ihmettelee tiedotteessaan.

Uusi Suomi kertoo Ohisalon linjauksesta tässä jutussa. Hänen kannanottonsa oli vastaus Finnwatch-järjestön edustajan arvosteluun. Lue tarkemmin: Rinteen hallituksen päätös ”järkytti” – Sisäministeri Ohisalo hämärsi hallituksen linjaa ”Isis-naisista”

”Voiko hallituksen linjaan luottaa lainkaan? Tai oikeammin: Onko hallituksella ylipäätään yhtenäistä linjaa asiassa”, Vestman kysyy.

Vestman toteaa, että myös niin sanotuilla ”Isis-naisilla” on tutkijoiden mukaan ollut asema terroristijärjestön tavoitteiden saavuttamisessa.

”Isis-naiset ovat itse valinta tehneet. He ovat lähteneet palvelemaan ihmisvihamielestä terroristijärjestöä, jonka tavoite on koko länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen kumoaminen. He kuuluvat kansainvälisen rikostuomioistuimen eteen, eivät vaeltamaan Suomen kaduille”, Vestman sanoo.

LUE LISÄÄ:

Nyt tuli Antti Rinteeltä selkeä kanta ”Isis-naisiin”: ”Tässä tilanteessa emme harkitse mitään evakuointitoimenpiteitä”

Jussi Halla-aho: ”Isis-naisille ei pidä tehdä yhtään mitään”

Riita ”Isis-naisista” repesi uudelleen – Jihadismin tutkija: ”Tässä viattomuuden moraaliset rajat hämärtyvät”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esa Mäkinen

Vestman on nilkki, joka haluaa vain itselleen huomiota. Nyt kun se yli sadantonnin vaalimainoskampanja on ohi, on tehtävä mikkokärnät silloin tällöin näkyvyyden takia.
Ohisalon vastaus on itsestäänselvyys: tottakai Suomi seuraa ja selvittää noiden ihmisten tilannetta, mm. sitä silmälläpitäen, jos he joutuvat Irakissa tai Syyriassa oikeuden eteen tai jos vaikka heidät päästetään leiriltä ja paluumatka ominpäin näyttäisi alkavan. Suomi yhteistyökumppaneineen ei varmasti halua kadottaa heitä näkyvistä sellaisessa tapauksessa. Ja aivan varmasti lasten terveystilannetta seurataan. Ainakin jotkut naisten omaisista Suomessa pitävät myös yhteyttä ministeriöön, se on ihan sallittua. Ei kai kukaan tosissaan kuvittele, että Rinteen lupaus tarkoitti, että kirjan kannet kiinni?

Jaakko Aalto

Ja ikähän tuossa Wesmannin esittämässä arvostelussa oli muka paikkansa pitämätöntä? Ohisalo ajaa selvästi omaa linjaansa niin isis-terroristiksi lähteneiden tänne hakemisessa kuin turvapaikanhakijoiden tänne haalaamisessakin. Nyt jää vain nähtäväksi, onko Rinteellä kylliksi järkeä ja päätäväisyyttä tämän sooloilun aisoihin panemiseksi.

Tiina Ison

Rinteen hallitus jatkaa edellisten sekoilua....

Kyseessä on lapsia ja yksittäistapauksia. Suomen valtiolla (jolla jopa parisenkymmentä valtiosihteeriä palkattuna) voidaan katsoa olevan riitävät resurssit ja edellytykset tiedolla johtamiselle ja päätöksenteoille myös vastaamaan eduskunnassa (ja muutoin) - kunkin yksittäisen lapsen, äidin ja perheen yksittäistapauspäätöksistään ja niiden perusteista, riittävän läpinäkyvästi mm ihmisoikeustuomioistuimessa tai kansainvälisessä rikostuomioistuimessa, käsitellen nyt esille tullutta suomalaisten tilannetta eduskunnassa ja jopa mediassa massana: "Isis naiset ja Isis lapset".

Laki vaatii suhteellisuudentajun soveltamista myös SUPO:n, Halla-ahon ja muiden muutoin sivistyneiden "prolifix dialogeihin" eli kiihkoiluun ja kiihottamiseen.

Lähtökohtaisesti lapset ovat viattomia eikä lapsiin liitetä "elämänkaaren ennakoivaa leimaamista" ja "demonisointia", kuten SUPO on tehnyt julkisesti, asiattomasti ja lasten oikeuksia loukaten muista puhumattakaan. Tavoitehakuinen polittinen toiminta ei ole eduksi ammattiharjottamiselle, jonka tehtävä on suojelu.

Ihmisoikeudet ja lapsenoikeudet ovat ensisijaisia toki vuodesta 2015 Suomi on strategisesti ja aktiivisesti Valtioneuvoston johdolla, tuottanut "muuta" eli uusia toimintamalleja, joilla saattaa ihmisoikeudet ja lapsenoikeudet toissijaisiksi.

Tasavallan presidentti Niinistö on erityisesti kunnostautunut tällä saralla allekirjoittaen kokeilulain Laki 1350/2014 (Finlex:stä löytyy ja kannattaa lukea), jossa poikettu perusarvoista saattaen perustuslaki ja kv-ihmioikeudet toissijaiseen asemaan "kuntaihmiskokeiluina" 2015-16 ja kahden vuoden "kokeilut" skaalattu 2017-19 valtakunnalliseen uuteen järjestäytymiseen. Nämä "kokeilut" selittävät mm Valviralle epätavanomiaset vanhusten kuolemat "prosessina".

Nyt ollaan tilanteessa, jossa Valtioneuvosto ja tasavallan peresidentti ovat delegoineet operatiivisen vastuun (strategioistaan) yli viidelletoista valtiosihteerille (eli hallinnolle), jotka tilaavat Valtioneuvoston konsernin tietohallinnolta (eli erilliseltä oikeudelliselta yksiköltä) ICT-tukipalveluja (eli sopimuksellisina ostopalveluina) päätöksentukituotantoja siten, että "yksittäisten henkilöiden tilanteet" ovat muokattavissa (eli optimoitavissa) tuottamaan halituksen tilaamia "etukäteen sovittuja tuotoksia". Insinööreille prosessi on ykinkertainen eikä monimutkainen.

Yksinkertaistettuna siis;
alaikäiset lapset, jotka tarvitsevat välitöntä suojelua esitetetään "muuna" viestitäen lasten olevan "ennakoitavissa olevina, radikalisoituneita, sopeutumattomia" ja tämän olevan yhteisesti sovitun kestävän digitaalisen tarinan eli dialogin...

Vakavasti ehdotan psykiatrien ja psykologien puheenvuorojen tarkastelevan ryhmädynamiikaa Suomessa, Valtioneuvostossa, eduskunnassa, somessa ja yleisesti "hurahtaneiden ohjailuun", mikä on populismin ja propagandan tuulenviemää sekavuuden suuntaan kuin toiseen eikä muista arvoista johtuvaa.

Dialogit eivät ole loogisia, asiallisia tai asianmukaisia. Päätöksenteot ovat sen mukaisia eikä vaan suuntaisia.

Onneksi Europan halki ja Suomen kaduilla voi vielä kävellä ja "valita" suuntansa...

Jos kuitenkin tarkkoja ollaan nimenomaan "valinnavapaus" (eli itesmääräämisoikeus) ei ollut se asia, mitä Sipilän tai Rinteen hallitus tai Suomen kansa arvioivat olevan heille perusarvo, ensisijiasta tai ylipäätänsä suomalaiselle valtaväestölle optio tai potentiaali. Mahdollisesti, käänteislogiikanuniversumissa asia onkin niinpäin, että itsemääräämisoptio onkin nimenomaan "Isis naisilla ja Isis lapsilla".

Eiköhän kaikki ole kyllästynyt kestäviin, sekaviin, prolifix dialogeihin.... ehkä dialogit tulisi jättää sikseen ja saattaa asia suoraan kv-tuomioistuimeen tai Suomen valtionrikos - kv- rikostutkintaan.

Tiina Ison
tietojohtamisen asiantuntija

Tätä "prolifix dialogia" pyritään kestävänä ylläpitämään tarpeeksi kauan kunnes jopa SPD, vihreät ja vasemmisto menevät tarpeeksi sekaisin "arvoissaan".

Kannatta tutustua uudestaan perustuslakiin ja kv-ihmisoikeuksiin sekä ECRH:han. Rome Statute artikla 5 on myös hyvä muistutus sellaisiin tilanteisiin, joissa Suomen valtio saattaisi tulkita "suomaalaisten, alaikäsiten lasten" olevan "sotilaita", "sotilaallisessa tilaallisessa".

Lähtökohtaisesti, väestöryhmän polittiinen demonisointi

Mats Hellström

Muistakaa Pariisi 2015. 132 kuollutta ja 350 haavoittunutta. Tekijät toisen polven maahanmuuttajia. Tervetuloa vaan takaisin tämä Isis jengi? Toisen maailmansodan jäljiltä jahdataan yli 90 v vanhuksia, joilla on ollut Saksan asepuku päällä ja sitä ei kyseenalaista kukaan.