Tiistai 23.7.2019

Antti Rinne linjasi pakolaispolitiikkaa MTV:lle: ”Ei mitään erityistä muutosta ole tulossa”

Luotu: 
29.6.2019 12:35
  • Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Antti Rinne.
|

Pääministeri Antti Rinne (sd) sanoo, ettei Suomen pakolaispolitiikkaan ole tulossa ”mitään erityistä muutosta”, vaikka Suomeen otetaan turvapaikanhakijoita Italiasta.

”Tämä oli yksittäinen päätös, joka liittyy siihen, että yli 40 ihmistä on ollut kaksi viikkoa tuolla merellä. Halusimme nyt päättää puheenjohtajuuskauden alussa siitä, että otetaan tällä tavalla vastuuta – tällä kertaa. Suomen politiikkaan ei sinällään mitään erityistä muutosta ole tulossa”, hän sanoi MTV:lle.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti perjantaina, että Suomi voi ottaa vastaan kahdeksan turvapaikanhakijaa Italiaan rantautuneelta pelastusalukselta. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) mukaan kyseessä on uuden hallituksen linjanmuutos pakolaispolitiikkaan.

Erityisesti hallituskumppani keskusta on ihmetellyt Ohisalon lausuntoa.

Lue lisää:

Maria Ohisalo joutui kovaan ryöpytykseen: ”Tässä ei auta itku markkinoilla - Hallituksen sisällä ei voi sooloilla”

Muuttiko Italian tapaus Suomen pakolaispolitiikan? – Pelastuslaivan pidätetty kapteeni: ”Pelastin raskaana olevat naiset ja lapset”

Hallitus päätti: Suomi ottaa 8 turvapaikanhakijaa alukselta, joka uhmasi Italian hallituksen käskyä ja Matteo Salvinin uhkauksia

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Aalto

Mitäs jos lopetettaisiin puhuminen turvapaikanhakijoista, vain naiiveimmat enää uskovat tulijoiden hakevan turvaa. Tänne tullaan yksinomaan anteliaan sosiaaliturvan vuoksi, niin anteliaan, että siitä riittää lähetettäväksi kotimaahankin. Heidän kotimaahansa lähettämät varat tulisi tulkita kehitysavuksi.

Marita Suo

Rinne kääntää takkia, puhuu toista ja tekee toista. Miten Antti nämä Isänmaamme rakentajat, hekin tarvivat puhtaat ja kuivat vaipat, ruokaa, majoituksen sekä paljon hoitoa ja huolenpitoa. Mutta vihervassarihallitus piipertää turvapaikanhakijoitten kanssa. Älytöntä, hävetkää!