Tiistai 16.7.2019

Ruotsin kokoomusjohtajalta suoraa puhetta ammuskeluista: ”Tilanne on äärimmäinen maalle, joka ei käy sotaa”

Luotu: 
2.7.2019 09:45
Päivitetty: 
2.7.2019 09:47
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ruotsin kokoomuspuolue moderaternan puheenjohtaja Ulf Kristersson vaatii tiukennuksia oleskelulupien myöntämiseen. Hän esittää, että ruotsin kielen osaaminen olisi jatkossa pysyvän oleskeluluvan ehto, eikä tulkkauspalveluita kustannettaisi.
|

Ruotsissa kokoomuspuolue moderaternan puheenjohtaja Ulf Kristersson vaatii tiukennuksia oleskelulupien myöntämiseen. Kristersson esittää, että ruotsin kielen osaaminen olisi jatkossa pysyvän oleskeluluvan ehto, eikä yhteiskunta enää kustantaisi kaikkia tulkkauspalveluita.

”Hänen, joka saa pysyvän oleskeluluvan, on osattava ruotsia. Ja silloin ei tarvita enää laajaa ilmaista tulkkausta”, Kristersson sanoo.

”Oikeus omaan kotikieleen on nyt ollut vahvempi kuin velvollisuus opiskella ruotsia.”

”Aito integraatio alkaa ruotsin kielestä. Kieli on tie ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Se on aikuisille avain työmarkkinoille ja lapsille avain kouluun”, Kristersson linjaa.

Visbyn Almedalsveckanilla pitämässään tunnin mittaisessa linjapuheessa puoluejohtaja hahmotteli uutta 2020-luvun Ruotsin mallia. Kristerssonin mukaan juuri kieli on koko mallin ”punainen lanka”. Samalla hän korosti, ettei maahanmuuttajien voi heti odottaa osaavan täydellistä ruotsia, mutta tällä hetkellä ”ymmärrettävä kielitaito on ehdottomasti aliarvostettua”.

Ruotsin parlamentissa kokoomus on tällä hetkellä oppositioasemassa. Hallituspuolue sosiaalidemokraattien opetusministeri Anna Ekström tyrmäsi Kristerssonin avauksen tuoreeltaan ”sydämettömänä” Dagens Nyheterin haastattelussa.

Puheessaan Kristersson tuomitsi myös jyrkästi vakavan väkivallan, ampumiset ja kranaatti-iskut. LUE MYÖS: Kaksi ammuttu kuoliaaksi Tukholmassa – Poliisilla suuroperaatio

”Ruotsissa on väkilukuun nähden eniten kuolemaan johtaneita ampumistapauksia nuorten miesten keskuudessa koko Länsi-Euroopassa. Kymmenen kertaa enemmän kuin Saksassa. Tukholmaa ravisteli eilen kolme uutta ammuskelua. Sollentunassa [Tukholmassa] tapettiin nuori mies automaattiaseella.”

”Ja vuoden 2014 jälkeen on tehty 100 kranaatti-iskua. Kaksi vuotta sitten kahdeksanvuotias poika kuoli kranaattiin asunnossa Biskopsgårdenissa [Göteborgissa]. Tilanne on äärimmäinen maalle, joka ei käy sotaa.”

”Tämä ei ole Ruotsin malli.”

LUE MYÖS: Malmössä räjähti taas – Näin Ruotsin poliisi selittää räjähdysten jyrkän kasvun

Ruotsin kokoomusta vuodesta 2017 johtanut Kristersson hyökkäsi rajusti myös maan pääministeripuolue sosiaalidemokraatteja vastaan ja haukkui sen pystyyn Venäjän äänioikeuden palauttamisesta Euroopan neuvostossa.

”Krimin liittäminen Venäjään ja pyrkimys hajottaa eurooppalaisia demokratioita vaatii vahvempaa ruotsalaista puolustusta. Ja sen tulisi johtaa myös Ruotsin Nato-jäsenyyteen. Mutta sosialidemokraatit priorisoivat vuorotteluvapaata [Ruotsissa jo kertaalleen kumottu] ja perheviikkoa [kolme ylimääräistä vuosilomapäivää vanhemmille] puolustuksen edelle.”

”Ja tässä eräänä päivänä he äänestivät venäläisten palauttamisesta Euroopan neuvoston täysjäseneksi. Ensimmäinen on täysin vastuutonta ja toinen on enimmäkseen ihan muusta maailmasta”, Kristersson tylytti sosiaalidemokraatteja.

Kannanotto energiapolitiikkaan – nauratti ruotsalaisyleisöä sosialismivertauksella

Kristersson otti myönteisen kannan lisäydinvoiman rakentamiseen. Ruotsissa järjestettiin vuonna 1980 kansanäänestys, jolla ydinvoima haluttiin kieltää kokonaan vuoteen 2010 mennessä. Äänestystulos on sittemmin kumottu ja Ruotsin eduskunnan päätöksellä energiayhtiöt voivat uusia nykyisiä, käyttöikänsä päähän tulevia reaktoreita.

Nyt kokoomusjohtaja Kristersson esittää kuitenkin panostuksia uuden, neljännen sukupolven ydinvoimaan. Kyse on arviolta vuonna 2030 kaupalliseen käyttöön tulevista voimaloista, kun esimerkiksi Olkiluotoon valmistuva OL3-reaktori edustaa ydinvoimaloiden kolmatta sukupolvea.

Kristerssonin ajattelun taustalla on ”Ruotsin sähköpula”, kuten hän itse sanoo.

”Ja yhtäkkiä Ruotsissa on yrityksiä, jotka eivät uskalla kasvaa - koska he eivät saa riittävästi sähköä. Ihan kuin Ruotsi olisi maa, jossa sähkönkulutusta säännösteltäisiin.”

”Sosialismi johtaa tavallisesti kahteen asiaan: pulaan leivästä ja pulaan sähköstä. Ja juuri sen on saanut nyt Pågen [leipomoyritys] Malmössä kokea. Ei sähköä, ei uutta leipomoa”, Kristersson kertoi ja sai vastaansa ruotsalaisyleisön naurut.

LUE MYÖS:

Anne Bernerin junasuunnitelman jyrännyt Sanna Marin käy nyt taksilain kimppuun

Hallitus kiirehtii eroon Sipilän aktiivimallista – ”Emme jää niitä lukuja odottelemaan”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Martti Mykkänen

Hei,

Onko jäänyt selvittämättä fasismin taustat? Se on kommunistien perustama terroristinen järjestö, joka ammentaa aatteensa perusteet Karl Marxin Pääomasta. Koko toinen maailmansota oli kommunistien aikaansaannosta, Kommunistinen Neuvostoliitto ja sosialistinen Saksa päärooleissa.

Aiheessa mainitut poliittiset ja aatteelliset liikkeet liitetään Hitlerin Saksaan ja kansallissosialistisen valtiomuotoon.
Fasismin tie kulki Karl Marxin aatteesta sisältönsä luoneen, Stalinin ja Mussolinin kautta Hitlerille vaikutteensa antanut liike edusti työväen diktatuuria. Se oli kopio Stalinin "valtiojärjestyksestä", diktatuuri ja sosialistinen valtio siinä kuin Neuvostoliittokin. Saksan teollisuudesta 90% oli valtion omistuksessa. Loput 10% kuului Hitlerin myönteisesti suhtautuneille teollisuussuvuille. Ne oli täysin Hitlerin valvonnassa ja kontrollin alla. Suvut saivat pitää omaisuutensa palkkiona uskollisuudesta.
Aatteeseen kuului myös nationalistinen rodun puhtaus.

Mistä ihmeestä te löydätte äärioikeiston? Fasismi on peräisin marxismista. Mikä valtio olisi enemmän nationalisti en kuin kaikki kommunistivaltiot? Kuinka moni onkaan viettänyt elämän tärkeimmät vuodet erossa perheestä Siberian Taigalla kun on saanut syytteen neuvostovastaisuudesta!
Mistä se oikeistolaisuus on peräisin? Joko toisen maailmansodan juuret on Karl Marxin aatteissa ja sen maallisen luomuksena kommunismissa.
Oikeistolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Kapitalismin isä Smith oli pelkkä taloustieteilijä.

MM

Olisi toivottavaa, jos toimittajat pohtisivat käsitteiden taustoja.

Lähetetty Huawei-matkapuhelimestani

Tapani Tuominen

Kristensson "jyrähti". Huutonaurua.

Sama puolue on ollut systemaattisesti Ruotsin täysin vastuuttoman ja idioottimaisen maahanmuuttopolitiikan tukena. Nyt vaaditaan niinkin rajuja toimenpiteitä kuin "kielenopiskelu". Mitä ruotsalainen kotoutumispolitiikka tarkoittaa, jos edes maan kieltä ei tarvitse opetella, ilmeisen rasismiolettaman pelossa?

Hulluja nuo ruotsalaiset ja ikävä kyllä myös suuri joukko suomalaisia, tällä(kin) hetkellä myös ministeritasolla.

JK. Viime yönä Växjössä ammuttiin taas.

Martti Mykkänen

Kotouttamissana pitäisi laittaa naftaliiniin ja käyttää muotoa kotoutuminen.
Ensin mainittu siirtää vastuun yhteiskunnalle kun taas jälkimmäisessä se kuuluu maahanmuuttajalle. Älä tule, pysy poissa jos et SOPEUDU!
Työyhteisössä sopeutuminen tapahtuu luonnollisella tavalla. Virkamiestyönä se on teatteria, pahimmillaan sirkusta kuin työllistämiskurssit.

Timo Hietanen

Ruotsin lehdistössä 20.5.2017 sekä "Dagens Nyheter" että "Fria Tider" artikkeli
ammuskeluista, joista jaettu tuomiot oikeudessa. 90 % kaikista tapauksista
tekijänä maahanmuuttajataustainen Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta. Usein
1990-luvulla syntynyt, vielä kotona asuva. Eihän tätä liioin täällä kerrota, ei
Ylellä tai Suomen medioissa poliittisen korrektiuden tukkiessa turvat.
Upsalan ilkeät satukatit Pilli ja Pulla eivät siis ole näiden tepposten takana.

Petri Rissanen

Fak juu!

Ruotsin oma poika Carl "Nato" Bildt oli vastuussa Ukrainan kriisistä kehittäessään Puolan Radoslaw Sikorskin kanssa EU:n itäisen ulottuvuuden, jonka avulla Ukraina piti kiskoa irti Venäjän vaikutusvallasta.

Ruotsin omaa toimintaa ei tule käyttää Nato-jäsenyyden astinlautana.

Martti Mykkänen

Lopettakaa saivartelut Nato-jäsenyyksillä. Puheita EI OLISI ilman Venäjän uhkaa.
Luulisi kommunismin romahdettua, että Venäjään ja sen vastuisiin suhtauduttaisiin tasapuolisesti länsimaihin nähden, mutta ei. USA on paha kun rajoittaa siirtolaisbyöryä, mutta Venäjä ei vaikka ei ota yhtäkään pakolaista.Venäjän pommit Lähi-Idässä tuottavat orpoja ja pakolaisia, mutta hörhöt syytävät Suomea ettei se ota riittävästi pakolaisia.
Heikon itsetunnon omaavat ja suhteellisuudentaju sata vapaat saivartelijat syyllistävät siitä kun afrikkalaisella ei pysy kuokka kädessä eikä kondomi päällä.

Jari-Pekka Vuorela

Tottakai ongelma on todellinen. Jengit nyt kuitenkin ammuskelevat lähinnä toisiaan.

Ilmaukset "10 kertaa" ja "90%" ovat vähän hassuja, kun puhutaan yhden käden sormilla laskettavista tapauksista vuodessa.

Ruotsissa oli toissa vuonna kaikkiaan 113 henkirikosta, väestöön nähden (vielä) vähemmän kuin Suomessa.

Kun sanotaan "väkilukuun nähden eniten kuolemaan johtaneita ampumistapauksia nuorten miesten keskuudessa", kyse ei voi kovin monesta olla. Ruotsissakin sentään vanhat känniläiset tappavat toisiaan puukolla ja muilla konsteilla.

Muutamakin tapaus on liikaa, mutta asian yhteys kielen oppimiseen on hämärähkö.

Ilkka Tähtinen

Asiayhteys tulee integraatiosta. Integraatio ruotsalaiseen yhteiskuntaan lähtee kielen oppimisesta. Kun oppii kielen, oppii todennäköisesti valtakulttuurin tavat toimia, avautuu paremmat työmarkkinat ja todennäköisyys hyväksikäyttöön (esimerkiksi alipalkkaus) vähenee.
Jos et osaa yhteisön kieltä, olet aika heikoilla missä tahansa päin maailmaa.

Timo Virtanen

Milloinkahan Suomen Kokoomusjohto, Orpo ja Mykkänen, ottavat julkisesti realistisen kannan turhaan maahanmuuttoon. Tuntuu siltä, että nämä kaksi jotenkin hyssyttelevät asiaa ? Pitää olla selvä linja. Turha on vihreitä tai demareita peesata. Uskottavuus karisee.