Keskiviikko 21.8.2019

”Isis-naisten” omaiset arvostelevat hallitusta HS:ssä – Tarjoutuvat maksamaan matkat Suomeen, puoltavat Supon valvontaa

Luotu: 
4.7.2019 10:28
Päivitetty: 
4.7.2019 10:36
  • Kuva: EPA / AHMED MARDNLI
    Kuva
    Arkistokuva al-Holin leiriltä Syyriasta.
|

Syyrian al-Holin pakolaisleirillä elävien suomalaisten niin sanottujen ”Isis-naisten” ja heidän lastensa omaiset ottavat Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan kantaa hallituksen toimintaan asiassa.

Kirjoituksen mukaan omaiset ovat ”tyrmistyneet hallituksen toimista vastoin omaa julistustaan olla ihmisoikeuksia edistävä hallitus”. Rinteen hallitus on linjannut, ettei se ainakaan tällä hetkellä suunnittele aktiivisia toimia suomalaisperheiden evakuoimiseksi leiriltä.

LUE MYÖS: Terrorismitutkijat: Rinteen hallitus otti aikalisän ”Isis-naisten” asiassa

Al-Holissa uskotaan olevan 11 suomalaisäitiä mukanaan 33 lasta.

”Meillä omaisilla on todellinen hätä kaikkien mutta erityisesti pienimpien lasten terveydestä ja hengissä säilymisestä. Kysymme, minne yhtäkkiä katosivat oikeusvaltion periaatteet ja se kiire, josta pääministeri Rinne puhui kesäkuussa”, omaiset vetoavat kirjoituksessaan.

LUE MYÖS: Antti Rinteeltä selkeä kanta ”Isis-naisiin”: ”Tässä tilanteessa emme harkitse mitään evakuointitoimenpiteitä”

Leiriä ylläpitävät SDF-joukot ja Syyrian autonomisen hallintoalueen viranomaiset toivovat länsimaiden hakevan kansalaisensa pois leiriltä, omaiset toteavat.

”Me omaiset olemme olleet koko ajan valmiita maksamaan heidän matkansa pois alueelta, mutta leiriltä poistuminen on laillisesti mahdotonta ilman Suomen viranomaisten myötävaikutusta siihen. Ihmettelemme, eivätkö Supolle myönnetyt merkittävät lisäresurssit ja uusi siviilitiedustelulaki mahdollistakaan 11 naisen epäilyttävän toiminnan seurantaa”, omaiset kirjoittavat.

Kirjoituksen mukaan suomalaisnaiset on ”houkuteltu lähtemään Syyriaan monenlaisilla menetelmillä”. Omaisten mukaan lähdön motiiveja on ollut monenlaisia.

”Kun todellinen tilanne on paljastunut, heillä ei ole enää ollut mahdollisuutta paeta Syyriasta, sillä heidän viestintäänsä ulkomaailmaan seurattiin ja pois yrittäminen oli kuolemalla rangaistavaa. He eivät tienneet, millainen totalitaristinen järjestelmä heitä odotti”, omaiset kirjoittavat.

Julkisessa keskustelussa on kuitenkin korostettu, että naiset ovat läh­te­neet va­paa­eh­toi­ses­ti terroristijärjestö Isisin hallitsemalle alueelle ja ovat mahdollisesti eri tavoin osallistuneet sen toimintaan. Tämän vuoksi he muodostavat turvallisuusuhan.

Sukulaisten mukaan on ”paheksuttavaa, että omaisistamme lapset mukaan lukien puhutaan yleistäen jopa ministereiden suulla syvästi radikalisoituneina tai terroristeina”.

”Me omaiset haluamme, että leirillä olevien teot tutkitaan yksilöllisesti oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti, ja se onnistuu parhaiten Suomessa.”

Leirillä avustustöitä tekevän Suomen Punaisen Ristin mukaan leirin olot ovat hyvin karut. SPR:n kanta on, että kaikki siviilit tulisi saada pois leirin huonoista oloista.

LUE LISÄÄ: 

Terrorismitutkijat: Rinteen hallitus otti aikalisän ”Isis-naisten” asiassa

Rinteen hallituksen päätös ”järkytti” – Sisäministeri Ohisalo hämärsi hallituksen linjaa ”Isis-naisista”

Entinen SPR-johtaja Seuralle: ISIS-naisille ei voi antaa parempaa kohtelua kuin muille ulkomailla vaikeuksiin joutuneille suomalaisille

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ivan Ivanovits

Ne suomalaiset arvostelemme Isisnaisten sukulaisia, miksette estäneet heidän lähtöään. Nyt ovat syyllistyneet sotarikoksiin ja niiden suosimiseen. Ei voi olla niin että voiton tultua jäädään kaukomaille suorittamaan etnusiä puhdistuksia ja tappion tultua vaaditaan ENTISTÄ kotimaata apuun. Valinta on tehty ja riskit harkittu lähtijän toimesta jo aikoja (+useita murhia) sitten.

Kauko Aalto

Nämä Isilin “vaimojen“ omaiset eivät maksa omasta pussistaan senttiäkään yhtään mistään Kela – joka on heidän todellinen jumalansa – maksaa kaiken. Ihmettelen yhä uudestaan, miten meidän on siedettävä ja elätettävä tätä rukoilevaa kansanosaa.

Jari Rinne

Eikö nyt pitäisi ensin tutkia minkälaiseen terroristiseen toimintaan ovat osallistuneet? Tuntuu jotenkin kummalliselta, että Suomen valtio vain ilmoittaisi paikallisille viranomaisille tuovansa suomalaiset kotiin? Tuollahan heidät pitää tutkia ja tuomita! Lapset ovat erikseen, nyt tuntuu, että äidit yrittävät lapsien siivellä paeta vastuuta mahdollisista teoistaan?

Antti Kettunen

Enpä oo moista tekopyhää paskaa lukenut vuosiin. Mulla on isis-vaimojen omaisille perinneviisaus: tyhmyydestä sakotetaan. Jos on ollut epäselvää minkälainen seurue isis on koko olemassaoloaikansa ollut ja on uskonut jotain höpöhöpöjuttuja joiden perässä on sinne lähtenyt on ainakin mun papereissa saanut just sitä mitä on ansainnut.

Omaiset voivat käydä omin rahoin ja luvin hakemassa ne sieltä pois, sitä ei käsittääkseni kukaan ole ollut missään vaiheessa estämässä. Kyse on ollut siitä pitääkö valtion hoitaa asia. Ei pidä.

Markku Peltola

Lähtikö joku vapaaehtoisesti ISIL-Kalifaatin uhriksi?
Mitkä ovat ISIS-uhrien ihmisoikeudet?
Mitkä oikeusvaltion periaatteet koskevat ISIS-Kalifaatin uhreja? Miten hallitus sitoutuu hoitamaan ISIS-Kalifaatin ihmisoikeudet ja oikeusvation periaatteet uhrien osalta? Toteutuisivatko ne parhaiten Suomessa?

ISIS-Kalifaatissa on sille ominaiset ihmisoikeudet ja oikeusvaltion periaatteet, ja sen kansalaisikisi ryhtyneet noudattavat niitä. Miksi he nyt uskoisivat esimerkiksi jonkun Suomen ihmisoikeuksiin ja oikeusvaltioperiaatteisiin? Jos he poistuvat ISIS-Kalifaatista, heidät täytyisi pitää eristyksissä vääräuskoisista ja heidät voitaisiin viedä sellaiselle leirille, josta heidät haetaan kansainväliseen sotarikostuomioisteen. Sillä tavalla voitaisiin ehkä toteuttaa ihmisoikeuksia ja oikeusvaltion periaatteita.
ISIL-Kalifaatissa oli voimassa kuolemanrangaistus, Suomessa ei. Olisiko sillä jotain tekemistä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion periatteiden kanssa? Voiko ihmisoikeuksia ja oikeusvaltioperiaatteita käydä ikään kuin 'shoppailemassa' sen mukaan, mikä paremmin itselle milloinkin sopii? Voiko terroristi tai rikollinen valita, minkä maan lakien mukaan haluaa tulla tuomituksi? Tai jospa ei tulisikaan lainkaan tuomituksi?
"Erityisen radikalisoituneita ovat ulkomailta Isilin palvelukseen tulleet naiset. Heidät on jouduttu eristämään leirin paikallisista asukkaista, joista monet ovat Isilin uhreja."
http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277961-naiset-ja-lapset-viime...

"Leiriä ylläpitävät SDF-joukot ja Syyrian autonomisen hallintoalueen viranomaiset toivovat länsimaiden hakevan kansalaisensa pois leiriltä, omaiset toteavat.

”Me omaiset olemme olleet koko ajan valmiita maksamaan heidän matkansa pois alueelta, mutta leiriltä poistuminen on laillisesti mahdotonta ilman Suomen viranomaisten myötävaikutusta siihen."

"Leiriä ylläpitävät SDF-joukot ja Syyrian autonomisen hallintoalueen viranomaiset toivovat länsimaiden hakevan kansalaisensa pois leiriltä, omaiset toteavat."
- Mikä on Syyrian autonominen hallintoalue? Minkälaiset lait siellä ovat voimassa?
- Miksi SDF-joukot ja viranomaiset haluavat "länsimaiden" hakevan pois "Kalifaatti-Länsimaa kaksoiskansalaiset"?
- "omaiset toteavat" Kuka niin on sanonut? Miten ne omaiset sen tietävät?

”... leiriltä poistuminen on laillisesti mahdotonta ilman Suomen viranomaisten myötävaikutusta siihen."
- siis minkälaiset lait estävät lähtemisen? Miksi?

" Ihmettelemme, eivätkö Supolle myönnetyt merkittävät lisäresurssit ja uusi siviilitiedustelulaki mahdollistakaan 11 naisen epäilyttävän toiminnan seurantaa”, omaiset kirjoittavat."
- Niin että pitäisikö vain jäädä seuraamaan suomalaisnaisten toimintaa Suomessa?
Kun ei saa edes seurata, mitä moskeijassa puhutaan?

Kirjoituksen mukaan suomalaisnaiset on ”houkuteltu lähtemään Syyriaan monenlaisilla menetelmillä”. Omaisten mukaan lähdön motiiveja on ollut monenlaisia."
- Kertokaapa vähän niistä monenlaisista menetelmistä, jos tiedätte.
- Kertokaapa niistä motiiveistakin, jos tiedätte.

Harmittaa sellainen Suomen viranomaisten syyllistäminen ympäripyöreillä termeillä kuten "ihmisoikeudet" ja "oikeusvaltion periaatteet". Pitäisi esittää täsmällisesti, mistä on kyse.

Suomen perustuslaissa ei ole esimerkiksi säädetty, että jokainen Suomen kansalainen (vaikka olisi osallistunut rikolliseen toimintaan tai terroristitoimintaan) on pelastettava mistä tahansa maailmalta kaikin keinoin kustannuksista välittämättä.

Suomen perustuslaki esimerkiksi määrää, että kaikilla on oikeus työhön ja asuntoon, mutta perustuslaki ei takaa, että kaikilla on työtä ja asunto.
- " Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. "

- 19 §. Oikeus sosiaaliturvaan
- Esimerkiksi julkisen vallan on turvattava jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut: esimerkiksi asiakasmaksut eivät saa aiheuttaa palvelun karkaamisen sitä tarvitsevan ulottumattomiin. (Ja todellisuudessa köyhillä ei ole rahaa terveydenhoitoon, ruokaan ja asuntoon.)
Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä.

- 2 §
Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate
Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle
- ei siis kansalaisjärjestöille, puolueille, ammattiyhdistysliikkeelle, pankeille, teollisuudelle, , medialle tai median esittämälle "yleiselle mielipiteelle"

Kauko Aalto

Eli siis yhteiskunnan kustannuksella vetelehtiviä. Eikö ensimmäinen tehtävä olisi katkaista sosiaalit, jotka vuorenvarmasti ovat kilahtaneet heidän tililleen koko ”rintamalla” olon ajan. Heidät asuinpaikkansa tulee niiden kansanosien tietoon, jonka jäseniä he lahtasivat, näin he voivat yhdessä kahvitella ja jutella ”taistelijoiden” seikkailuista.

Arvi Hagelin

Rinteen giljotiini. Hae ja tunnusta Suomen osallistuneen sotaan syyrialaisia vastaan. Älä hae ja tunnusta Suomen loukkaavan ihmisoikeuksia.

Syyria tulee vaatimaan joka tapauksessa Suomelta korvauksia Suomen kansalaisten tekemistä sotarikoksista, oletan.

Jukka Mikkola

Edesmennyt Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn kirjoittaa merkittävässä 7-osaisessa kirjassaan "Vankileirien saaristo" (Arhipelag GULAG) 1918-1956:

"Myös paha teko on näköjään kynnyssuure. Koko elämänsä ajan ihminen horjuu ja säntäilee pahan ja hyvän välillä, liukastelee, kompastelee, kapuaa jalkeille, katuu ja pimenee taas, mutta niin kauan kuin pahan teon kynnystä ei ole ylitetty, paluu on yhä mahdollinen ja ihminen on vielä toivomme piirissä. Mutta kun pahojen tekojen paljous tai niiden jokin aste tai vallan ehdottomuus saa hänet äkkiä ylittämään kynnyksen, hän on poistunut ihmiskunnan piiristä. Ja kenties lopullisesti" (osa I sivu 136).

Markku Peltola

https://www.youtube.com/watch?v=fe_cuzsmmHU&t=1401s
- - what is going to happen to you in the hereafter --
This is what muslims are very very concerned about.
A muslim has to follow the rules of al-Quran to the point in order to have a good life in the hereafter. Muhammad gave very precise rules.

Ayaan Hirsi Ali on Islam

- video time 36:00 - not islam, but Arab culture
- culture does matter

- video time 39.33 - Dhimmies , dhimmie nations
In the belief that if we (dhimmies) are nice to them (radical islam) , they will be nice to us. (in the hope) that if we allow the radical muslims to get their way for a while, somehow they are going to modernize easily and they are going to refrain from violence, it is the wrong way to go about.

41:44 (reformists ) enlightend muslims fighting for islamic reform?
- people in their faith (islam) are willing to murder them (reformists) and to die in the process on doing that...also well established states
-44:05 the concept of hereafter
- what is going to happen to you in the hereafter

ISIS-henkilöt ovat erittäin huolissaan omasta elämästään Tuonpuoleisessa. He eivät luovu käsityksestään, että Koraania on seurattava pilkulleen tai elämä Tuonpuoleisessa on ikuista kärsimystä. Heille kyllä kelpaa kuka tahansa, joka on valmis kustantamaan heidän elämänsä Maan päällä, siis vaikka Suomi, mutta Suomi in dhimmi-maa, vääräuskoinen, ei tärkeä Tuonpuoleiseen verrattuna, joten miksi sopeutua Suomeen, kun Koraanin eli Muhammedin siis Allahin sääntöjen noudattaminen on tärkeintä? Miksi tästä ei puhuta?

- video 40:09 Ground zero
to build a mosque in New York on Ground Zero is not unconstitutional but insensitive
Ground zero – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ground_zero
Nimitystä on käytetty myös Pentagonin keskusaukiosta ja New Yorkin World Trade Centerin raunioista, jotka aiheutti terroristi-iskut 11. syyskuuta vuonna 2001.

World Trade Center site - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center_site
The World Trade Center site, formerly referred to as "Ground Zero" or "the Pile" immediately after the September 11 attacks, is a 14.6-acre (5.9 ha) area in Lower ...

Al-Quran (القرآن) — Online Quran Project — Translation and Tafsir