Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Lauantai 24.8.2019

”Sanalla sanoen karmea gallup” – Keskustan puoluesihteeri: Mitä jos keskusta ei nousekaan?

Luotu: 
4.7.2019 12:24
Päivitetty: 
4.7.2019 12:51
  • Kuva: Minna Karkkola / Uusi Suomi
    Kuva
    Riikka Pirkkalaisen kausi puoluesihteerinä on ajoittunut keskustan kannatuslaskun aikaan. Hän aloitti puoluesihteerinä kesällä 2018.
|

”Kannatuksen syväkierre”. Siinä sanapari, jolla keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kuvaa puolueensa kannatusta tuoreessa Yleisradion gallupissa.

Keskustan tulos Ylen mittauksessa on ennätyksellisen alhainen 11,7 prosenttia. LUE LISÄÄ: Ylen gallup: Perussuomalaisten kaula kasvoi lähes 3 prosenttiin – keskustalle shokkiluku

”Sanalla sanoen karmea gallup Keskustalle Ylellä tänään. Puolueella on kannatuksen syväkierre meneillään. Halusin kirjoittaa siitä ajatukseni avoimesti ylös”, puoluesihteeri Pirkkalainen kirjoittaa Facebook-tilillään.

Hän varoittaa, että keskusta ei nouse takaisin hetkessä.

”Pitäisi malttaa olla tuijottamatta kuukausittaisia gallupeja ja asettaa tähtäin riittävän pitkälle. Ensimmäinen tavoite on tietysti saada kannatuksen lasku loppumaan. Minusta riittävän hyvä saavutus on, jos loppuvuoteen mennessä saadaan käännettyä kurssi kohti nousua”, Pirkkalainen linjaa.

Hänestä on selvää, että ”ratkaisuhakuiselle Keskustalle on vaikeaa, kun kannatusnousussa ovat ääripäät, jotka taistelevat tilastaan poliittisen keskustan liepeillä”. Tällä hän viittaa gallup-johtaja perussuomalaisiin sekä vihreisiin, joka tuoreissa gallupeissa on joitakin prosenttiyksikköjä keskustaa suurempi.

”Toinen ääripää on vihreät. Hekin pyrkivät puhuttelemaan poliittista keskustaa. Harva muuten muistaa, että vielä viime lokakuussa heidän kannatuksensa oli 11,3 %. Tai että myös entinen hallituskumppanimme kokoomus on reilussa vuodessa menettänyt viitisen prosenttiyksikköä kannatuksestaan. Politiikan asetelma on rajussa muutosliikkeessä ja vaalien jälkeen kannatustrendit jonkun aikaa aina jatkuvat. Se ei silti anna tekosyytä jättää Keskustan osalta tekemättä reipasta itseanalyysiä”, Pirkkalainen katsoo.

LUE MYÖS: ”Sitä me emme katsele päivääkään” – Keskustan Kurviselta ukaasi hallituskumppaneille

”Nyt tekisi mieli kommentoida toisin päin  – miettikääpä miten käy, jos Keskusta ei nousekaan täältä”

Hän toteaa, että on puoluesihteerinä kommentoinut turhan usein laskevia galluplukuja todeten, että keskusta nousee kyllä.

”Näin tosin uskon ja näin myös tulee jollakin aikavälillä tapahtumaan. Tänä aamuna kuitenkin pohdin hetken, että tekisi mieli kommentoida toisin päin. Että miettikääpä erityisesti myös puolueen ulkopuolella hetki, miten käy, jos Keskusta ei nousekaan täältä. Kuka silloin puolustaa perheitä? Kuka silloin puolustaa tasa-arvoista oikeutta samanlaisiin palveluihin, asuipa missä päin Suomea tahansa? Kuka silloin puolustaa suomalaista ruokaa, vai päätetäänkö poliittisesti, että Suomessa pysytään jatkossa hengissä syömättä”, Pirkkalainen kyselee.

Keskustan ex-ministeri Anu Vehviläinen kuvasi galluptulosta keskustan kannalta ”jäiseksi”.

”Tulos velvoittaa meitä aitoon analyysiin itsestämme ja Keskustasta sirpaloituneella puoluekartalla. Oma-arviointi on aina kirpaisevaa ja raskasta. Virheitä ei pidä kieltää, niistä on otettava opiksi”, Vehviläinen kirjoittaa.

Pirkkalaisen mukaan keskustan sisällä pelätään jostain syystä, että tilanneanalyysi eduskuntavaalien jälkeen jätettäisiin tekemättä.

”Ei jätetä. Työ on jo pitkällä ja aineksia saatu jäsenkyselyä myöten runsaasti. Voin rehellisesti todeta, että analyysin edistyminen on pitkälti minusta kiinni. Eduskuntavaalien jälkeen eurovaalit, hallitusneuvottelut ja puolueen talouden sopeuttaminen veivät minun kaiken ajan, myös energian. Analyysi tehdään kyllä”, hän vakuuttaa.

Keskustan alamäkeä selittänee osaltaan myös puheenjohtajanvaihdos, joka on pitkittynyt Juha Sipilän kevään ilmoituksesta syyskuun ylimääräiseen puoluekokoukseen, jossa Sipilän seuraaja valitaan. Pirkkalaisen mielestä puolueen uudistuminen tai kannatuksen nousu ei saa olla kiinni vain puheenjohtajasta.

”Teemme sekä puolueelle että valittavalle henkilölle karhunpalveluksen, jos jätämme kaiken (taas) vain yksille harteille. Kansanliike ei toimi minusta niin”, Pirkkalainen vetoaa laajan tuen puolesta.

LUE MYÖS:

Alma-gallup: Jussi Halla-ahon perussuomalaiset karkasi kilpailijoilta

Hallitus riitelee taas – Aktiivimallista julkinen väittely: ”Siinähän voi keskusta pyristellä vastaan”

Tutkimuspäällikkö ennustaa lehdessä: Vihreät nousee pian suurimmaksi puolueeksi – sitä ennen tulee ”sinimusta oikeistohallitus”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Olen Muuten Luukkasen kanssa samaa mieltä, että noin 5-6% kannatukseen Kepu lopulta päätyy ja silloin se ei enää ole sananmukaisesti viljelijä. ja metsänomistaja järjestöjen eturyhmä vaan on Ruotsin Kepun lailla muuttunut pieneksi kaikkien välissä taiteilevaksi sirkuspuolueeksi,
Sen voisi pelastaa nopea irtautuminen ajamastaamaan maan kepulaistamisesta eli aluepolitiikasta ja siltarumpu tai raidepätkäpolitiikasta. Myös selkeä pesäero maatalouden tukien tukipuolueeseen olisi tehtävä ja ryhdyttävä jollain paletilla ajamaan yhteisiä etuja. Kykeneekö se siihen. En usko vaan hiipuu todellakin hiljaa muiden yhden edun tai ajatusten puolueiden sarjaan, RKP tyyliin. On vain yksi asia ajettavana ja vain yhdenlaiset äänestäjät sitä tukemassa.

Nita Hillner

Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi, Keskustan pelastaa vain ryhtyminen yleispuolueeksi. Sinänsä keskellä olevia puolueita tarvitaan, mutta Keskusta ei ole sitä vaikka nimi niin antaa ymmärtää. Keskusta on monissa asioissa hyvinkin oikeistolainen ja erittäin vasemmistolainen silloin kun tämä hyödyttää myös maa- ja metsätalouden toimijoita.

Sinänsä maatalous on erittäin tärkeä toimiala, mutta Keskusta ei aja oikeita asioita edes maataloudelle. Sinänsä jonkinmoiset tuet ovat tärkeitä Pohjolan maanviljelykselle, mutta vain ruokahuoltoon kuuluville kasveille, ei esim. puutarhan kukille.

Maataloustukia saadakseen on nykyistä paremmin huolehdittava siitä, etteivät ravinteet valu vesistöihin. Olen nähnyt maalla liikkuessani, että pellot ovat ihan ojan vieressä ja oja taas johtaa suoraan läheiseen vesistöön. Viime kesänä näin kun näitä ojia vieläpä paranneltiin, joten valumakin lisääntyi. Onko järkevää että pelto-ojat johtavat suoraan vesistöihin. Eikö tarvita kunnollisia suojavyöhykkeitä - Muutama metri ei riitä.

Ja vielä, metsäojituksista ei pidä maksaa tukia (näin Suomessa tehdään) vaan toisinpäin turhanpäiväisestä ja luonnolle vahingollisesta ojituksesta pitää rangaista sakoilla. Nämä ojat nimittäin lisäävät vesistöjen kuormitusta entisestään.

Martti Mykkänen
Vastaus kommenttiin #6

Kristillisten ja Sinisten ei kannata olla kateellisia, sillä KEPU on ansainnut 4 - 5% kannatuksen.

- Se on tottunut kähmimään omaksi ja puoluetta lähellä olevien hyväksi.
- Se oppi Urho Kekkosen aikana ja NL:n ystävänä myös heidän tavat.
- Puolue on hasdannut kansa rahoja maatalouden ylituotanto on 120 - 180 miljardia rahaa. Summalla olisi tutkittu, tehty innovaatioita ja työllistetty komeasti tämä maa, mutta raha haluttiin kähmiä maatalousbusinekseen.
- KEPU on luonut demokratiasta riippumattomat järjestöt MTK:n, maa- ja metsätalousministeriön, Valion.
- Se on yrittänyt ja lievästi onnistunutkin tunkemaan valtansa asuntotuotantoon jota se haluaa laajentaa.
- Viljelijät ovat täysin KEPU:n ja sen järjestöjen vallan alla. Tästä voisivat kertoa enemmän Ingman (ent.), Juustola yms.
- Sipilän hallituksessa puolue yritti saada teiden rakentamiseen ja kunnostukseen maataloudenkaltaisen monopoli.
- OP-ryhmän rakensi yksityissairaaloita ja halusi työntää ison saappaansa oven väliin, jonka takana on 18 miljardia rahaa.
- Nyt on tarkoitus saada yritykset tukien avulla orjiksi ja puolueen käskytettäväksi maatalouden tapaan.
- KEPU on unohtanut jo kauan sitten demokratian ja kansan edun. Sen toiminta on koko sodanjälkeisen ajan ollut kuin mafialla, joko maksat suojelurahaa tai sinut tuhotaan kuten aikoinaan kävi Suomen suurimmalle ja kunniaakkaasti hoidetulle rakennusliikkeelle Viru-hotellin valmistuttua. Oli ollut kuulemma tapa, että maksetaan kaikista suuremmista neuvostokohteista. Uhkaus toteutettiin kun ustävä-toverit laittoi kaikki jumiin eikä mikään toiminut.
- KEPU:n hankkeet ovat aina kansan riskillä, tukien piiriin päässeiltä yrityksiltä katoaa vastuu ja riskit.
- Sinnä vaiheessa kun Talvivaaraan oli upotettu 850 miljoonaa euroa, niin kansaa lohdutettiin sillä, että tehdas vauhtiin päästyään työllistää 600 henkilöä. Yhden työpaikan hinnaksi tuli 1.4 miljoonaa. Mutta ei hätää, kansa maksoi.
- Saatiin pieneen puhtoiseen maahan maan kaikkien aikojen suurin ympäristötuho.
- Tai ei, jos otetaan lukuun maatalouspäästöillä tuhotut vesistöt.
- KEPU on toimillaan tuhonnut lähes kaikki suot, pilannut vesistöt sekä tuhonnut kosket loputyomissa vesistöjen järjestelyssä. Kansa on msksanut ja tulee maksamaan kaikki puolueen hankkeet.
- Kaikki nämä tuhot on tehty yksinomaan rahan takia.
- Nyt puolue esiintyy taas hyväntekijänä kun se entisöi koskia, vesistöjä ja soita. Järvet puhdistuu tuhannessa vuodessa itsestään, paitsi rehevöityninen jatkuu.
- Nyt puolue on löytänyt uuden lypsylehmän, jolla utareet tihkuu hyvää, hiilinielut. Luonto pukkaa kesän lämmössä vihreää siellä missä asfaltissa on rakoa. Nyt kepulaisille pitäisi maksaa jaloista hiilinieluista.
- Luontoarvojen säilyttäminen ja vaaliminen on muiden asia. KEPU tutkii että mistä voi velottaa ja verottaa kansaa.
- Eräs maataloustuki on sidottu kesannointiin. Heinä pitää niittää ja palata kerran kesässä, paalit on jätettävä talven yli niin että EUsateliitteinern pääsee laskemaan ne. Kysyin eräältä viljelijältä, että mitä paaleille sitten tapahtuu. "Ne ajetaan metsään mätänemään".
- Toiminta on järjetöntä, vastuutonta ja työmies maksaa leikin. KEPU:tta ei huolestuta, että koneet kuluu ja niiden valmistus tuo hiiltä ilmaan. Sitä ei huolestuta, että polttoaine palaa ja tuottaa CO2:ta. Ei huoleta, että muovia kuluu järjettömät määrät turhuuteen. Ei huoleta, että mätänevä paalit tuottaa päästökasduja.

Nyt puolueessa ollaan huolissaan, ei tehdyistä tuhoista, vaan kun kansalla alkaa olla mitta täysi kähminnästä. Itse pidän KEPU:tta Suomen ylivoimaisesti suurimpana rikollidjärjedtönä.

Pasi Käyhkö

Keskustapuolueessa ei havaittu riittävän ajoissa puolueen toimintaympäristön muutosta.
Esimerkiksi ihmisten muuttohalukkuus kasvukeskuksiin, maatilojen määrän väheneminen ja niiden toimintojen kehittämättömyys. Vain tukia lisäämällä ei toiminnot kehity.
Lisäksi korkealaatuisten tuotteiden tulo muualta EU:n alueelta Suomen marketteihin on hiukan yllättänyt viljelijät, MTK:n ja Keskustan
Puolueen asema tulee olemaan jatkossa 5-10%:n koko luokkaa.

Tapani Pollari

Ei kepuilla valitettavasti ole oikiasti eväitä saada kannatusta kuntoon.

Tai niiden pitää tehdä täysin täyskäännös, ja päästävä sinne mistä aikoinaan lähtivät, sekin vie 50 vuotta.

Viherhömpötys, maakunta- ja soteuudistus, maatalous- ja maaseutupolitiikka on vienyt kivijalan puolueelta.

Piti mennä koskemaan sellakseen joka toimii maassamme.

Pertti Lindeman

Keskusta on saanut paljon pahaa aikaan maakunnissa ajaen vain omien jäsentensä etuja.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256352-keskustan-puoluekokous-...

Puukotetaan selkään niitä, jotka maakuntiin työtä ja leipää tuovat?

Tässä tyyppi esimerkki Keskustalaisten toimista.

Sain maaliskuun alussa 2019 Valtioneuvoston kansliasta hakemuksen, jolla myönnettiin Kauppaneuvoksen arvonimi minun ansioillani toiselle henkilölle.

Vain Suomessa sekä joissain diktatuuri ja banaanivaltioissa se lienee mahdollista?

Kirjoitin neljä vuotta sitten blogin, jossa arvelin historian vääristelyn tapahtuneen ja nyt Valtioneuvoston kansliasta saadut asiapaperit vahvistivat asian todenperäisyyden. Järkyttävintä oli todeta, että luomani ja satoja henkilöitä työllistävän yrityskonspeptin sijantipaikan keskustalaiset kunnanjohtaja, kunnan hallituksen- ja valtuustonpuheenjohtaja suosittelivat Kauppaneuvoksen arvonimen myöntämistä tietäen, että perusteluissa on minun ansioluettelollani

Joku oikeusoppinut voisi antaa minulle neuvon, että miten mennä eteenpäin, että virheen saisi korjattua, ettei se valhe jää historiaan? Toivosin myös, että toiset arvonimen saanet, Kauppaneuvokset, Vuorineuvokset jne. ottaisivat asiaan kantaa. Vai onko Teidänkin arvonimi myönnetty toisilta varastetuilla ansioilla?

Olen lähettänyt asian tiedoksi Presidentti Niinistölle jo neljä vuotta sitten ja nyt uudelleen, mutta vastausta ei kuulu?

Samalla varoitan idearikkaita nuoria, että teidänkin luovuuden hedelmistä presidentti voi palkita henkilöitä, joilla ei ole osaa ei arpaa teidän ideaan ja työhönne.

Näinkö Suomea johdetaan, tuetaan yritteliäitä ja luovia ihmisiä? Tukemalla valtiovallan taholta yrittäjien ryöstöä, ja vielä heidän kunniansa mitätöimistä ja antamalla yrittäjän ansiot toisille?

Klikkaa hiirellä alla olevasta linkistä, niin asia selviää ihmeteltäväksi:

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201141-ei-riittanyt-etta-ryost...

Alli Huovinen

Aamun gallup-uutisia kuunnellessani keksin hyvän Facebook-päivityksen.

"Osaaminen on se, millä me Suomessa pärjätään." - Juha Sipilä 1996

Johtuuko Keskustan kannatuksen lasku siitä, että sen puheenjohtajana oli matematiikasta ymmärtävä Juha Sipilä?

Keskusta ja matematiikka ovat Ylen syrjittyjä. Niiden kannattaisi lyöttäytyä yhteen. Voisiko Keskusta alkaa kohottamaan matematiikan "nuhruista" imagoa? ("matematiikan nuhruinen imago" - lainaus Kalevasta).

Miten mahtaisi Suomelle käydä, jos Keskusta hävitetään? Se tiedetään, mitä tapahtuu, jos matematiikka hävitetään. Lukekaapa tätä:

Katastrofin lyhyt valmistusohje: https://matematiikkalehtisolmu.fi/2017/2/aatos.pdf

Kävin katsomassa, mitä Suomenmaa kirjoittaa gallup-uutisesta ja laitoin kommentin. Heti sen jälkeen Facebook ilmoitti, että minut on valittu yhdeksi Suomenmaan parhaista faneista.

Kannattaa liittyä Facebookin ryhmään "Poliitikot matematiikan puolesta"!

Jarkko Palmgren

Eduskuntavaali-iltana Sipilä ilmoitti suoralta kädeltä vaalitappionjälkeen, että Keskusta on tehnyt liian "muka oikeistolaista" politiikkaa. Päätelmä kertoo: Sipilä oli toki päättänyt Rinteen kanssa, että vasemmistohallitus pyritään tekemään.
-Sipilä ei sanaakaan sanonut , että on tullut tehtyä mm. Bernerin toimesta liian "yli-liberaalia politiikkaa"-- Sehän olis ollut liian rehellistä!

Samoin muslimimiesten maahantunkeutumisen avittaminen ja kotiinsa kutsu jää aina Sipilältä ja medialta näissä analyyseissä unholaan! -Tosiaan kumma juttu ,että noin tärkeät asiat sordinoidaan alvariinsa.

Nyt kautta uutisvirran toistuvasti tulee ilmi, että Bernerin ja Sipilän suuri ja mahtava taksiuudistus täytyy " Yllätys, yllätys" UUDISTAA jälleen.. voi kilin V....u sentään!

- Uuden- 2. Uudistuksen myötä tulee kuulemma taksamittarit---- Hei, missä piti nauraa. ( Nehän on olleet 50-60-luvulta asti, kunnes Sipilän hallitus ne poisti, kun piti olla liberaali ja monikultuurinen!

Konservatismi ja vanhoillisuus on nykyään mediatalojen kirosana.. Tosiasissa konservatismi -sana pitää korvata uudella merkityksellä: VANHA JA HYVÄKSI HAVAITTU KEINO, tuo toimii paremmin kuin vanhoillisuus -haukkumasana.

Bernerin ja Sipilän raja -sekä taksiliberalismin hedelmät tappelivat juuri Helsingin rautatieaseman liepeillä. Linkkinä oleva Video on YouTubesta.

Tieteelinen video analyysi: Videota katsomalla kulttuuriantropologi voi havaita mallikäyttäytymistä, jota olemme tavanneet nähdä tietyn alueen valtioiden yleisinä malleina sekä globaalisti veraten sangen sekasortoisten , ei niin talouden menestyksen eikä luottamusyhteiskunnan tyyppisissä valtioissa. Niitä valtioita talouselämän ja tieteen tekijät kutsuvat "takapajuloiksi". Video kertoo päivänvalossa persialais- afrikkalaisesta asioiden ja organisaatioiden käytännöstä sekä ongelmanratkaisutavoista

Voi olla , että linkki ei linkity aktiivisena tähän. Tarvittaessa kopio se.

https://www.youtube.com/watch?v=sVTer2cihBA&feature=youtu.be&app=desktop

Jarkko Palmgren

Tuo video kertoo paljon myös tasa-arvosta, jota erityisesti vihervasemmistolaiset HS:n ja ja muiden mediatalojen enimmäkseen naisita koostuva toimittajaporukka kaiken aikaa haikailee.
-Missä ovat lähi-itäläiset ja afrikkalaiset naiskuskit???-

-Naiset ovat kotona , tekemässä ja ruokkimassa lapsia.

Taksi-toimiala piti tehdä Liberalismin hengessä näemmä verottomaksi. Ja vapauttaa.

-Bernerin ja Sipilän sekä koko liberaalin vihervasemmiston mukaan lähi-itäläiset ja afrikkalaiset naiset pitää palkata mediataloihin tuottamaan sisältöä pimeänä ilman verokorttia , voisivat syrjäyttää valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä köörissä haukkuvat toimitaja-ämmät ja sinkku nirppanokat vaikka alkuun Helsingin Sanomissa!

Vuosia aktiiviesti valtamedioita seuranneena voin vilpittömästi todeta, että media- ala on ollut viimevuodet kaikin mahdollisin tavoin kampittamassa niitä voimia, jotka haluavat pitävät Suomen suomalaisena ja hyvänä luottamusyhteiskuntana.

Kari Kapela

(1 x Luottamusaseman väärinkäyttö) x (1 x Ehdollinen vankeustuomio) = (Puheenjohtajuusehdokkuus Keskustapuolueessa) potenssiin (Ministerinpesti)

=> IF TRUE (Puheenjohtajuus Keskustapuolueessa) potenssiin (Valtiovarainministeriys) = Suomen suurin ja rikkain järjestäytyneen rikollisuuden organisaatio.

=> IF TRUE (Puheenjohtajuus Keskustapuolueessa) potenssiin (Puolustusministeriys) = Suomen suurin ja aseistautunein järjestäytyneen rikollisuuden organisaatio.

Jarkko Mynttinen

Väyrysen aikaisemmin esittämät analyysit Keskusta kannatuksen hiipumisesta eivät liene kaukana totuudesta. Johtoon astui business-Sipilä kellokkaineen unohtaen Keskustan juuret ja sen omat jäsenet/äänestäjät. Saman kohtalon kokee yritys, jolla ei ole ymmärrystä asiakashallinnasta ja unohtaa asiakkaansa tarpeet.

Markus Vuorivirta

Kaiken ydin on, että koko viime hallituskauden ajan nimenomaan keskusta oli se puolue, joka maaseudun tappoi. Traktorimarssi oli hallituksen alkuvaiheessa, sipilä nyyhkyttämässä marssilla, mutta mitään hyödyllistä ei aikaiseksi saanut. Taksiuudistus vei maaseudulta sen ainoan jäljellä olevan joukkoliikennemuodon. Järjestäen kaikki suomen pienet kunnat on jo viittä vaille kriisikuntia. Päälle vielä jätevesiasetuksen muuttaminen oikein laiksi. Asetusta vastaan voi sentään kapinoida. Lakia vastaan ei voi muuta kuin vaatimalla lain muuttamista.

Jarkko Mynttinen

Kotimaisi säädöstyyppejä ovat hierarkiajärjestyksessä perustuslaki, laki, asetukset. Asetukset täsmentävät lakia ja saavat oikeutuksensa suoraan siitä laista (sen valtuuttamana), jota se täsmentää. Asetus siis täsmentää lakia antamalla yksityiskohtaisempia ohejita sen soveltamisesta käytäntöön. Asetuksia antavat tasavallan presidentti, valtioneuvosto tai ministeriö joko perustuslaissa tai muussa laissa olevan valtuutuksen nojalla. Laki on toki se tärkein eri säädöstyyppien käytännön työkalu. Koska asetusten perusta/oikeutus tulee suoraan laista, se on sellaisenaan käypää oikeutta (pakko-oikeutta), jota tulee noudattaa ajattelipa ja olipa sen kohdetaho itse siitä mitä tahansa mieltä.

Markus Vuorivirta

Kaiken ydin on, että koko viime hallituskauden ajan nimenomaan keskusta oli se puolue, joka maaseudun tappoi. Traktorimarssi oli hallituksen alkuvaiheessa, sipilä nyyhkyttämässä marssilla, mutta mitään hyödyllistä ei aikaiseksi saanut. Taksiuudistus vei maaseudulta sen ainoan jäljellä olevan joukkoliikennemuodon. Järjestäen kaikki suomen pienet kunnat on jo viittä vaille kriisikuntia. Päälle vielä jätevesiasetuksen muuttaminen oikein laiksi. Asetusta vastaan voi sentään kapinoida. Lakia vastaan ei voi muuta kuin vaatimalla lain muuttamista.

Kaapro Manner

Kuulostaa hyvältä. Maajusseja on niin vähän, etteivät he ansaitsekaan kuin 5% kannatuksen. Se on sinänsä hauska havaita, että kun se alkiolaisuus tarkoittaa lähinnä viinan saatavuuden rajoittamisen kannattamista, niin kansa kun on muuttunut viinejä ja oluita sivistyneesti nauttiviksi eurooppalaisiksi, niin kohta viinitkin ovat maitokaupassa, eikä siitä synny mitään ongelmia. Sen jälkeen alkiolaiset istuvat katkerina jossain pellonlaidassa kossupullo kädessään ja ihmettelevät, kuinka alkoholihaittoja näkevät vain he itse.

Kepun kannatus ei nouse kuin oppositiossa, joten se oli viimeinen virhe lähteä mukaan hallitukseen, kun olivat kokeneet veret seisauttavan vaalitappion. Nyt se puolue on entinen.

Marjatta Marttila

Keskusta teki sen, mitä kansa ei hyväksy. Rökäletappiostaan huolimatta oli eturivissä tyrkyllä hallitukseen ja Rinne hyväksyi ehdot. Puolueelta unohtui yksi tärkeä seikka MORAALI. Sipilä kurjisti omalla kaudellaan niin maakunnat kuin niiden toimijat. Ei pidä syyllistää kansaa, jos itse mokaa.

Alli Huovinen

Kaverini kommentti: "Minulla on salaista tietoa siitä, miten Suomessa pääsee suosituksi puoleeksi: pitää vain saada neljä suurinta mediaa puolelleen. Niin yksinkertaista se on."

Katsokaapa, miten Ylen toimittajanaiset ovat täpinöissään klo 20.30 TV1:n uutisissa ja haastatellaan siellä vihreääkin naista!

"Hallituspuolue keskusta pelästyi kannatuksensa vajoamista"

Tämän katson monta kertaa, jotta ymmärrän, miksi puolueet, Yle ja muukin media käyttää niin valtavasti aikaa näihin gallupeihin. Ihan hullua on! Olisi paljon tärkeitä asioita uutisoitavaksi.

Suuri koulukysely avattiin elokuussa 2018 ja suljettiin 20.11.2018. Jotain tietoa saatiin muutama kuukausi sitten netissä. Kyselyyn tuli yli 5600 vatausta, mutta uutisia ei ole näkynyt.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/08/23/luokkiin-tarvitaan-kovempaa-kur...

Merja Nurmi

Keskusta on välitilassa. Vanhat kumppanit oikealla eivät enää luota, uudet vasemmalla eivät ihan vielä luota. Kaikki väki Keskustassa ei ole vielä huomannut, että Hei, nämä uudet kaverihan ovat niitä samoja, joiden kanssa me rakennettiin hyvinvointivaltio... Kärsivällisyyttä, kyllä se siitä. Älkääkä enää uskoko liukaskielisiin insinööreihin.