Keskiviikko 21.8.2019

Pia Kaumalta tiukka linjaus ”Isis-naisista”: ”He tiesivät tai heidän olisi pitänyt tietää, mihin lähtivät miehiään seuratessaan”

Luotu: 
7.7.2019 09:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Isisin alueelta palaavat pitäisi kokoomuksen Pia Kauman mielestä saattaa oikeuden eteen, jotta osuus rikoksiin selviäisi.
|

Etyjin parlamentaarisessa yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan jäsen, kansanedustaja Pia Kauma (kok) suhtautuu kriittisesti niin sanottujen Isis-naisten paluuseen al-Holin leiriltä. 

”Emme tiedä, ovatko Isis-vaimot syyllistyneet itse rikoksiin tai myötävaikuttaneet niihin. Mutta se, mikä tiedetään varmasti on, että he tiesivät tai heidän olisi pitänyt tietää, mihin lähtivät miehiään seuratessaan”, Kauma sanoi poliittisen komitean kokouksessa lauantai-iltana, kun komitea keskusteli konfliktialueilta palaavien vierastaistelijoiden muodostamasta turvallisuusuhasta. 

Isisin alueelta palaavat pitäisi Kauman mielestä saattaa oikeuden eteen, jotta osuus rikoksiin selviäisi. Yksi mahdollisuus tähän olisi perustaa kansainvälinen tuomioistuin. 

”Palaajat tarvitsevat joka tapauksessa pitkäaikaista kuntoutumista ja seurantaa. Vähimmäisvaatimuksena paluulle olisi velvollisuus yhteistyöhön viranomaisten kanssa, jotta suunnitteilla olevat terrori-iskut voidaan estää ja aiempia selvittää”, hän kommentoi.

Kauman mukaan on ikävää, että ihmisoikeuksia joudutaan vertailemaan keskenään. 

”Kumman oikeudet ovat tärkeämmät, niidenkö, jotka vapaaehtoisesti jättivät kotimaansa ja lähtivät tukemaan islamilaista valtiota? Vai tavallisten kansalaisten oikeus turvallisuuteen, jonka leireiltä palaavat mahdolliset terroristit voivat vaarantaa?”

Pääministeri Antti Rinne (sd) sanoi perjantaina, että tilanteen ratkaisemista vaikeuttaa se, että monia leirillä olevia tutkitaan rikosepäilyjen vuoksi.

”Suomi ei voi vain mennä ja hakea ihmisiä pois leiriltä. Syyria ja Irak ovat halunneet pitää itsellään mahdollisuuden tutkia äärijärjestö Isisin aikana tehtyjä rikoksia”, hän sanoi hallituksen ja EU-komission tapaamisen yhteydessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa Helsingin Säätytalolla.

Kansainvälinen Punainen Risti vaati torstaina, että al-Holin leirillä olevat ihmiset palautettaisiin kotimaihinsa mahdollisimman pian. Järjestö varoitti, että leirille jäävät joutuvat kohtaamaan äärimmäisiä vaikeuksia.

Lisää aiheesta:

”Isis-naisten” omaiset arvostelevat hallitusta HS:ssä – Tarjoutuvat maksamaan matkat Suomeen, puoltavat Supon valvontaa

Entinen SPR-johtaja Seuralle: ISIS-naisille ei voi antaa parempaa kohtelua kuin muille ulkomailla vaikeuksiin joutuneille suomalaisille

Terrorismitutkijat: Rinteen hallitus otti aikalisän ”Isis-naisten” asiassa

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Malinen

Eihän nämä SS miehetkään aikanaan mitään uhkaa Suomelle aiheuttanu. Vaikka nekin teki hirveyksiä Sakujen kanssa, eikö näistä 10 naisesta tehdä liian iso uhka jos ne vaikka joudutaan Suomeen ottamaan. Oltas ennemmin vaikka vanhusten huollosta huolissaan, tällä tietenkin saa halpoja irtopisteitä niinkun persujen kannatus näyttää.

Juhani Nissilä

Erkki Malinen, mitä hirveyksiä paitsi tappiovat vihollisia kuten sodassa on tapana tehdä. "Tutkimuksen" tuloshan oli, että ovat "mahdollisesti" syyllistynneet sotarikoksiin. Eli todisteita ei ollut mutta "sopiva" loppulauselma piti saada aikaan painostuksen takia !

Leena Lauren

Kyllä jesidinaisilla on paljonkin kerrottavaa heistä kaikista. Toivottavasti löytävät oikeat naiset siihen. Jokaisella perheellä taisi olla ihan oma / omia kotiorjia siellä joita kohdeltiin aika kaltoin. Kuka katsoo ,että isis ihmisten pahoinpitelemät ja tappamat henkilöt saavat oikeutta?Kaikki kohkaavat 11 naisesta ja lapsista jotka ovat siellä leireillä itse ahdingossa. Tässä asiassa ei pehmoilut auta.Kyse on ihmisyydestä ja sitä vastaan tehdyistä raaoista teoista.

Martti Mykkänen

Pia Kauma on niitä harvoja selväjärkisiä ja rohkeita poliitikkoja. Useimmat haistelevat ilmapiiriä ja mielistelevät sitä. Vihreä-vasemmisto on pahimpia fariseuksia. Ottivatko vastuun kun lapsia murhattiin, Turussa ja Otamäessä tapettiin.
Kysymys ei missään tapauksessa ole muutamasta henkilöstä, vaan isis-järjestön DNA-monistuksesta, amplifikaatiosta. Eräs isis-pomo sanoi haastattelussaan, että isis ei katoa mihinkään, vaan luomme organisaatiota Euroopan valloittamiseksi. Hän jatkoi, että invaasio tapahtunee Ranskan kautta.
On nsiiviuden ja hurskadtelun huippu kun melutaan muutaman rikollisen maanpetyurin pelastamisesta kun maailmassa on pakolaisia 70 - 100 miljoonaa ja väestön kasvu köyhissä maissa on 60 - 70 miljoonaa vuodessa. Jos vihreät haluaisivst todella vaikuttaa asioihin, perussyihin, niin t he menisivät vapaaehtoisina opastamaan heitä kurjuudesta ulos. Osa opettaisi kuokan käyttöä ja toisen puolen päivät vierähtäisivät kondomiasentajina.

Olli Parviainen

Tässä ISIS-keskustelussa ei pohjimmiltaan ole kyse ISIS-henkilöistä, vaan kyseessä on yhteiskunnallinen arvodebatti: ISIS pyrkii ravistelemaan länsimaista yhteiskuntajärjestystä mutta on suomalaisille etäinen toimija, ja näin ollen keskustelijat valitsevat katsontakantansa sen perusteella, nähdäänkö nykymuotoisen yhteiskuntajärjestyksen ravistelu uhkana vai mahdollisuutena keskustelijan omalle ideaalille yhteiskunnan tulevasta kehityksestä.

Tämän perusteella kukin keskustelija valitsee sitten korostamansa ja sivuuttamansa näkökulmat sekä argumentointikeinot, joita sitten huudetaan vastapuolen ohi. ISIS-henkilöt esitetään joko uhreina tai hirviöinä. Ihmisoikeuksiin ja laillisuusperusteisiin vedotaan sekä ISIS-henkilöiden puolesta että heitä vastaan, samoin moraalifilosofisia argumentteja läpsyy kumpaankin suuntaan. Rahallisesti asia voidaan nähdä joko täysin mitättömänä tai erittäin merkittävänä asiana. Debatti viimeistellään heittelemällä Ad hominem-argumentteja vastapuolen naamalle kuin verbaalisia kananmunia.

Erkki Malinen

Vaimo oli aikanaan tekemässä sotainvalidien invalidi hakemuksia, sielä hän kuuli sotakertomuksia laidasta laitaan, myös SS miesten ei ne mitään partiopoikia olleet. Mutta nyt nämä on kertojat on pääosin haudassa rauha heidän muistolle. Mutta tästä huolimatta kyllä näistä 10 alasta turhaan kouhkataan, eihän niitä kukaan ole ehdin tahdoin tänne kuskaamassa.

Pasi Anttila

”Kumman oikeudet ovat tärkeämmät, niidenkö, jotka vapaaehtoisesti jättivät kotimaansa ja lähtivät tukemaan islamilaista valtiota? Vai tavallisten kansalaisten oikeus turvallisuuteen, jonka leireiltä palaavat mahdolliset terroristit voivat vaarantaa?”

Vanha sanonta kuuluu pidä ystävät lähellä ja viholliset vielä lähempänä.
Mitä luulette näiden ihmisten mielissä tapahtuvan kun he huomaavat että heidän kotimaansa on heidät hyljännyt ja unohtanut. Miten helppoja kohteita he ovat jihadisteille. (puhun nyt lapsista).

Veikkaan että kuulemme heistä vielä, tavalla jota haastateltava, Rinteen hallitus ym pyrkivät välttämään. Veikkan että se kuulostaa räjähdykseltä.

Suomeen haettaessa he olisivat sentään valvonnan alla.

Leena Lauren

*Suomeen haettaessa he olisivat sentään valvonnan alla.*

Hehän ovat siellä leirillä valvonnan alla ja mielestäni niin tulee ollakin. Tutkittakoot heidän asiansa siellä. Kyllä sitten pääsevät omilla rahoillaan kotiin tulemaan ,samaa kautta kun menivätkin, jos puhtoisiksi pulmusiksi havaitaan.

Timo Laine

Lapsilla ei ole mitään kokemusta Suomesta, heidän koko elämänkokemuksensa on kalifaatti ja sen ideologia. Vääräuskoiset ovat sikoja alemmalla tasolla.

Leirillä koko poppoo on valvonnan alaisena, Suomessa heitä ei valvoisi kukaan.

Petri Heiniemi

Ääriajattelulle altistuneet ihmiset tulisi saattaa tahdosta riippumattoman hoidon piirin, kuten Kiinassa. Tässä asiassa Suomi on täysin kyvytön ja se tulee ilmi nyt aivan totaalisena neuvottomuutena. Kun uskonto on poistettu Isis-kannattajien mielestä ja tilalle asetettu tieteellinen maailmankuva ja länsimainen moraalikäsitys, voidaan yksilöt palauttaa osaksi normaalia yhteiskuntaa. Saman käytännön tulisi koskea myös jehovantodistajia, vaikka he ovatkin vaaraksi lähinnä vain toisilleen.

Jani Pekka

Tulkoon sitten takaisin, kun Isikseen kuuluminen on säädetty rikokseksi, josta saa vähintään 5 vuotta linnaa. Vihollisten auttamisessa ei ole mitään järkeä niin kauan kuin yksikin heidän uhrinsa edelleen näkee hätää, ja veikkaan että heitä on aika paljon.