Lauantai 20.7.2019

Antti Rinteelle välitön palaute: Hyvä alku luvattuun 100 euron korotukseen – ei riittävä

  • Kuva: Colourbox
    Kuva
|

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti tänään pyytävänsä lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi, jossa korotettaisiin pieniä verorahoitteisia eläkkeitä. Kansaneläkkeen täyttä määrää korotettaisiin 31 eurolla ja takuueläkkeen täyttä määrää 50 eurolla kuukaudessa.

Eläkkeensaajien Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Simo Paassilta pitää ehdotusta eläkkeiden korotuksista hyvänä ensiaskeleena luvattuun vappusataseen.

Hallituksen esitysluonnoksen mukaan noin 609 000 eläkeläistä tulisi saamaan pienen korotuksen eläkkeeseensä. LUE LISÄÄ: Antti Rinteen korotuksen raja onkin 1200–1300 €/kk – Tonnin eläkkeellä saa +19€/kk

Mökiltä tavoitettu Paassilta pitää sosiaali- ja terveysministeriön luonnosta hyvänä avauksena, mutta ei riittävänä. Hänen mukaansa eläkeläiset ovat korotuksensa ansainneet.

”Näillä tiedoilla voin sanoa, että tämä on hyvä avaus siihen, mitä on luvattu. Eläkkeensaajat näkevät ja edellyttävät, että ehdotus on vasta ensimmäinen vaihe luvattuun 100 euron korotukseen, joka tulisi toteuttaa tämän hallituskauden aikana.”

LUE MYÖS: Antti Rinteen ”vappusatanen” kutistui: 600 000 suomalaisen eläke nousee hieman

Hän korostaa, että korotusten tulisi olla nimenomaan nettokorotuksia, eli esimerkiksi asumistukeen pitäisi myös saada muutoksia.

”Korotusten täytyy tulla aidosti nettona, ettei käy niin, että annetaan korotus, mutta samat ihmiset menettävät muita etuuksia.”

Luonnoksessa hallituksen esityksesi esitetään, että pienten verorahoitteisten eläkkeiden korotus toteutettaisiin niin, että korotus ei juurikaan vaikuttaisi eläkkeensaajan asumistukeen.

Sosiaali- ja terveysministeriön luonnoksessa ei mainita työeläkkeitä, joihin Paassilta toivoo myös korotuksia.

”Yleisellä tasolla, kun kansaneläkettä nostetaan niin silloin työeläkkeen ja kansaneläkkeen yhteensovittamisen raja nousee myös, jolloin pienimmät työeläkkeet minun arvioni mukaan myös vastaavasti nousevat.”

Hänen arvionsa mukaan työeläkkeen tasoa voitaisiin nostaa ilman työeläkemaksujen korotuksia.

”Minun arvioni on, että rahastot kestäisivät sen.”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Laine

Suomalaisia vituttaa kun koko ajan haukutaan Antti RInnettä. Jospa kokoomuslaiset pitäisivät turpansa kiinni. Ei porvarihallitusta näin mollattu heti alkuun, annettiin mahdollisuus näyttää.

Eihän siitä mitään tullut, mutta myöhemmin sai jo haukkua. Ja ihan syystä.

Erkki Martikainen

"Ei porvarihallitusta näin mollattu heti alkuun, annettiin mahdollisuus näyttää."

Älä viitti hölmöillä, silloin oli Kreikan rahat vähissä ja kyllä siihen tuli oppositiolta hoito-ohjeita melko reilulla kädellä. Ei mennyt kyin pari viikkoa niin alkoi tulla käkätystä persujenkin änkyräsiivestä päin. Samalla tavalla "kaikki" tiesivät ettei velanottoa voida saada hallintaan eikä työllisyysastetta nostetuksi.

Raija Lempiäinen

Jukka Laine puhuu asiaa! Annetaan Rinteen hallitukselle työrauha ja katsotaan vuosi, pari eteenpäin miten on erirvoisuuden ja köyhyyden vähentäminen onnistunut. Kokoomusta se ei kiinotanut ja nyt vaaditaan välillä säästämään ja sitten huudetaan kun ollaan tarkkoja! Ristiriitaista oppositiopolitiikkaa.

Timo Virtanen

Siellä ne ay-pamput istuvat työeläkeyhtiöitten hallintoelimissä kohtuullista korvausta vastaan leikkaamassa ikänsä eläkemaksuja maksaneitten työeläkkeitä. Nyt Rinteellä on mahdollisuus kurmuuttaa näitä ay-tovereita lopettamaan leikkaukset. Nyt korotettiin niitten eläkkeitä ( takuueläkettä) jotka eivöt ole maksuja maksaneet.

Paljon tehokkaampi ja oikeaan osuvampi tapa eläkeläisköyhyyden poistoon olisi se, että pienennetään/porrastetaan/poistetaan lääkkeiden omavastuuta ja toisena konstina se, että porrastetaan terveydenhoitomaksuja maksukyvyn mukaan.

Silloin ei tarvitse puuttua esim. asumistuen uudelleen arviointiin ym.