Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Sunnuntai 25.8.2019

Nyt tuli linjaus keskustasta: ”Ei ole mitään mieltä ylläpitää alaikäisten afgaanipoikien salakuljettamista Suomeen ja Eurooppaan”

Luotu: 
14.7.2019 19:13
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen linjaa, että humanitaarinen maahanmuutto tulee keskittää kiintiöpakolaisiin.
|

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen linjaa maahanmuuttopolitiikan tavoitteita sosiaalisessa mediassa. Hänen mukaansa humanitaarinen maahanmuutto tulee keskittää kiintiöpakolaisiin.

”Kaikki vetovoimatekijät turvapaikkahaussa lisäävät ihmiskauppiaiden salakuljettamista, jossa ihmisiä kuolee ja hyväksikäytetään. Apu kriisialueille ja pakolaiskiintiön kautta. Massiiviset turvapaikkahaut ja satojentuhansien kansainvaellukset ovat epäinhimillistä kaikille osapuolille”, Kurvinen sanoo.

Kurvisen tviitit ovat vastaus turvapaikanhakijoiden tukihenkilönä toimivalle Kaarina Heiskaselle, joka kuvailee Suomen turvapaikkapolitiikka holtittomaksi. 

”Ensimmäinen holtittomuus kehittyi heti ns. pakolaiskriisin alussa. Kriisihän oli pakolaisilla, ei Suomella. Maahanmuuttovirastoon palkattiin pikaisesti uusia työntekijöitä, joiden kokemattomuudesta moni turvapaikanhakija on joutunut kärsimään. Samassa rytäkässä palkattiin myös halpuutetut tulkit, joista moni ei edes puhu samaa kieltä tai murretta kuin turvapaikanhakija turvapaikkapuhuttelussaan”, hän kirjoittaa blogissaan.

Toinen holtittomuus syntyi Heiskasen mukaan vuonna 2016 tehtyjen lakimuutosten vuoksi. 

”Varmuuden vuoksi kaikkea kiristettiin - oikeudellisen avun saantia, turvapaikkaehtoja -, eikä kukaan halunnut tai viitsinyt tsekata, mitä nämä lakimuutokset tarkoittivat kokonaisuuden kannalta. Turvapaikanhakija ja hänen oikeusturvansa hukkuivat pesuveden mukana.”

Heiskanen sanoo, että pakkopalautusuhan alla on nyt lapsiperheitä ja nuoria afgaanipoikia, jotka tulivat Suomeen alaikäisinä. 

”Suurimmalla osalla heistä ei ole mitään tukiverkostoja Afganistanissa, jossa talebanit ottavat entistä tukevampaa jalansijaa ja tekevät terrori-iskuja. Monella heistä on talebanien nimeltä mainittu tappouhka - ja taskussa.”

Antti Kurvinen vastaa, että turvapaikkaprosessissa oikeusapu tullaan palauttamaan vuotta 2016 edeltäneeseen malliin. 

”Sinänsä pitää humanitaarinen maahanmuutto keskittää kiintiöpakolaisiin. Ei ole mitään mieltä ylläpitää kuvaamiesi alaikäisten afgaanipoikien salakuljettamista Suomeen ja Eurooppaan”, hän toteaa Heiskaselle.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

 

 

 

 

Lue myös: Muuttiko Italian tapaus Suomen pakolaispolitiikan? – Pelastuslaivan pidätetty kapteeni: ”Pelastin raskaana olevat naiset ja lapset”

Turvapaikanhakijat ja pakolaispolitiikka ovat puhuttaneet Suomessa sen jälkeen, kun hallitus päätti kahdeksan Välimereltä pelastetun turvapaikanhakijan vastaanottamisesta EU:n sisäisinä siirtoina. Hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti lisäksi viikolla, että Suomi ottaa vastaan enintään viisi turvapaikanhakijaa Maltalta kertaluonteisena tuen osoituksena.

Tilanne kiristää välejä hallituksen sisällä. Keskustan kansanedustaja ja eduskunnan hallintovaliokunnan jäsen Mikko Kärnä on syyttänyt hallitusta holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta. Lue tarkemmin:Kova ulostulo hallituksen sisältä: ”Keskustan ei pidä olla hallituksessa, joka tekee holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa”

Pääministeri Antti Rinne (sd) painotti Iltalehden haastattelussa, että Suomen päätökset turvapaikanhakijoiden ottamisesta Italiasta ja Maltalta ovat kertaluontoisia. Jatkossa Suomi pidättäytyy ottamasta vastaan mereltä pelastettuja sisäisesti siirrettäviä turvapaikanhakijoita siihen saakka, että EU:ssa on sovittu väliaikaisesta sisäisten siirtojen järjestelystä.

”Nyt pistimme stopin eli ennen kuin väliaikaisesta järjestelystä on sovittu, emme ota ketään mereltä pelastettuja vastaan”, Rinne sanoo.

Pääministerin mukaan Suomi aikoo käynnistää nopeasti valmistelut sisäisiä siirtoja koskevan väliaikaisen järjestelyn toteuttamiseksi. Tavoitteena on saada järjestelyyn mukaan mahdollisimman vahva jäsenmaiden enemmistö. Rinteen mukaan tavoitteena on saada ainakin 20 jäsenmaata mukaan järjestelyyn.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas kertoi viikonloppuna pyrkivänsä muodostamaan EU-maista ryhmittymän, joka käynnistää järjestelmän Eurooppaan tulevien turvapaikanhakijoiden jakamiseksi eri maihin.

Lue lisää: 

Saksalaisministeriltä avaus pakolaistilanteen hoitamiseen: ”Berliini osallistuu merkittävällä panoksella”

Italiassa leimahti riita siirtolaisista – Matteo Salvini joutui rajuun ryöpytykseen: ”Koko maailma keskittyi 54 ihmiseen Välimerellä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Arto Kautiainen

Hei, en osaa edes kommentoida tähän, kuinka huonosti tunnet maailmaa? Eri juttu on kuitenkin mistä ja millä resursseilla aletaan joukkosiirtää ihmisiä pitkin maailmaa Suomeen. UNISEF ja YK.n toimet tässä asiassa melko heikot, liekö jo täysin korruption syövereissä? Maitopulveri bisnes kartelli on rehottanut ainakin näiden järjestöjen kautta jo vuosia

Martti Pitkänen

Kas kummaa. Joko kepuleillekin alkaa valjeta missä mennään? Säikähdittekö puolueen kannatuksen laskua, vai onko teistäkin persujen tavoin tullut rasisteja? Olkaahan varovaisia sanomisissanne, ettette tule syytetyiksi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Muistathan kertoa Sipilällekin mitä mieltä olet.

Airi Pulkkinen

"Saksan ulkoministeri Heiko Maas kertoi viikonloppuna pyrkivänsä muodostamaan EU-maista ryhmittymän, joka käynnistää järjestelmän Eurooppaan tulevien turvapaikanhakijoiden jakamiseksi eri maihin." Tätä taakanjakoahan yritettiin jo aiemmin mutta kävi niin että vain Suomi toteutti sopimuksen ja otti 1980 henkilöä.

Jaakko Hakala

Kokoomuksen identtiteetti nähtiin välittömästi kun Sipilä hajoitti hallituksen. Kaikki hallituksen tekemät olivat vain ja ainoastaan kepun tekemiä ja aikaansaannoksia, Kok ei esim. kannattanut hallituksessa 18 maakuntaa, ei taxi lakia, ei aktiivimallia, eikä muutakaan joka ärsytti kansaa. Kaksilla rattahilla ajava kok on normaali näky Suomen politiikassa.

Tapani Tuominen

Käsittämätöntä, että itsestäänselvyyksien sanominen on uutinen. Kaikkien pitäisi olla tästä asiasta lähtökohtaisesti samaa mieltä.

Se on uutinen, että hallitus alkaa avoimesti tukea Libyasta Eurooppaan suuntautuvaa ihmissalakuljetusta.

Martti Mykkänen

Aktiivinen avartava keskustelu on vaikuttanut jo moniin päättäjiin. Kansalaisilla poliitikot ja varsinkin media mukaan lukien puuttuu kyky ajatella asioita asioina kokonaan. Tuttu kommentti on, "tämä on oikeistolaisia politiikkaa", "tai" tämä on perussuomalaisten puheita".
Asian sisällöstä ei haluta keskustella eikä tilanne voi parantua. Myös suhteellisuudentaju ei ole huono, vaan siitä ei ole rippeitäkään olemassa. Nyt kamala hässäkkä rikolliseen ihmiskauppaan sekaantuneista uhreista, kahdeksasta (8) henkilöstä. Palstatilaa ei säästetä ja YLE:n koneisto jauhaa lannoitetta, valtion päämiehet sotkevat hiilellä ilmaa kun lentelevät tapaamisiin. Mikä sirkus! Mitä teatteria! Farssia vai komediaa, päättäkää itse. Irbokkaakdi sen tekee fakta, että maailmassa on 80 miljoonaa pakolaista. Tämä hädässä olevien määrä on kymmenenmiljoonaa kertainen verrattuna näihin hälyn kohteena oleviin, mutta HEISTÄ EI PUHUTA KUN ONGELMA ON NIIN SUURI.
Vihreiden toiminta on vastuutonta, siitä puuttuu oikea tieto, laskelmat, rahoitus ja siirtolaisuuden seuraukset.
Vuosi pari sitten Jussi Halla-Aho oli suuri pahis. Nyt näyttävät kaikki muuttuneen pahiksiksi. Nyt - kuulostaa siltä - KEPU on maahanmuuton haittapuolien oivaltaja. Keksijä-nero!
Vihreät ovat näyttäneet muille närhenmunat mafian yhteistyökumppanina ja ihmiskauppiaana.

Kaarina Heiskanen

Taas kerran toteutui se, että mediaa kiinnostaa vain ylätason puheenvuorot. Olisi suotavaa, että toimittaja kuuntelisi myös ruohonjuuritason toimijoita - kuten meitä turvapaikanhakijoiden tukihenkilöitä, jotka ovat ajautuneet pop up -juristeiksi auttaessan hotittoman ja sattumanvaraisen päätöksenteon uhreja.
En ole juurikaan nähnyt uutisia siitä, kun riippumaton Owal Group julkisti migritarkastuksen tulokset - eli juuri ne asiat, joita me ruohonjuuritason toimijat olemme yrittäneet nostaa esille ja tuoda päättäjien tietoon.
Kuten: lakimuutoksia on tehty summamutikassa selvittämättä niiden yhteisvaikutuksia turvapaikanhakijoiden oikeusturvaan - no huononihan se.
Lisäksi huolimattomat turvapaikkapuhuttelut halpuutettuine tulkkeineen ovat vaarantaneet oikeusturvan, usein jopa hengen ja elämän.

Todella ikävää, että kansanedustajan mandaatilla todetaan, että näitä asioita ei haluta korjata. Yhtä ikävää on myös se, että media ei ole kiinnostunut tekemään tasapuolista uutisointia.

https://stm.fi/web/intermin/artikkeli/-/asset_publisher/riippumaton-selv...

Jaakko Karki

Hyvä Kurvinen, vihdoinkin järjen ääntä. Todellakaan ”Ei ole mitään mieltä ylläpitää alaikäisten afgaanipoikien salakuljettamista Suomeen ja Eurooppaan”. Myöskään ns meritaksi toimintaa ja sen ylläpitämää ihmissalakuljetus touhua ei pidä ylläpitää ja tukea päivääkään, ei minklään tekosyyn varjolla.

Esko Riikonen

Siirrot pitäisi tehdä sinne, mistä on Eurooppaan tultu. Se on hyvä ratkaisu. Ja Afrikan rannan läheisyydestä "pelastetut" pitää palauttaa lähtöpaikkaan. Se on viesti muillekin elintasoaan parantamaan pyrkiville. Ja tuhoaa salakuljettajien bisneksen. Tai ainakin vaikeuttaa.

Piia Myllykoski

Kaarina Heiskanen on oikeassa. Olisi tärkeää kuunnella turvapaikanhakijoita ja heidän tukihenkilöitään.

Lisäksi on suorastaan julmaa puhua vetovoimatekijöistä kun puhutaan Suomessa noin neljä vuotta olleista ihmisistä. Heistä moni on todella länsimaalaistunut, useimmiten he puhuvat hyvää suomea (jotkut ruotsia) ja englantia, käyvät töissä ja/tai opiskelevat, heillä on suomalaisia ystäviä, joillakin on perhe tai puoliso täällä. Moni on suorittanut peruskoulun, osa taitaa valmistua ammattiin ennen kuin saa turvapaikkaprosessinsa loppuun.

Turvapaikkajärjestelmässä selvitykseksessäkin havaitut puutteet pitäisi korjata ja vuonna 2015 tulleiden tapauksessa ratkaisu ei voi olla se, että heidät yritetään vähin äänin palauttaa vetovoima- tai minkään muiden tekijöiden nimissä. Tämä on järjetöntä myös kansantaloudellisesti mutta ennen kaikkea tietenkin inhimillisesti.

Järjestelmätasolla salakuljetus on huono asia mutta jollei Eurooppaan ole laillisia tuloreittejä salakuljetus tuskin tulee loppumaan.

Suomeen tuli lopulta häviävän vähän (vaikka toki ennatyksellisesti Suomea ajatellen) turvapaikanhakijoita 2015 ja sen jälkeen on tullut paljon vähemmän. Maailma tulee kohtaamaan valtavasti muutoksia ilmaston lämpenimisen vuoksi. Jos ei vauras Suomi kykene selviytymään inhimillisesti edes tästä tilanteesta niin valitettavsti luottamukseni tulevaan ei ole iso.