Torstai 23.5.2019

Suomen Piraattipuolue älähti Ruotsin urkintalaista

Luotu: 
3.7.2008 07:11
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Suomen Piraattipuolue on julkaissut kannanoton koskien Ruotsissa hyväksyttyä televalvontalakia.

Kannanotossaan Piraattipuolue korostaa, että Ruotsin televalvontalaki iskee kaikkein pahiten Suomeen, sillä suurin osa Suomen ulkomaiden teleliikenteestä kulkee Ruotsin kautta.

”Suomen osalta tilanne on vielä pahempi kuin Ruotsin. Ruotsin uusi laki ei oikeuta vakoilemaan Ruotsin sisäistä liikennettä, mutta kun maamme tietoliikenteestä lähes kaikki ulkomaanliikenne kulkee Ruotsin kautta, osoittautuu Suomi vielä riskimmäksi sijainniksi palvelinten tai liikenteen kehittämiselle”, lukee Piraattipuolueen kannanotossa.

Piraattipuolueen mukaan ainoa toimiva ratkaisu tilanteessa on Ruotsin täydellinen kiertäminen. Puolueen mukaan Suomen tulisi rakentaa kunnolliset yhteydet suoraan esimerkiksi Saksaan.

”FRA-valvontalaki tulee joka tapauksessa aiheuttamaan taloudellista tappiota Suomessa, nyt on kyettävä reagoimaan nopeasti ja minimoimaan tappiot”, katsoo Piraattipuolue.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

henu

On hyvä miettiä miten tällainen laki vaikuttaa esimerkiksi Suomen asemaan kehittyneenä IT-maana. Suuryrityksiä ei varmaankaan paljoa kiinnosta maa jonka internet-liikennettä vakoillaan käytännössä 100%. Siinä on taas satoja hyviä työpaikkoja vähemmän.

Täältä selviää myös mielenkiintoista tietoa mitä kaikkea ruotsalaiset tallentavat meistä Suomalaisista, myös sinusta joka tätä tekstiä luet:
http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/07/fra-rekisteroi-poliittisia-ja-...

kiuru

Pirattipuolue on oikeassa. Käsittämätöntä etteivät muut puolueet reagoi mitenkään. Edes lausuntoautomaatti Sasi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana.

Vakoilu varmaankin tapahtuu siten, että tietyt sanat esim. terrori, sytyttävät punaisen valon jossain. Mitäpä jos Suomesta lähetettäisiin kymmeniä miljoonia sähköposteja, joissa esiintyy kriittisiä termejäP