Keskiviikko 21.8.2019

Tytti Tuppurainen: ”Ei riitä, että kansanvalta toteutuu Suomessa”

Luotu: 
20.7.2019 12:46
  • Kuva: Kimmo Haapala / Alma Talent
    Kuva
    Tytti Tuppuraisen mukaan Suomen kädenjälki näkyy juhannuksen alla EU:n huippukokouksessa hyväksytyssä suunnitelmassa, jossa määritellään EU-politiikan painopisteet seuraavalle viidelle vuodelle.
|

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd)linjaa, että kansainvälinen järjestelmän murroksen keskellä Euroopan unionia tarvitaan puolustamaan monenkeskisyyttä ja sääntöjä.

”Ei riitä, että kansanvalta toteutuu meillä täällä Suomessa. Sen on toteuduttava myös lähialueillamme, EU:ssa ja koko maailmassa. EU-puheenjohtajana Suomi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen. Sen tulee olla sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä”, hän sanoi puheessaan Sastamalassa lauantaina.

”EU perustuu ajatukseen sääntöperustaisen yhteistyön voimasta. Sellainen järjestelmä, jossa pelisäännöt luodaan yhteisesti ei vahvemman tai suuremman sanelun tuloksena on Suomen kaltaisen pienen maan etu. On myös merkityksellistä, että maanosa, joka kärsi koko 1900-luvun sodan kauhuista, toimii tänä päivänä ympäri maailmaa demokratian, ihmisoikeuksien ja rauhan vahvimpana puolustajana”, ministeri jatkoi.

Tuppuraisen mukaan Suomen kädenjälki näkyy juhannuksen alla EU:n huippukokouksessa hyväksytyssä suunnitelmassa, jossa määritellään EU-politiikan painopisteet seuraavalle viidelle vuodelle. Uusia painopisteitä ovat vastuullinen ilmastopolitiikka, kestävä kehitys, sosiaalinen ulottuvuus, oikeusvaltion puolustaminen ja turvallisuus ovat kansalaisille tärkeitä asioita. 

”Suomi on ensimmäinen puheenjohtaja, joka alkaa jalkauttaa tätä suunnitelmaa. Puheenjohtajakautemme sloganin mukaan tavoitteena on Kestävä Eurooppa, kestävä tulevaisuus. Keskeinen Suomen puheenjohtajakauden painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus, joka tarkoittaa sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä. On tärkeää, että ilmastonmuutoksen vastaiset toimenpiteet tehdään sosiaalisesti oikeudenmukaisesti niin, että vastuu jakautuu reilusti, sillä ilmastotyö tulee näkymään kaikilla yhteiskunnan sektoreilla”, Tuppurainen sanoi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Tytti kerjää nyt verta nenästä. Siis meidän suomalaisten nenästä. Kovasti jos ryhtyy oppimestaroimaan toisten asioissa, seuraa siitä kyllä aina vaikeuksia. Vaikka ainakin omasta mielestään olisi oikeassa. Voi olla, että seurauksena on vaan Suomen joutuminen meille paljon tärkeämmissä asioissa sivuraiteelle. Siitä pitävät nämä kohteeksi joutuneet isommat ja tärkeämmät maat huolen.

Mikko Toivonen

Tytti on ihan aina kuulunut sdp tanttojen maailmasyleily, holhoamismentalitetti- ja elättihaalimishalun tukirunkoon.
On selvä, että hän päästyään valtaan aloittaa välittömästi muiden opettamisen ja holhoamisen. Hän tulee törmäämään siihen että hänj on lukenut kokonaisuutta ja ihmisten kokonaistahtoa täysin väärin, kuten Ohisalo ja Anderssonkin seurustellessan vain samanmielisten palavasilmäisten idealistien kanssa

Jouni Lehmusruusu

Kahden promillen vaalihumalassa höpisevät demarit eivät ymmärrä että kansanvaltaa ei todellakaan edusta hallitus josta puuttuu toiseksi ja kolmanneksi tulleet.

Oikeusvaltioperiaatteesta jauhetaan kirkasotsaisena unohtaen että oma oikeuslaitoksemme ei edusta kansan näkemystä oikeudesta.

Oikeudesta tulee kelvottomia tuomioita, lautamiehinä ihmisiä jotka tarvitsevat omaan oikeudenkäyntiinsä tulkin, tuomarit ja syyttäjät eivät piittaa laista vaan tuomitsevat oman mielipiteensä jukaisesti.

Jopa perustuslaki on joutunut uhriksi kun tämä hallitus nimitettiin epäilyttävien hylättyjen äänien perustella.

Epärehellisiä ministereitä on ainakin kolme, ja näin presidenttimme on jättänyt perustuslain vaatimuksen ministerin rehellisyydestä oman joustomoraalinsa mukaan huomioimatta.

Jari Ylilahti

Suomen poliittista sekä oikeusjärjestelmää voi ihan oikeutetusti kritisoida. Meidän parlamentaarinen järjestelmä on ns. kehitysmaatasoa mistä demokratia on kaukana. Sekä äänestys että puoluejärjestelmä suosii vallassa olevia. Oikeusjärjestelmä perustuu pitkälti siihen että tavallisella ihmisellä ei ole varaa taistella oikeuksistaan niin parempi yrittää välttää koko prosessi kun taas vakavissa rikoksissa rangaistukset on lähinnä vitsi. Eikä nyt mennä edes tutkimaan tarkemmin koko oikeudenkäyntiprosesseja jotka on ihan naurettavia koko systeemi on rakennettu sen varaan että sitä hoitaisi rehelliset ja puolueettomat ihmiset mutta kun se nyt ei tahdo olla aina niin. Jos haluaa oikeutta niin joudut sen rahalla ostamaan ja jos ei ole niin onnea vaan yritykseen. Vai että oikein oikeusvaltio.