Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Luotu: 
22.7.2019 14:21
Päivitetty: 
23.7.2019 10:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Husu Hussein kritisoi kovin sanoin perussuomalaisia ja heidän kannattajiaan.
|

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd) kannanotto perussuomalaisista kuohuttaa puolueessa. Hussein tviittasi perjantaina olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja.

 

 

LUE MYÖS: Jussi Halla-aho väestönvaihdoksesta SuomiAreenassa: ”Meillä kaikilla on intuitiivinen näkemys siitä, onko vastaantulija suomalainen”

Useampikin perussuomalaisten kansanedustaja on kommentoinut Husseinin tviittiä.

”Olet sitten ihan keskenäsi saanut satojen tuhansien ihmisten ajatukset analysoitua. Aika lapsellinen väite”, kommentoi esimerkiksi Leena Meri.

Perussuomalaiset oli toiseksi suurin puolue kevään eduskuntavaaleissa.

Nurmijärveläinen kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten Maiju Tapiolinna kirjoittaa nyt blogissaan vieneensä asian poliisin tutkittavaksi.

”Pitkään olen kuunnellut eri henkilöiltä ja tahoilta rasistisyytöksiä pelkästään puoluekantani vuoksi. Olen jättänyt moiset huutelijat omaan arvoonsa. Valitettavasti Husu Husseinin rasistisyytös kaikkia perussuomalaisia ja heidän äänestäjiään kohtaan sai aikaan muutaman illan harkinnan ja sen pohjalta tutkintapyynnön poliisille”, Tapiolinna kirjoittaa.

”Husseinin syytös oli laaja-alainen hyökkäys yksittäisen ihmisen poliittista näkökulmaa vastaan”, Tapiolinna perustelee.

Tapiolinna kertoo vaativansa Husseinille rangaistusta rasistiksi nimittelystä.

Hussein on sittemmin jatkanut keskustelua ja kertonut haluavansa osoittaa, miltä yleistäminen tuntuu. Husseinin mukaan maahanmuuttajia yleistetään usein esimerkiksi raiskaajiksi ja islamisteiksi.

Hussein sai eduskuntavaaleissa noin 2000 ääntä. Hän on tunnettu aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana.

LUE MYÖS: Antti Rinne Jussi Halla-aholle: ”Jos se 100–200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, niin pistetäänkö me rautaa rajalle?”

Päivitys 23.7.: Lisätty Husseinin puoluekanta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Savikivi

Kun Husu sanoo, että persut ovat rasisreja, niin hän tulee sanoneeksi, että persut ovat normaaleja ihmisiä.
Rasismi kuuluu kaikkien kädellisten (terveitten) ominaisuuksiin, mikäli rasismilla tarkoitetaan toiseuden torjumista.
Kun, "arvopohjaiset" ylimielisyydessään torjuvat yhteistyön PS:n kanssa, on kyse rasismivietin ilmentymästä. Se, että onko tuo rasismi terveellä pohjalla vai onko kyse viettitoiminnan kieroutumisesta, jää arvioitavaksi.
Jos "arvopohjaiset" eivät halua tunnustaa rasismiaan tässä tapauksessa, niin epäily vietin kieroon kasvamisesta jää päällimmäiseksi.

Harri Salonen

Mielestäni Husu on väärässä, yleistää turhaan ja haukkuu persuja. Mutta mielelläni antaisin ihmisten sanoa suoraan mielipiteensä suoraan ja sensuroimatta. Toivottavasti poliisilla on parempaakin tekemistä kuin tutkia tuo "hirveä rikos".
Asia, joka on selvästi jonkun yksittäinen mielipide (tai hirveän epäonnistunut julkisuustemppu), ei pitäisi johtaa mihinkään rangaistuksiin. Joskus aikoinaan sitä kutsuttiin sananvapaudeksi, mutta nyt täytyy varoa, mitä suustaan päästelee ja nyt Husu on poterossaan ja Persut poterossaan. Jos nämä olisivat ministereitä hallituksessa, onnistuisiko yhteistyö ollenkaan?

Tarja Laakso

Muuten olisin samaa mieltä Salosen kommentista, mutta kun tänä päivänä kaikki (suomalaistaustaiset henkilöt vähintään) joutuvat miettimään todella tarkkaan, mitä sanovat ja miten kirjoittavat ja heitä jatkuvasti haastetaan käräjille milloin milläkin perusteella ja läheisesti perussuomalaisiin liittyvät tahot yleensä saavat myös tuomion sellaisista kirjoituksista, joista muut eivät saa (ehkä siksi, kun he eivät osaa varoa niin tarkkaan sitä kirjoitusasua - minusta kuitenkin sisältö on se tärkein, ei pelkkä sanamuoto), oikeudenmukaisuuden nimissä myös ulkomaalaistaustaisten henkilöiden osalta pitäisi noudattaa samaa politiikkaa, etteivät hekään saisi sanoa ihan mitä vaan meistä suomalaisista tai tietyistä ryhmistä suomalaisia (perussuomalaisetkin kuitenkin ovat vähemmistö tässä maassa - heillä ei ole yli 50% kannatusta).

Tähän asti heidän on sallittu varsin vapaasti puhua milloin perussuomalaisista, milloin naisista (niitäkin viestejä on tullut jonkin verran luettua, joissa "tasa-arvon" kannattajat ovat kertoneet kuinka "naista täytyy suojella, kun he ovat luonnostaan niin paljon miehiä tyhmempiä") , milloin länsimaisesta kulttuurista ylipäänsä tai yleistäen sanansa kaikkiin suomalaisiin ylipäänsä. Myös kyseinen herra on kyllä kunnostautunut monessa tällaisessa asiassa, josta joku saattaisi loukkaantua.

Joten hyvä, jos perussuomalaiset alkavat todellakin puolustautua, aika rankalla kynällä heitä on saanut käsitellä niin media kuin yksittäiset henkilötkin ylipäänsä. Vaikken perussuomalaisten kannattaja olekaan, mutta yhdenvertaisuuden kannattaja kylläkin.

Pentti Westerholm

Ihmettelen Husun moraalin valvontaa Suomessa.Käsitykseni mukaan hän tuli sotaa pakoon Somaliasta.Siellä ei ole oikeastaan minkään laista yhteiskunna valvonta järjestelmää.Klaanit ryöstävät ja myyvät huumeita asevarustelun ylläpitämiseksi.Tappavat ja taistelevat keskenään .Sitten kaveri tulee tänne ja sanoo suomalaiset ovat rasisteja.Valikoiva moraali näyttää hänellä olevan.

Raija Lempiäinen

Väärä yleistys, EI Hussein sanonut kaikkia suomalaisia rasisteiksi, ainoastaan PerusSuomalaisia ja heidän kannattajiaan, perusteluna näiden kirjoitukset ja nimittelyt, sekä syyllistäminen rikoksiin. Halusi osoittaa miltä tuntuu olla vainottu. Tietenkin persut uhriutuu, kuuluu kuvioon ja tapahtuu jatkuvasti.

Jarmo Henttonen

Perustele uhriutuminen, vastaavista kirjoituksista Hususta ja hänen maanmiehistään on perussuomalaisten kannattajille on tuomioistuimissa mätkitty sakkorangaistuksia, sinä itse kyllä olet varsinainen uhriutuja kun puoluettasi ja sen toimia ollaan moitittu aiheellisesti.

Jaakko Hakala
Vastaus kommenttiin #25

Halla-Aho peräänkuulutti täydellistä sananvapautta Porissa, no nyt kun Husu tekee näin niin te olette takajaloilla. Itse en tätä hyväksy. "Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa, kuin pohjoismainen sosialidemokraatti.Tämän repriitin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosialidemokraatti" näin Halla-Aho 2006. Tänään tulee kuluneeksi 8v siitä kun äärioikeistolaine Breivik tappoi 66 nuorta sosialidemokraattien kesäleirillä.

Raili Sergejeff
Vastaus kommenttiin #45

Onhan se ikävästi kirjoitettu, eikä niin saisi tehdä, mutta kuinka monesti kaikki "matut" yms. "vääränväriset" on yleistetty raiskaajiksi ja vaikka miksi? Usein juuri persujen toimesta.

Itse asiassa aika hassua, että persut joukkoloukkaantuvat sellaisesta, mitä he itse harrastavat kaiken aikaa.

Tämä oli hyvä testi siitä.

Husu antoi hyvän tavan joukkoloukkaantua, ja tuntea itsensä häväistyksi. Tällaistahan "matut" kuulevat joka päivä, eivätkä he saa loukkaantua, saati valittaa siitä. Siitähän voisi tulla ikävämpiäkin seurauksia ihan oikeasti, kun tarpeeksi tollo äärioikeistolainen rasisti saa tarpeeksi kiihotusta kovempiin tekoihin.

Raili Sergejeff
Vastaus kommenttiin #45

Luin eilen Aftonbladetista ja norjalaisista lehdistä, että Breivikin tappamien uhrien muistomerkkiä oli häväisty - ja kaiken lisäksi tämän karmean teon muiston vuosipäivänä! Siihen oli sprayattu hakaristi.

Kuvittelivat kai jotenkin estävänsä kokoontumisen muistomerkillä, koska siinä oli nyt hakaristi, mutta saivatkin pitkän nenän, kun muistomerkki puhdistettiin heti ja muistotilaisuus pystyttiin pitämään siellä.

Minusta se on luokattoman typerää ja siinä on selvästikin joku fasistinen/natsistinen ajatus takana - ei tämä mikään kepponen enää ole tyyliin "pojat on poikia".

Aivan ilmeisesti nämä tyypit ovat Breivikin ihailijoita, eli siis vaarallisia ihmisiä. Kaksi on pidätettynä teosta.

Luulevatkohan nämä nuoret miehet olevansa jonkinlaisia sankareita nyt?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7RL70/utoyamonumentet-vandaliserat...

Esko Riikonen
Vastaus kommenttiin #45

Miten Breivik liittyy tähän keskusteluun. Pahin vika oli hänellä se, että pää oli sekaisin ja pahasti. Etkai vain jotenkin ole liittämässä häntä perussuomalaisiin. Jos olet, niin aika matalamielinen olet. Tietysti demari, kun Halla-ahon sanominen ärsyttää. Demari Husun linjoilla.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #25

Nyt taidan vähän provosoitua, koska en taida olla ainoa kommentoija joka tämän PeruSuomalaisten uhriutumisen (jatkuvan) on huomannut.
Hiukan on ollut raskaammista asioista kyse kun Persut ovat sakkoja saaneet, tiedät hyvin , jos olet rehti.
Onko mielestäsi niin ,että jos yksi SDP:n politiikko sanoo jotain niin syytetään kaikkia, mutta jos Persujen jäsen/politiiko sanoo/tekee otsikoita niin silloin on kyse vain yhdestä "hölmöilijästä".
En ole uhriutuja, koska en koe muiden syrjivän itseäni tai SDP:tä, eikä meitä myöskään mielestäni vainota, erimielisten kanssa keskustellaan, komromisseja haetaan ja mennään eteenpäin, ei taantumukseen! Suomalaisten etu edellä !

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #25

Nyt taidan vähän provosoitua, koska en taida olla ainoa kommentoija joka tämän PerusSuomalaisten uhriutumisen (jatkuvan) on huomannut.
Hiukan on ollut raskaammista asioista kyse kun Persut ovat sakkoja saaneet, tiedät hyvin , jos olet rehti.
Onko mielestäsi niin ,että jos yksi SDP:n politiikko sanoo jotain niin syytetään kaikkia, mutta jos Persujen jäsen/politiiko sanoo/tekee otsikoita niin silloin on kyse vain yhdestä "hölmöilijästä".
En ole uhriutuja, koska en koe muiden syrjivän itseäni tai SDP:tä, eikä meitä myöskään mielestäni vainota, erimielisten kanssa keskustellaan, komromisseja haetaan ja mennään eteenpäin, ei taantumukseen! Suomalaisten etu edellä !

Kauko Aalto

Kysymys ei ole yleistyksestä, somalit toivat rasimin ja rasismilla ratsastamisien Suomeen. On naurettava käsitys, että maailman ehkä rasistisimman muslimivaltion edustajien rasismi häviäisi muutamien tuntien lennolla järjestäytyneen yhteiskunnan keskuuteen. Ongelma on nähdäkseni se, että Husulle sopivin työkalu on lapio.

Raimo Laine
Vastaus kommenttiin #32

Muistin vielä, ettei EL Thahekaan saanut edes huomautusta kiihoituksestaan ja valehtelustaan. Näin puolueeton on Suomen oikeuslaitos! Sitten mennään vielä Unkaria ja Sloveniaa arvostelemaan oikeuslaitoksen puutteista.

Esko Riikonen

Husu taitaa olla demareitten persuasiantuntija. Perehtynyt perussuomalaisten mielipiteisiin jokaisen osalta. Kun Nerg kertoi aikanaan tv:ssä tietävänsä kaikkien 2015-2016 tulleiden taustat, niin Husu tietää perussuomalaiset. Varsinainen tietopankki.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #46

Ei rva Lempiäinen ole sitä mieltä ,että PeruSuomalaiset eivät ole suomalaisia, ovat kyllä suomalaisia (taitaa joukossa olla jokunen maahanmuuttajakin)!
Väitän silti ,ettei Husu sanonut kaikkia suomalaisia rasisteiksi. Siis n.20% olisi ; ) !!

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #46

Ilmaisunvapauden nimissä annan Huru Husseinillekin oikeuden nimitellä minua rasistiksi ta fasistiksi tai rotusyrjijäksi, jos se hänen oloaan helpottaa.
Olenhan minä noihin asioihin sillä lailla osallinen että olen lukenut niistä kouluissa ja lehdistä! Harmi vaan että olen lukenut niin paljon muustakin, ja vielä harmimpi, että minäkin olen niitä harvoja suomalaisia, jotka ovat asuneet jäsenenä 100% ulkoeurooppalaisissa yhteisöissä.
Siitä huolimatta kannatan laillista ja hallittua maahantuloa enkä hallitsematonta elintasosiirtolaisten tulvaa ja se tekeekin minusta Husun ja Raijan aivoissa aito natsin tai Sikanderin aivoissa Mengelen!

On se tietysti välillä surullista todeta että jos haluaa ajaa kansakunnan parasta mahdollista etua on kansakunnan elättien mielestä natsi, fasisti ja rotusyrjijä.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #50

No nyt Mikko Toivonen on päättänyt , että ole kansakunnan elätti, olen siis hänen mielestään putkiaivoinen elätti, mahtaakohan lista kasvaa vielä?
Putkiaivoistani tuli ulos tieto etten pidä sinua natsina.
Hallitsematonta elintasosiirtolaisten tulvaa ei enää ole, vuosi 2015 oli poikkeus. Hommat on kutakuinkin hallinassa. Sopimusten edellyttämät kiintiöpakolaiset otetaan, harkitusti hädässä olevia. Kaikki käyvät läpi prosessin jossa todellinen tarve todetaan, sitten saavat jäädä Suomeen.
ps. Tiedoksi saatan Sinulle ,että olen 50 vuoden työuran jäljiltä mielestäni ansaitulla eläkkeellä (pienellä), jos olen elätti mielestäsi, niin toivon ettet kovasti karehdi.

Pertti Rinne

Ihmisryhmiä kategorisoivista ja yleistävästi leimaavista nimittelystä pitäisi päästä eroon, mutta se nyt vaan on vaikeaa niin kauan kuin löytyy yksikin puolue, jonka ideologia perustuu siihen, että yhdet ovat tasa-arvoisempia kin toiset.

Mauno Strandén

Pistäisin nimeni alle, vaikka en olekkan persu! Persut on vain ainoita jotka pitää suomalaisten puolta! Tänään paljastui Rinteen arvopohjaa, henkilö joka viihtyi pressojen kainalossa, median lemmikksi taas eräs Husseini! https://www.iltalehti.fi/ paljastaa asian, jota täällä olijat harvat haluaa? Somali presidentti kutsuu ihmisiä kotiin ja sossu maksaa, ei kai kukaan huomaa poistumista!

Kaarlo Kunnari

Mitenkä tämä Husu on sattunutkin tulemaan tänne rasistiseen Suomeen? Miksi ei mennyt maahan, jossa meitä ei ole? Suomalainen on tietysti rasisti, olimme sitä jo 1939 marraskuun lopussa, kun emme päästäneet neuvostoliittolaisia maahamme, vaan pistimme heille vastaan, eikä valmisteltua valloitusparaatia Helsingissä pidetty. Myönnetään tämä ja toivottavasti nykypolvikin pitää turvallisuudestamme ja itsenäisyydestämme huolta, jotta Husut eivät halliste meitä ja kävele ylitsemme.

Jari-Pekka Vuorela

Husu käytti, ikävä kyllä, sanaa "kaikki". Jälkimmäinen twiitti tietysti osoitti motiivin. Hänhän on jo vuosikymmeniä saanut kuunnella, miten "kaikki" "te" "somalit" tai "muslimit" olette sitä tai tätä.

Itse olisin muotoillut näin: Perussuomalaiset on ohjelmaltaan äärinationalistinen puolue, jonka Mäkelä-niminen kansanedustaja ei pidä oikeusvaltiotakaan valitun kansansa etujen mukaisena. Useimmat tapaamani Perussuomalaisten äänestäjät ovat osoittautuneet keskusteluissa rasisteiksi.

Kauko Aalto

Ai siis hän on kuunnellut vuosien mittaan… Mitähän me olemme nähneet, kuunnelleet ja kokeneet vuosien mittaan tämän meille rantautuneen rasistisen herrakansan edesottamuksista. Me emme tarvitse heitä, he tarvitsevat meitä, joten luulisi, että ymmärtäisi pitää suunsa kiinni.

Markku Savikivi

"Itse olisin muotoillut näin: Perussuomalaiset on ohjelmaltaan äärinationalistinen puolue, jonka Mäkelä-niminen kansanedustaja ei pidä oikeusvaltiotakaan valitun kansansa etujen mukaisena."

Mikä PS:n ohjelmassa viittaa äärinationalismiin? Äärinationalismiksi ymmärrän sen, ettei ymmärrä ja kunnioita muiden kansojen oikeuksia.

Eduskuntapuolueista RKP:lla on vahva äärinationalistinen perinne. Se on saanut ujutettua etnisperusteisia etuoikeuksia lainsäädäntöömme etnonyrkkinsä Folktingetin toiminnan avulla. Valtio maksaa RKP:n etnonyrkille vuosittain puoli miljoonaa euroa apurahaa. Sillä on täten varaa jakaa kultamitaleita suosiollisille tahoille.

RKP:n virallisesta puolueohjelmasta maininta ruotsalaisen rodun edun ajamisesta poistettiin vuonna 1956. Mutta se ei poisto ei tarkoita, etteikö etnonyrkki toimisi vanhan tapaan.

Äärinationalistisen RKP:sta tekee se, ettei se hyväksy "keltaihoisen alemman suomalaisrodun" kansallisia pyrkimyksiä vieläkään.

Höbelö ja erkoopee käyttävät etnisestä ruotsalaisesta nimitystä finländare ei finne. Molemmat pitävät rotutohtori Freudenthalin rintakuvaa seinällään. Taxellistit erottavat jälkikasvunsa suomalaisista kehtoiästä aikuisuuteen asti.

Johtajamme ovat pölähtäneitä - valitettavasti. Lipponen sanoi lehdille joku vuosi sitten, että nationalistit on eristettävä ja toisella kertaa, ettei nationalisteille saa antaa tuumaakaan periksi. Mutta Lipponen antaa periksi maamme äärinationalisteille erkoopeeläisille periksi kaiken aikaa ja muut nilkit seuraavat perässä. Voisi kuvitella, että Lipponen olis suomalaisten vihollinen - peräti.

Airi Pulkkinen

Isona yhteiskunnallisena ilmiönä maahanmuuton epäkohtia on voitava kritisoida. Niin sanottua valtamediaa on aiheestakin syytetty liian yksisilmäisestä ja yltiösuvaitsevaisesta suhtautumisesta. Esimerkiksi islamilaisen ja länsimaisen kulttuurin eroista ja kulttuurien välisistä ongelmista pitää pystyä keskustelemaan avoimesti. Muidenkin puolueiden pitää ottaa huomioon se, että maahanmuuton epäkohdat aiheuttavat kansalaisissa turvattomuutta ym. kritiikkiä.

Ari Koivisto

Tämä kiihottaminen kansanryhmää (Persut ja heidän kannattajansa) vastaan voitaisiin hiljalleen lopettaa, koska se kaikki sataa ihan heidän hyväkseen. Yhtäkään nykyistä kannattajaa tällainen huutelu ei heiltä vähennä, mutta uusia kannattajia tulee varmasti. Jos ei muuten niin puolustamaan altavastaajaa/syrjittyä/kiusattua tai ihan vain muiden kiusaksi. Hillary kutsui Trumpin kannattajia surkimuksiksi. Ei olisi kannattanut. Sama koskee tietysti toiseen suuntaan, ei kannata huudella mitään vihervasemmiston surkeudesta koska sekin vain lisää heidän kannatustaan ihan vastaavasti. Jos vaan keskitytään siihen omaan osaamiseen ja omiin vappusatasiin tai millä niitä ääniä nyt nykyään saakin ostettua.

Ja lopuksi toimittajalle, artikkelista taisi unohtua helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun puolue, SDP. Tapaa olla tapana mainita, ja hän epäilemättä haluaisi sitä mainostaakin.

Pekka Vartiainen

Minä olen äänestänyt myös Perussuomalaisia, ja en ole millään tavoin rasisti. Hussein kirjoittaa siten täyttä sontaa. Säälittävä mies. Perussuomalaiset on Suomen suosituin puolue juuri nyt, joten on siis todettava, että Husseinin mukaan Suomessa on aika paljon rasisteja. No maahanmuuttovastaisuus vain kasvaa, että siitä kiitos Husseinille ja demareille.

Seppo Virkkula

Perussuomalaisena olen tästäkin eri mieltä Husun kanssa. Toivon mukaan kuitenkaan tällaisten hölmöjen ja perättömienkin yleistysten sanominen ei vielä ole Suomessa kriminalisoitua. Välillä valitettavasti tuntuu siltä, että sananvapaudesta ei ole enää kuin rippeet jälkellä ja mistään ei saisi kiistellä, vaan ainoastaan sanoa liturgiaa harmittomista asioista.

Hannu Kallonen

Demareiden jäsenrekisterissä on aika vähän alle 60 vuotiaita. Alle 40 vuotiaita ei taida olla kuin muutamia hajatapauksia.

Yli 65 vuotiaita kunniajäseniä lienee aika paljon. He eivät kuitenkaan maksa jäsenmaksua. Tämän takia demareiden kasöörillä on vaikeuksia saada kokoon riittävästi kassavirtaa toiminnan pyörittämiseen.

Demareiden onneksi AY-liike kanavoi SDP:lle runsaasti verottomasti hankittuja rahojaan. Siinä menee demareiden, perussuomalaisten, kepulaisten jne. jäsenien AY-jäsemaksut "hyvään" tarkoitukseeen.

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #72

PS -puolueessa on paljon entisiä demareita, myös ay-aktiiveja löytyy. Työmies Putkonen on kehoittanut jäsenistöä kunnoittamaan näiden saamaa kokemusperäistä tietoa työelämän asioissa.

Ehkei demarien kannata houkutella noita jäseniään enää takaisin. Toki kansanedustaja Tolppanen kyllä demareihin palasi ennen PS -puolueen jakaantumista hillotolppalaisiin ja puurtajiin. Ei kai tuntenut oloaan kotoisaksi tai piti demaripuoluetta vieläkin kotoisampana.

Mikko Toivonen

Luukkasen pitäisi oikeastaan tulla useammin kolostaan tänne kommentoimaan niitä aivan asiallisia tavoitteita, joita hänen puolueellaan on ja selventämään vajaaspektrisille eroja objektiivisess, subjektiivisess, akateemisessa ja toimenpidekeskuluilla on.
Ei haittaisi vaikka joku opettaisi tälle vajaahavainnolliselle yleisönosalle mitä ovat natsismi, fasismi, rotuerottelu, rotuviha, uskontoviha ja kansanosan viha mitä näilläkin ketjuilla ehkä 10 kirjoittajaa paita punaisena ja panu ympärillä hellittämättä tekevät ja mikä yleisen demokratian fundamentin eli vapaan mielipiteenoikeuden nimissä lasketaan läpi ellei lähdetä suoraan yksityisen julkivirassaolevan kansalaisen oikealla nimellä leimaamaan häntä joksikin, mitä hän erittäin todennäköisesti ei ole.
Olisi hyvä jos poikkeuksellisen hajaälyiset ihmiset oppisivat ymmärtämään meidän kaikkien olevan samassa veneessä, miisä annokset on jaettava ja soudettava sitä sellaiseen suuntaan missä sekä soutajille, että huopaajille saataisiin loimulohta

Mikko Toivonen

ps. Tuon kirjoitin siksi, että Luukkanen on ammatitaitoinen korkean tason pedagogi ja varmaan osaa opettaa nämä asiat oppilaille paljon paremmin kuin minä joka tulen enemmänkin toteuttamisen ja toteutavan uuden taskin myymisen alalta kansainvälisiä kaupallisia ja toimituslakeja noudatten. Kyllä siinäkin on saanut tosin työelämässään kirjoitta kymmeniä tuhansia A4 kokoisia sivua pelkästään englanniksi ja muutaman kassillisen muita kirjoituksia saksaksi ja suomeksi. Indonesiaa , Hokkien kiinaa, italiaa ja Epsanjaa en kuitenkaan vienyt itse kirjoituksen tasolle vaan käytin puhekielenä sen minkä tarvitsin. (Siis hiukan rajoitetusta, mutta kuitenkin)
Myös persujen osa edelleenkin kaipaa opastusta kuinka kirjoitella julkisesti ja kuinka toimia median kanssa. Heitä on jonkun edelleenkin opetettava vaikka selkeää muutosta onkin tapahtunut persupuolueen alkuajoista.
Minä sillä tavalla tunne hieman persujen ydintä, että olin 80 luvulla jonkin verran tekemisissä SMP läisten kanssa hiukan naapuritasolla ja havaitsin jo silloin että heillä on aivan rakentaviakin ajatuksia. Silloin sen ajan rasitteilla, mutta myös paljon yleisen keskustelun noviiseja joilla oli paljon sanottavaa oikeistakin asioista siinä missä vääristäkin, mutta poliittisen kieroilun koulutus puuttui niinkuin valmiiksi viilatuista "hallintopuolueista" ja asioita kerrottiin hiukan maalaisesti

Ari-Pekka Leppänen

Husun tviitissä kun korvaa sanan "perussuomalaaiset" vaikka sanalla "mamu" ja sanan "rasisti" sanalla "raiskaaja" niin tviitillä irtoaisi tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Veikkaan kuitenkin, että poliisi ei löydä Husun tviitistä mitään moitittavaa.

Ihmettelen kuinka hiljaa demarit ja vassarit nyt ovat. Miksi nyt ei lentele "vihapuheelle nollatoleranssi" tai miksi Antti "arvopohja" Rinne ei sanoutunut Husun kommenteista ?