Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Jussi Halla-aho vastaa Husu Husseinin ulostuloon – vertaa muslimien yleistämiseen

Luotu: 
23.7.2019 16:31
Päivitetty: 
23.7.2019 16:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa sdp:n kuntapoliitikko Abdirahim ”Husu” Husseinin kannanottoa perussuomalaisista ja puolueen äänestäjistä.

”Oikeusvaltiossa on ensiarvoisen tärkeää, että laki suojelee kaikkia yksilöitä ja ryhmiä samalla tavalla”, Halla-aho kirjoittaa.

”Tiedämme, mitä tapahtuisi, jos joku sanoisi somessa, että ’kaikki muslimit ovat [lisää kielteinen adjektiivi]’. Kuitenkin uskonto on vakaumus ja vapaaehtoinen valinta siinä kuin poliittinen kantakin. Kenenkään ei ole pakko olla muslimi, aivan kuten kenenkään ei ole pakko olla perussuomalainenkaan”, hän jatkaa.

Hussein tviittasi perjantaina, että kaikki perussuomalaisten äänestäjät ovat rasisteja. Kannanotosta on tehty rikosilmoitus. LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Oikeustieteen tohtori, asianajaja Toni Malminen kommentoi tänään Uudelle Suomelle, ettei usko Husseinin kannanoton johtavan tuomioon.

”Suomen rikoslain kiihottaminen kansanryhmää vastaan ei suoranaisesti sisällä poliittista äänestyskäyttäytymistä tai puoluekantaa sellaisena perusteena, johon kohdistuva puhe voisi olla kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Kun rikoslakia tulkitaan suppeasti, niin en usko, että sellainen syyte menestyisi rikosoikeudellisesti. Ehkä toinen peruste siihen on se, että yleensä tulkitaan, että Suomen kiihottaminen kansanryhmää vastaan suojelee etnistä, uskonollista tai jotain muuta vähemmistöä”, Malminen sanoi. LUE LISÄÄ: Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”

Halla-aho sai vuonna 2012 Korkeimmasta oikeudesta tuomion blogikirjoituksestaan. Halla-aho väitti vuonna 2008 julkaistussa parodianomaisessa kirjoituksessa muun muassa, että islaminuskonto on pedofiliauskonto ja että ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen ja ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. Tuomio tuli uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Johansson

"Suomen kiihottaminen kansanryhmää vastaan suojelee etnistä, uskonollista tai jotain muuta vähemmistöä."

Perussuomalaisten tulisi siis olla tämän lain suojeluksen alla.

Erinäisissä blogeissahan muistutetaan jatkuvasti kuinka Perussuomalaiset edustavat vieläkin vähemmistöä suomalaisista. Silloinhan Perussuomalaiset kuuluu lukea luokkaan "jokin muu vähemmistö".
MOT

Jukka Mattsson

Ei pelkästään Perussuomalaisten vaan kaikkien maamme kansalaisten!
Suomi areenalla on huomattu mielipiteen rajoittamisen johtaneen typistettyyn yhdenmukaiseen ja mitättömään keskustelukulttuuriin. Pitäisikö nämä keskustelufoorumit sitten lopettaa jos mistään ei saa olla eri mieltä?

Raija Lempiäinen

Tuolla perusteella RKP, Vassarit ja Kristillisetkin ovat "vähemmistöä" . PerusSuomakaisethan tälläkin palstalla nimittelevät esim. vasemmistolaisia milloin milläkin valheellisella sanastolla ja koko aate on heille vihan kohde. RKP on myös saanut osansa, joten pitäydytään vaan niissä lain määrittämissä vähemmistöissä. Muita varten on omat "kunnianloukkauslakinsa".

Matti Loikkanen

Suomen sananvapaus on aina ollut hieman vinoutunut, millon minnekin. Kultaisilla 60- ja 70-luvuilla täällä voi haukkua vapaasti USAta, mutta Neuvostoliittoa ei missään tapauksessa.

Tänä päivänä persut saavat tuomipon, jos arvostelevat määrättyä ryhmää, mutta tämä määrätty ryhmä saa vapaasti haukkua persuja.

Raili Sergejeff

Miksi muuten mikään muu media kuin KU ei ole julkaissut uutista Utøyan uhrien muistomerkille tehdystä vandaaliteosta? Siihen oli spreijattu hakaristi, ja kaiken lisäksi uhrien muistopäivänä eilen.

Yritin etsiä HS:n, IL:n ja IS:n uutista, mutten löytänyt. Löytyi vain KU:n, Expressenin, Aftonbladetin ja norjalaisten medioiden sivuilta ja englanniksikin. En löytänyt uutista täältäkään.

Ampumisista selvinneet ovat aikaisemmin saaneet tappouhkauksia ja heitä on häiritty muutenkin.

KU uutisoi jälkijunassa tänään, mutta hyvä, että edes uutisoi.

Eikö tällainen uutinen ole US:n mielestä tarpeeksi kiinnostava julkaistavaksi?

Onko uutinen täällä? Kertokaa ihmeessä, jos löytyy, jos vaikka haukunkin väärää puuta! Eiväthän kaikki aina löydy etsittäessä.

Hannu Rautomäki

Husu Hussein ei tiedä sitä, että laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan koskee myös vakaumusta, joten hän selkeästi rikkoo lakia.
10 §
"Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Jari-Pekka Vuorela

Niin... Kenenkään ei ole pakko kannattaa jotakin puoluetta tai uskontoa, mutta etniselle taustalleen kukaan ei voi mitään.

Tammikuussa 2007 Jussi Halla-aho yleisti:

"On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit. Kaikista muista, haasteellisistakin, ryhmistä nousee niitä, jotka kehottavat omiaan lopettamaan rasismiruikutuksen ja katsomaan peiliin. Vaan ei somaleista."

Tästä kirjoituksestahan ei ketään liene tuomittu. Herättää kuitenkin kysymyksen, kuka on eniten vaikuttanut tällaisen keskusteluilmapiirin syntymiseen.

Jouni Suninen

"Vihapuhe" ja "vihakiihotus" ovat uussanoja, joiden sisältöä kukaan ei ole osannut määritellä yksiselitteisesti. Niinpä niistä annetut demla-tuomiotkin voidaan antaa poliittisin perustein.

Sana "rasismi" puolestaan kärsii sadan prosentin inflaatiosta. Monikohan sanaa käyttävä on koskaan tarkistanut mitä se tarkoittaa?

Otetaan nyt tähän kuitenkin:
"Rasismi on oppi tai ideologia, jonka mukaan rodulliset tai etniset erot ihmisryhmien välillä oikeuttavat ryhmien välisen epätasa-arvon. (Unesco)

Mutta siis esimerkiksi Husun mielestä perussuomalaisuus on rasismia, vaikkei puolueen ohjelmassa olekaan mitään rasistista ja siellä taitaa olla väkeä useistakin etnisistä ryhmistä.

Rasismia on kuulemma myös haittamaahanmuuton arvostelu, vaikkei maahanmuutto tule siitä haitalliseksi että jollain on tumma iho - sen sijaan esimerkiksi uskonnollinen tai ideologinen tausta voi osoittautua erittäin isoksi ongelmaksi.

Disclaimer: En ole poliittisesti perussuomalainen.

Simon Wahlroos

Husu taisi haukkua rasisteiksi myös persujen äänestäjät. Itse en kuulu heihin, koska olen somalialainen lapsukainen (joka muuta väittää on rasisti). Siispä tapanani on syyllistää rasisteiksi kaikki jotka eivät taivu poliittiseen tahtooni säilyttää Suomi somalialaisena ja syöttää paskaa teille kaikille jotta kuolisitte pois hitaasti mutta varmasti, kuten tverin karjalaiset ja muut vähemmistöryhmät, joita Trotsky aikoinaan keksi haukkua rasisteiksi epäinhimillistääkseen heidät lynkkauskelpoisiksi, koska he eivät halunneet taipua bolshevistisen Neuvostoliiton keskusjohdon tahtoon hajoittaa ja hallita imperiumiaan kolonialistisilla otteillaan. Pitäisköhän tämä professorin jo tajuta, jos hänellä yhtään yleissivistyksellistä tietoa historiasta on.