Keskiviikko 21.8.2019

Kohu kesäleiristä: Terhi Kiemunki erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä

Luotu: 
24.7.2019 11:13
Päivitetty: 
24.7.2019 12:33
  • Kuva: Eriika Ahopelto / Alma Media arkisto
    Kuva
    Terhi Kiemunki kuvattuna vuonna 2017.
|

Tampereen kaupungin varavaltuutettu Terhi Kiemunki on erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva kertoo tiedotteessa, että Kiemunki ei myöskään ole perussuomaisten paikallisyhdistyksen eikä koko puolueen jäsen.

LUE MYÖS: Terhi Kiemunki eroaa Tampereen PS:n johdosta

Tampereen perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksen ja valtuustoryhmän yhteinen kokous käsitteli tiistaina 23.7.2019 sille Terhi Kiemungilta saapuneen selvityspyyntövastauksen. Kokouksessa päätettiin, että Kiemunki ei voi enää jatkaa Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmässä.

Kiemunki jatkaa kuluvan valtuustokauden loppuun vaalilain mukaisesti varavaltuutettuna. Kiemunki on myös sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen.

Selvityspyynnön ja erottamisen taustalla on kohu kesäleiristä. Kansallismielisten liittouman kesäkuussa järjestämällä leirillä muun muassa harjoiteltiin ampumista maalitauluihin, joissa oli muun muassa poliitikkojen kuvia. Terhi Kiemunki on Kansallismielisten liittouman aktiivi.

LUE MYÖS: Yle: Perussuomalaiset selvittää kohutun ”kesäleirin” tapahtumia – Maalitauluväite otetaan vakavasti

Tampereen perussuomalaisten hallituksen jäsen Seikku Kaita jäädytetään hallituksen toiminnasta siihen asti, kun puolue päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä, kertoo Tampereen perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kirsi-Maarit Asplund Aamulehdelle.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Saari

En kyllä osaa päättää kumpi on typerämpää, teko vai sen mainostaminen täällä.

Ensin ajattelin että tätä tekevät kakarat hetken mielijohteesta, mutta kyllähän se tyhmyys tiivistyy aikusten ryhmissäkin. Nuorilla omien tekojen tai niiden seurausten arviointikyky ovat vasta kehittymässä. Usein väitetään että ikä tuo viisautta ja parannusta tähän, mutta poikkeus ilmeisesti vahvistaa säännön.

Hannele Salmela

Hyvä, että tämä T Kiemunki-juttu saatiin vihdoin päätökseen. Tämänkaltainen vihan lietsominen ja jatkuva ääritoiminta ei liene kenellekään hyvä esimerkki ja myös tosi huono "käyntikortti" persuille, kuten he jo itsekin tajusivat.