Keskiviikko 21.8.2019

IL: Antti Rinne tuomitsee Husu Husseinin tviitin perussuomalaisista – ”En halua kuulla sellaista keneltäkään”

Luotu: 
24.7.2019 12:55
  • Kuva: Kimmo Haapala / Alma Talent
    Kuva
    Antti Rinne ei halua, että ihmisiä arvioidaan äänestyskäyttäytymisen perusteella.
|

Pääministeri, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tuomitsee Iltalehdessä puolueensa kunnallispoliitikon Abdirahim ”Husu” Husseinin kannanoton perussuomalaisista.

”En missään olosuhteissa keneltäkään halua kuulla sellaista, että ihmisiä arvioidaan äänestyskäyttäytymisen perusteella tai ylipäätään, että perusteetta ja tietämättä leimataan mihinkään suuntaan. Minusta meidän poliittinen kielenkäyttö ei kaipaa tällaista”, Rinne sanoo lehdelle.

LUE MYÖS: Perussuomalaisten äänestäjiä kuohuttava Husu Hussein: ”En aio perääntyä!”

”Olen ylipäätään ollut tosi paljon huolissani tästä keskusteluilmapiiristä viimeiset vuodet. Siitä on hävinnyt tai häviämässä sellainen toisten kunnioittaminen ja arvostaminen”, Rinne sanoo.

Hussein tviittasi perjantaina, että hänen mielestään kaikki perussuomalaiset ja perussuomalaisten äänestäjät ovat rasisteja. LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Oikeustieteen tohtori, asianajaja Toni Malminen arvioi Uudell Suomelle eilen tiistaina, että Husseinin kannanotto tuskin johtaisi rikostuomioon Suomessa. Vihapuhetta se laajasti katsoen on, Malminen arvioi. LUE LISÄÄ: Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”

LUE MYÖS: Jussi Halla-aho vastaa Husu Husseinin ulostuloon – vertaa muslimien yleistämiseen

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilpo Ilvesluoto

Itse asiassa Husu sai moitteet pääministeriltä. Sen vaikutus on moninkertainen sakkoihin tai jonkin muotoiseen rangaistukseen verrattuna. Husun poliittinen ura sai vähän lisää haasteita. SDP:ssa on myös "omat koirat puree" efekti. Monella ns. listalla Husun nimi tipahti monta pykälää alemmas.

Hannu Rautomäki

Husu Hussein selkeästi rikkoo lakia, johon sisältyy myös vakaumuksen suoja.
Husseinin sanomiset olisi syytä mitata käräjillä.
10 §
"Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Anne Rouhiainen

Enkä minä halua kuulla pääministerin leimaavan työttömiä chillaajiksi. Leimalla stereotypisoidaan työttömien lisäksi myös nuoriso, jonka kieltä chillaaminen on. Tällainen leimaaminen ja stereotypisointi ei todellakaan ole hyvien tapojen mukaista. Se on sukua paitsi solvaamiselle niin myös kansankiihottamiselle tässä tapauksessa työttömiä, mutta myös nuoria vastaan.

Anne Rouhiainen

Enkä minä halua kuulla pääministerin leimaavan työttömiä ja tässä tapauksessa myös nuoria, joiden kieltä chillaaminen on. Todella stereotypisoivaa ja hyvien tapojen vastaista. Sinänsä sukua vihapuheelle ja kansankiihottamiselle. Kyllähän persut itsekin tietävät, että heidän joukoissaan on tosi paljon rasisteja. Juuri tästä syystä monet poliitikotkaan eivät menisi persujen kanssa hallitukseen. Ihmeellistä että demaripomon mielestä persuja ja heidän kannattajiaan pitää näin näyttävästi mielistellä. Alkaa ilmeisesti poliitikkojen puntit tutista seuraavia vaaleja ajatellessa. Kantsii ehkä ylläpitää hyvät suhteet siltä varalta että humanistit Halla-aho ja Hakkarainen sittenkin vetävät pisimmän korren.

Markku Koivisto

Sipilä nyt on tietenkin yksityishenkilö ja pintapoliitikko, joiden kuulemma tulee kestää tavallista enemmän arvostelua. Mutta siitä huolimatta mieleen jäi puolue, jonka taholta aikamoisia törkeyksiä syydettiin. Eikä sen puheenjohtajakaan siinä viattomaksi jäänyt.

Raija Lempiäinen

Kertoisitko edes muutaman tapauksen jossa SDP on näin vaatinut, ainoana puolueena, Persujen sammakon kun useimmiten tuomitaan aika laajasti polittisella kentällä! Arvomaailma eroista puhutaan.
Kuka ja missä on hallituksen LAITON pääministeri ???

Valheita ja persupopulismia taitaa olla kauniin nimen omaavalla kommentoijalla.

Timo Virtanen

Raija nyt katselee tapansa mukaan asioita punaisten lasien läpi. Kyllä demarit ovat heikoilla tässä(kin) asiassa. Nämä kaksi tapausta peräjälkeen vie kyllä uskottavuuden koko puolueelta. Sen arvopohja tuntuu olevan ihan pohjaa vailla. Pienet nuhteet ja jatketaan entiseen malliin ! Halla-ahokin sentään näytti ovea tälle Kiemungille. Demarit yrittävät hyssytellä näitä asioita. Se toinenkin tapaus siirrettiin syyskuulle. Toivottavasti pidetään esillä vahvasti kaiken aikaa.

Raija Lempiäinen

Kertoisitko edes muutaman tapauksen jossa SDP on näin vaatinut, ainoana puolueena, Persujen sammakot kun useimmiten tuomitaan aika laajasti polittisella kentällä! Arvomaailma eroista puhutaan.
Kuka ja missä on hallituksen LAITON pääministeri ???

Valheita ja persupopulismia taitaa olla kauniin nimen omaavalla kommentoijalla.

Markku Palonen

Olen perussuomalainen.
Työurani on alkanut 7 vuotiaana kukkakaupan juoksupojasta,jolloin sain säästettyä polkupyörän tienesteilläni.Lapsuuteni oli pitkästi satunnaisia töitä,kuten puiden sahaamista,halkojen kantoa,kaskeamisessa hevosella ajamista ,heinä töitä.15 vuotiaana merille messikalleksi ja Jungmaanniksi opiskelujen välillä. Telakalle töihin 17 vuotiaana ja lopuksi suunnitteljaksi insinööritoimistoon.
Johtaja Rinne luokitteli minut äärioikeistolaiseksi puolueeni perusteella.Eli hän katsoi että puolue tekee rastin.
Kun politiikko arvioi ihmisiä sen mukaan mitä ryhmittymää hän äänestää,niin ei hän voi johtaa valtiota ,jossa ihmiset ovat tasa-arvoisia.Niin myös Hitleri arvioi ihmisryhmät joita ei tarvita.Rinne on aloittanut tämän ns. poliittisen eroittelun hyviin ja huononpiin ihmisiin eikä näe malkaa omassa silmässään.Rinne katsoo että vanha telakkatyöläinen onpäärioikeistolainen.Onko rinteen sdp äärivasemistolainen ,kun telakalla tehtiin vielä lauantai päiviä ,niin useimpina lauantaipäivänä äänesti sdp politrukit sekä metalli 49:n väki ulosmarssista ja niin useista lauantaipäivistä tuli lakkopäiviä.

Raija Lempiäinen

Mitä ihmeen höpinää? PerusSuomalaiset ovat EU tasolla yhteistyössä äärioikeistoa edustavien puolueiden kanssa, se on ollut perusteena Persujen oikeaan laitaan sijoittumiseen Suomen Parlamentissa=Eduskunnassa. Jokaiseen puolueeseen kuuluu sen oman ideologian allekirjoittavia jäseniä ja äänestäjiä, erilaisin painotuksin.
Jos kommenttisi liittyy Antti Rinteen antamaan lausontoon Husun twiitistä, niin et ole juttua lukenut tai et sitä ymmärtänyt. Rinnehän tuomitsee ihmisten luokittelun!

Arvi Hagelin

Kansallismielisyys (nationalismi) on poliittisena ilmiönä läpi koko poliittisen kentän ulottuva ideologia. Kaikki muut ideologiat, sosialismi, kommunismi, kapitalismi, finanssismi, religionismi jne saavat käyttövoimansa universaalista globaalissosialismista. Kansallismielisyydellä ei ole mitään muuta ulottuvuutta kuin kansallismielisyys, josta käsin kaikkia yhteiskunnallisia toimia säännellään, liittykööt ne sosiaalisiin, kapitalistisiin, finanssistisiin, religionistisiin jne suhteisiin.